Ποιο mediacenter frontend χρησιμοποιείτε στο HTPC σας;

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Ποιο είναι το βασικό media center frontend που χρησιμοποιείτε στο HTPC σας;

Εγώ χρησιμοποιώ το mediaportal (www.team-mediaportal.com), ενώ ειδικά για τα δορυφορικά χρησιμοποιώ και το DVB Viewer.

mp

Εγώ πάλι το vista media center. Πρωτοτύπησα πάλι έτσι;;;; :flipout:
Βασικά, επειδή είμαι λίγο τεμπελάκος για να ψάχνω και να ρυθμίζω,
απλά βάζω το k-lite codec pack (πάντα στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις), με όλα τα associations στον windows media player. Και μετά όλα παίζουν μια χαρά από μόνα τους :blush:

Ποιο είναι το βασικό media center frontend που χρησιμοποιείτε στο HTPC σας;

Εγώ χρησιμοποιώ το mediaportal (www.team-mediaportal.com), ενώ ειδικά για τα δορυφορικά χρησιμοποιώ και το DVB Viewer.

mp

Με τι tuners το χρησιμοποιείς; Εγώ έχω στο htpc μια Gigabyte K8N pro sli, οπότε έχω μόνο δύο pci slots, το ένα είναι κατειλημμένο από μία Hauppauge PVR 250. Σκεφτόμουνα και την λύση linux+mythtv αλλά το αλαλούμ ακόμα με την υποστήριξη pci-e tuners και η έλλειψη gpu hardware h264 acceleration είναι πρόβλημα.. παράτησα λοιπόν την προσπάθεια να βρω tuners που να είναι συμβατοι με το setup μου ( θα έπρεπε να πάρω usb analog πχ http://www.pixmania.com/gr/gr/84156...7255&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyMTc1MTE2NzM7 και usb dvb-t http://www.pixmania.com/gr/gr/81778...7255&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyMTc1MTE4OTc7 πανάκριβοι και αντιαισθητικοί να τρέχουν dongles πισω απο το case, που το πηραμε ευρύχωρο ώστε να τα χωράει όλα μεσα - Silverstone LC20 ). Είδα αυτόν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702033 . Λες να δουλεύει στο MP; Αν ναι, παίρνω δύο από αυτούς, καταργώ την PVR 250 και στα δύο PCI βάζω δύο Skystar 2 που έχω βρει μεταχειρισμένες φθηνα...

Έχω μία Hauppauge HVR-4000 και μία Skystar 2 HD. Η πρώτη είναι hybrid, υποστηρίζει analog tv + fm , dvb-t, dvb-s και dvb-s2. Στο mediaportal υποστηρίζεται πλήρως εκτός από το analog + fm κομμάτι (που θεωρητικά υποστηρίζεται και αυτό, εγώ πάντως δε το κατάφερα να παίξει - βρίσκει κανάλια αναλογικά αλλά δεν κάνει render το directshow graph). Η δεύτερη είναι μία απλή dvb-s2 κάρτα.
Τις skystar 2 θα σε συμβούλευα να τις αποφύγεις, είναι πλέον ξεπερασμένες. Πάρε skystar 2 hd. Άψογη συνεργασία με το mediaportal έχουν τα προϊόντα της Digital Everywhere, που συνδέονται εξωτερικά με firewire. Πάντως και οι κάρτες που έχω εγώ παίζουν καλά.

mp

SageTV εδώ και 4 Χρόνια. www.sagetv.com

Το πολύ θετικό με το SageTV είναι η υποστήριξη και σταθερότητα του αλλά και η ύπαρξη του δικού του Hardware Media Extender (αλα Popcorn Hour, κλπ) στα 140ευρώ που συνδέεται με τον server και κάνει τα πάντα που κάνει ένα HTPC.

Βασικά έχω ενα SageTV server (παλαιότερα ήταν το HTPC μου) με 2 analog καρτες, 2 DVB-T + 4 DVB-S/S2 καρτες και γύρω στα 2ΤΒ για εγγραφές + 7ΤΒ με ταινίες κλπ.

Σε αυτόν συνδέονται τα 2 Sagetv Media Players για τις 2 TV στο σπίτι και 1 HTPC με τον προβολέα.

Το πολύ θετικό με το SageTV είναι η υποστήριξη και σταθερότητα του αλλά και η ύπαρξη του δικού του Hardware Media Extender (αλα Popcorn Hour, κλπ) στα 140ευρώ που συνδέεται με τον server και κάνει τα πάντα που κάνει ένα HTPC.

Βασικά έχω ενα SageTV server (παλαιότερα ήταν το HTPC μου) με 2 analog καρτες, 2 DVB-T + 4 DVB-S/S2 καρτες και γύρω στα 2ΤΒ για εγγραφές + 7ΤΒ με ταινίες κλπ.

Σε αυτόν συνδέονται τα 2 Sagetv Media Players για τις 2 TV στο σπίτι και 1 HTPC με τον προβολέα.

Δεν το ήξερα το sagetv, ενδιαφέρον φαίνεται. Ξέρεις αν υποστηρίζει multidec ή άλλα plugins για υποστήριξη soft-CAM κτλ; Ή παίζει μόνο με κάρτες που έχουν Common Inerface;

mp

Για το media extender να σε ρωτήσω κάτι, μήπως παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε divx; Επίσης από ότι καταλαβαίνω έχεις το HD media extender, για την τιμή του φαίνεται εξαιρετικό, αλλά υποθέτω θα είναι κλειδωμένο στο sagetv server, δηλαδή δεν μπορεί να παίξει media από πχ windows smb shares. Επίσης γράψε αναλυτικά ποιους tuners χρησιμοποιείς, προφανώς κάποια pvr 500 για analog και t500 για dvb-t, και τέσσερεις ξεχωριστούς dvb-s/s2; Ακόμα στο site του sage φαίνεται να υποστηρίζονται οι Hauppauge HVR-1600 και 1800, που είναι hybrid analog with hardware mpeg2 enconding/atsc pci-e, λες να υποστηρίζονται και οι Hauppauge HVR-1700, που είναι οι αντίστοιχοι για dvb-t; Θα στείλω mail να τους ρωτήσω..

Τα δοκίμασα όλα και παρα την αγάπη που έχω στο Open source, κατέληξα στα Windows XP MCE 2005. Τώρα πειραματίζομαι με Vista Media Center αλλά δεν υπάρχει πολύ καλή υποιστήριξη σε codecs. Πιστεύω ότι επιδή, όλος ο κόσμος αντέδρασε στα Vista στη αρχή, υπάρχει κακή υποστήριξη ακόμα και σημερα που το λειτουργικό έχει 'στανιάρει'.

Επισης άκουσα πολύ καλά λόγια απο φίλο που χρησιμοποιεί το iMedia της iMon, που παρέχετε μα τα τηλεκοντρόλ της.

Απάντηση: Re: Ποιο mediacenter frontend χρησιμοποιείτε στο HTPC σας;

Τα δοκίμασα όλα και παρα την αγάπη που έχω στο Open source, κατέληξα στα Windows XP MCE 2005. Τώρα πειραματίζομαι με Vista Media Center αλλά δεν υπάρχει πολύ καλή υποιστήριξη σε codecs. Πιστεύω ότι επιδή, όλος ο κόσμος αντέδρασε στα Vista στη αρχή, υπάρχει κακή υποστήριξη ακόμα και σημερα που το λειτουργικό έχει 'στανιάρει'.

Επισης άκουσα πολύ καλά λόγια απο φίλο που χρησιμοποιεί το iMedia της iMon, που παρέχετε μα τα τηλεκοντρόλ της.

Για τα vista media center θα χρειαστείς μόνο αυτό.

Τα έχει όλα.

Δεν το ήξερα το sagetv, ενδιαφέρον φαίνεται. Ξέρεις αν υποστηρίζει multidec ή άλλα plugins για υποστήριξη soft-CAM κτλ; Ή παίζει μόνο με κάρτες που έχουν Common Inerface;
mp

Εκτός από την εσωτερική υποστήριξη για DVB-S/S2 με CAM, υπάρχουν και plugins για DVB Viewer, MT Theater και DVB Dream που υποστηρίζουν soft-CAM κλπ.

Για το media extender να σε ρωτήσω κάτι, μήπως παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε divx; Επίσης από ότι καταλαβαίνω έχεις το HD media extender, για την τιμή του φαίνεται εξαιρετικό, αλλά υποθέτω θα είναι κλειδωμένο στο sagetv server, δηλαδή δεν μπορεί να παίξει media από πχ windows smb shares. Επίσης γράψε αναλυτικά ποιους tuners χρησιμοποιείς, προφανώς κάποια pvr 500 για analog και t500 για dvb-t, και τέσσερεις ξεχωριστούς dvb-s/s2; Ακόμα στο site του sage φαίνεται να υποστηρίζονται οι Hauppauge HVR-1600 και 1800, που είναι hybrid analog with hardware mpeg2 enconding/atsc pci-e, λες να υποστηρίζονται και οι Hauppauge HVR-1700, που είναι οι αντίστοιχοι για dvb-t; Θα στείλω mail να τους ρωτήσω..

Ναι, είναι εξαιρετικό. Υποστηρίζει υπότιτλους μέσα από το closed caption plugin (stvi). Απλά του μετατρέπεις από srt σε smi με ένα free πρόγραμμα (srttosmi).

Δεν ξέρω τι εννοείς κλειδωμένο στον SageTV server. Αυτό που κάνω είναι να έχω όλα τα videos μου σε smb shares με δομή φακέλλων όπως θέλω, μετά ορίζω μέσα στον SageTV server να βλέπει αυτά τα SMB Shares και τα αρχειοθετεί αυτόματα στο Video Library. Έτσι είναι προσβάσιμα από όλα τα σημεία. To HD extender συνδέεται με τον server και βλέπει ότι έχει και ο server, αρα και τα SMB shares.

Για κάρτες υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα.
Έχω 1χ PVR250, 1 PVR-USB2 για αναλογικά.
2 χ Technotrend TT DVB-T PCI budget για DVB-T
1 x Technotrend DVB-S2 S3200 με CI
1x Technotrend DVB-S2 S3650 CI USB
1x Technotrend DVB-S 2400 USB
1x FireDTV-S2

Από DVB-T ψηφιακές κάρτες υποστηρίζει όλες που έχουν BDA drivers.
Για DVB-S2 και CI/CAM θα σε προέτρεπα να πας προς FireDTV-S2.

Εψαχνα και εγω διαφορα media frontend αλλα τελικα καταληξα σε μια open source λυση. Στο ear OS.
Ειναι βασισμενο στο Ubuntu και ειναι σχετικα ευκολο στη χρηση (και δωρεαν φυσικα).
Το μονο του προβλημα ειναι οτι δεν μπορει να διαβασει ελληνικους χαρακτηρες σε φακελους και αρχεια mp3 ( θα λυθει βεβαια συντομα και αυτο.
Αλλα το σημαντικο ειναι οτι δουλευει σχεδον out of the box.

www.earos.dk

Ευχαριστώ πολύ, το έχω ήδη, αλλά και πάλι μερικά πράγματα δεν παίζουν τέλεια, π.χ. το subtitle workshop δεν μπορεί να δείξει video preview γιατί δεν συνεργάζετα καλά με τα codecs, ενώ στα ΧΡ είναι όλα ΟΚ.

Ναι, είναι εξαιρετικό. Υποστηρίζει υπότιτλους μέσα από το closed caption plugin (stvi). Απλά του μετατρέπεις από srt σε smi με ένα free πρόγραμμα (srttosmi).

Δεν ξέρω τι εννοείς κλειδωμένο στον SageTV server. Αυτό που κάνω είναι να έχω όλα τα videos μου σε smb shares με δομή φακέλλων όπως θέλω, μετά ορίζω μέσα στον SageTV server να βλέπει αυτά τα SMB Shares και τα αρχειοθετεί αυτόματα στο Video Library. Έτσι είναι προσβάσιμα από όλα τα σημεία. To HD extender συνδέεται με τον server και βλέπει ότι έχει και ο server, αρα και τα SMB shares.

Για κάρτες υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα.
Έχω 1χ PVR250, 1 PVR-USB2 για αναλογικά.
2 χ Technotrend TT DVB-T PCI budget για DVB-T
1 x Technotrend DVB-S2 S3200 με CI
1x Technotrend DVB-S2 S3650 CI USB
1x Technotrend DVB-S 2400 USB
1x FireDTV-S2

Από DVB-T ψηφιακές κάρτες υποστηρίζει όλες που έχουν BDA drivers.
Για DVB-S2 και CI/CAM θα σε προέτρεπα να πας προς FireDTV-S2.

Αυτό που εννοούσα είναι αν δεν έχεις καθόλου SageTV απλά μόνο του το extender, αν δουλεύει, αν μπορείς να το κάνεις να ψάξει σε smb shares για content και να το αναπαράγει...

Αυτό που εννοούσα είναι αν δεν έχεις καθόλου SageTV απλά μόνο του το extender, αν δουλεύει, αν μπορείς να το κάνεις να ψάξει σε smb shares για content και να το αναπαράγει...

Οχι από μόνο του δεν έχει λογισμικό για να δουλεύει χωρίς τον Server.

Για το XBMC τι λέτε; (http://xbmc.org/) Το δουλεύω στο MAC και σκέφτομαι να δοκιμάσω και την έκδοση για WIN στο HTPC...

Απάντηση: Re: Ποιο mediacenter frontend χρησιμοποιείτε στο HTPC σας;

Για το XBMC τι λέτε; (http://xbmc.org/) Το δουλεύω στο MAC και σκέφτομαι να δοκιμάσω και την έκδοση για WIN στο HTPC...

το εχω στήσει σε 2 μηχανακια vista ultimate και ειναι πολυ καλό. Το χρησιμοποιω περιπου 1 μηνα τωρα. Ξέρει κανεις κάτι γιά τους codec που χρησιμοποιεί;

Χρησιμοποιώ το J River Mediacenter 13.
Οδηγήθηκα σ' αυτό γιατί υποστηρίζει εγγενώς τα flac (έχω μετατρέψει όλα μου τα CD σ' αυτό το format) και δεν καταστρέφει το album art απ' το σκληρό μας.