Ποιό HD δέκτη PVR να πάρω?

25 May 2008
12
Nicosia, Cyprus
Είμαι εντελώς καινούριος στο θέμα των δεκτών και είμαι εδώ και ώρες στο φόρουμ και διαβάζω. Έχω επίσης διαβάσει κάποια περιοδικά σχετικά με δέκτες και για να πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί. :BXVZCBXZ6:

Από ότι παρατήρησα «παίζει » πολύ ο Kathrein UFS-910, αλλά υπάρχουν στην αγορά και άλλοι δέκτες (π.χ. Hivion hd-9090x Ultima, M Vision St-5 usb, Nano XX, On Lien 6060HD, Technomate Tm 6900 και 5300D+usb, Vantage HD 7100S, Abcom ipbox 9000 HD plus κ.α.) που δεν ξέρω πόσο «καλοί» είναι, και δεν έχω τις γνώσεις για να τους κρίνω.....

Έχω διαβάσει επίσης τα συμπεράσματα δοκιμής HDTV δορυφορικών δεκτών του Αλ. Τρυφωνίδη, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.

Θα το συνδέσω με : Infocus In78 (hd ready), Panasonic Full HD (δεν αποφάσισα ακόμα ποιά), Pioneer Vsx-lx60 και Pioneer Dvr-555hx-s.
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα με τους δέκτες. .
εξαρτάται πάντα τι ζητάς απο έναν δέκτη και τι "κρυφά" χαρίσματα θες να έχει ..
είναι πολύς ο κόσμος αυτήν την εποχή σε αναζήτηση Hd δέκτη και πίστεψε με δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση ειδικά για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει πολλά πολλά..

ένας απο αυτούς είμαι κι εγώ και η συμβουλή που θα σου έδινα είναι να περιμένεις λιγάκι ακόμα(τι πρωτότυπο !!! :BDGBGDB55:) έτσι ώστε να μάθεις περισσότερα για τους δέκτες και να ωριμάσει λιγάκι ακόμη η αγορά.

φυσικά υπάρχουν απείρως πιο καταρτισμένοι άνθρωποι απο εμένα να σου απαντήσουν αλλά μην νομίζεις οτι ρωτάς και κάτι εύκολο..
είναι η απάντηση που ψάχνουν όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν δέκτη αυτήν την εποχή.-bye-

Ψάξε λίγο στην κατηγορία HDTV θα βρεις απόψεις και γνώμες αρκετών φίλων για να βγάλεις τα όποια συμπεράσματα

... αλλά υπάρχουν στην αγορά και άλλοι δέκτες (π.χ. Hivion hd-9090x Ultima, M Vision St-5 usb, Nano XX, On Lien 6060HD, Technomate Tm 6900 και 5300D+usb, Vantage HD 7100S, Abcom ipbox 9000 HD plus κ.α.) ...

Μια παρατήρηση μόνο: Οι Mvision st-5 και Technomate 5300 δεν είναι HD δέκτες.

Μία πληροφορία, η Mvision ετοιμάζει HD δέκτη, το πότε θα τον έχουμε για τεστ δεν το ξέρουμε ακόμα.

Ενδιαφερομαι και εγω για hd δεκτη ομως δεν ξερω και πολλα πραγματα πανω στο θεμα.Αν μπορει καποιος να βοηθησει οχι για το ποιος ειναι ο καλυτερος αλλα αν αξιζει μια τετοια αγορα εφοσον με την υπαρχουσα κατασταση (απ´οσο ξερω)υπαρχουν πολυ λιγα hd καναλια ελευθερα..Απο την αλλη ακουω οτι ολα τα καλα hd καναλια που βγαινουν(ΟΤΕ αμεσο μελλον) και απο τα ηδη υπαρχοντα(καλα εννοω να δειχνουν αθλητικα)χρειαζονται δικο τους δεκτη.Ποιος ο λογος τοτε να προβει σε μια τετοια αγορα καποιος οταν για να δει καποιο καναλι δε χρειαζεται μονο η καρτα αλλα και hd δεκτης του συγκεκριμενου καναλιου?

Re: Απάντηση: Ποιό HD δέκτη PVR να πάρω?

Agaphte Niko, eisai ki esy sthn idia moira me emena... de nomizw omws oti den yparxoun dektes pou na mporoun na paiksoun ola ta hd kanalia. To poli poli na prepei na kanoume kanena update ta filmware tous h na pairaksoume kamia rithmish (pou den exw idea pws, alla to forum einai poli "dinato" kai kapoios kalos antrhopos tha mas pei pws na to kanoume otan ftasei ekeinh h wra).

Egw pantws prepei na apofasisw twra dioti mpainw sto kainourio mou spiti sintoma kai einai sxedon ola sth thesh tous ektos apo to dekth...

Pantws eimai 99% oti tha parw ton Kathrein telika...

Evale kapoios ton Kathrein? Ti provlhmata eixe? Ton vriskw sto ebay kapou sta 270 euro.

οι δέκτες που γνωρίζω εγώ ως επικρατέστεροι αυτή την στιγμή στην αγορά
αν και νωρίς για την αγορά HD dekti
είναι
1) Katrein 910 --270-300ευρώ --καλή υποστήριξη
2) dreambox 800HD -450ευρώ --πολύ καλή υποστήριξη --
3) Humax HD icord ---περίπου 500-550ευρώ --τέλια εικόνα --κλειδωμένη Ethernet
4) AB IPbox9000HD--540ευρώ--καλή υποστήριξη
Πρόκειται όμως για τέσσερις διαφορετικούς δέκτες τόσο στην τιμή όσο και στην υποστήριξη και στις εισόδους-εξόδους
όποιος από μας που καταλήγουμε σε κάποιον και θα τον αγοράσουμε αυτή την στιγμή (εγώ παρήγγειλα τον ΙPbox) δεν νομίζω ότι θα έχει κάνει την καλύτερη επιλογή για HD δέκτη.
επιμένω ότι είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο η εξέλιξή τους
εγώ αγόρασα για να δώ τους Ολυμπιακούς και το euro2008
Kαι να μπώ στην διαδικασία του πειράζω -χαλάω-φτιάχνω
όπως έκανα μέχρι τώρα με τον Drembox7020
γιατί αυτό είναι το Hobby μου (μαζί με το κυνήγι και το ψάρεμα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιό HD δέκτη PVR να πάρω?

Agaphte Niko, eisai ki esy sthn idia moira me emena... de nomizw omws oti den yparxoun dektes pou na mporoun na paiksoun ola ta hd kanalia. To poli poli na prepei na kanoume kanena update ta filmware tous h na pairaksoume kamia rithmish (pou den exw idea pws, alla to forum einai poli "dinato" kai kapoios kalos antrhopos tha mas pei pws na to kanoume otan ftasei ekeinh h wra).

Egw pantws prepei na apofasisw twra dioti mpainw sto kainourio mou spiti sintoma kai einai sxedon ola sth thesh tous ektos apo to dekth...

Pantws eimai 99% oti tha parw ton Kathrein telika...

Evale kapoios ton Kathrein? Ti provlhmata eixe? Ton vriskw sto ebay kapou sta 270 euro.
καποιον τεχνικο που ρωτησα μου ειπε οτι τα περισσοτερα πακετα θελουν δικο τους δεκτη.και μου εφερε σαν παραδειγμα το αλβανικο πακετο αν θυμαμαι καλα το οποιο μου ειπε οτι κλειδωσε.και λεω εγω.ποιος ο λογος τοτε να διαθεσω ενα σοβαρο ποσο για ενα hd δεκτη απο τη στιγμη που σχεδον ολα τα πακετα χρησιμοποιουν δικο τους δεκτη?και αλλη μια απορια που εχω ειναι οτι αν θελουμε δηλ.2-3 πακετα π.χ(sky-αλβανικο)πρεπει να εχουμε και 2-3 δεκτες?τι ποντιακο ειναι αυτο δεν μπορω να το καταλαβω.

δεν νομιζω οτι υσχίουν τα παραπάνω
τουλάχιστων για τους δέκτες που έχουν LINOUX και Εmulator
ή δέχονται αντιστοιχες των πακέτων μοντούλες.

Δυστυχως ισχυουν... αν θελεις ας πουμε sky uk HD kai Digitalb HD τοτε θες οπωσδηποτε 2 δεκτες.
Δεν υπαρχουν δεκτες που να μπορουν να δουν και τα 2 συστηματα μαζι.

Δεν χρειαζεται πολυ ψαξιμο για τον ποιο δεκτη θα παρεις μια ματια ριξε στην ενοτητα που γραφει για τον dreambox800 και θα δεις ποσα ατομα εχουν τον δεκτη σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα που κυκλοφορησε ...........:award: