Ποιό mini hi-fi να αγοράσω;

balzac

New member
27 October 2010
8
Καλησπέρα σας.

Κάνω μια έρευνα για να αγοράω ένα mini hi-fi και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Τα βασικά μου κριτήρια, με σειρά προτεραιότητας, είναι:

1. Ποιότητα ήχου (δε με ενδιαφέρει τόσο να ακούω δυνατά, αλλά καθαρά, άρα πιστεύω ότι θα είμαι ΟΚ με 60W).
2. Budget έως 500 . Πρέπει να είναι κάτι εξαιρετικό για να ανέβω.
3. Να μην πιάνει πολύ χώρο.
4. Ακούω κυρίως κλασσική μουσική και "ατμοσφαιρική" ροκ (Pink Floyd, Brian Eno, Peter Gabriel, κτλ).
5. Φήμη εταιρείας για κατασκευή mini hi-fi.
6. Αξιοπιστία κατασκευής.

Από την έρευνά μου, κατέληξα σε 3 συστήματα:

- JVC EX-AK1E, κυρίως λόγω wooden cones. Φοβάμαι όμως γιατί δεν υπάρχει support στην Ελλάδα. Που πήγε η αντιπροσωπεία;

- DENON DM38

- YAMAHA E700

Εσείς ποιό θα μου προτείνατε και γιατί;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

DENON DRA-F107 και DCD-F107 και για ηχεια ενα ζευγαρι βασης στα 150 ευρω.Ανεβαινεις λιγο (περιπου 630 ευρω) αλλα απο ηχο ειναι εξαιρετικο γιατι δεν ειναι mini hifi αλλα κανονικο συστημα με μικρες διαστασεις και μικρη ισχυ.

0bdb64da0.jpg

Last edited:
DENON DRA-F107 και DCD-F107 και για ηχεια ενα ζευγαρι βασης στα 150 ευρω.Ανεβαινεις λιγο (περιπου 630 ευρω) αλλα απο ηχο ειναι εξαιρετικο γιατι δεν ειναι mini hifi αλλα κανονικο συστημα με μικρες διαστασεις και μικρη ισχυ.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά τον συνδυασμό Denon / Tannoy F1 Customs / Chord Carnival SilverScreen.

Αλλά γιατί το F107 και όχι απλά το DM-38;

Η denon εχει παραδοση σε αυτα τα συστηματακια και το 38 που λες ειναι και αυτο αριστη λυση.Απλα το 107 ειναι καλυτερο,καλυτερη τροφοδοσια,περισσοτερες ευκολιες,καλυτερος ηχος και αν θελεις και πιο ομορφο. Αν μπορουσες να ριξεις μια ματια στο εσωτερικο τους θα καταλαβαινες τι εννοω.Φυσικα οτι πληρωνεις παιρνεις,προσεξε ομως σε καθε περιπτωση να παρεις ηχεια σχετικα ευκολα στην οδηγηση και με οσο το δυνατον πιο μεγαλη ευαισθησια.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Έχεις να μου προτείνεις συγκεκριμένα ηχεία που θα πήγαιναν με το 107;

οσο πιο καλο ηχειο του βαλεις τοσο πιο καλα θα αποδωσει,μπορει να το καναι αυτο γιατι ειναι καλοηχος αρκει βεβαια να μην τον ζορισεις απο ενταση ή με καποιο δυσκολο ηχειο.Τα περισσοτερα ηχεια βασης μεχρι 200 ευρω θα ταιριαξουν καλα.Τα tannoy που ανεφερες ειναι καλη επιλογη,κοιτα και σε wharfedale το 10,1 που ειναι αρκετα καλο,ενω αν μπορεις να ανεβεις λιγο και τα epos els8.Καλες επιλογες ειναι και τα heco victa 300,roister emphasis 5

Last edited:
Δεν είναι πολύ ακριβά; Ποιό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους (εκτός από το design);

Ο ήχος τους... ομολογώ οτι εχω ακουσει μόνο του το ραδιόφωνο αλλά οχι ολόκληρο το συστηματάκι. Ομως εχω διαβάσει και έχω ακουσει απο γνωστους οτι παίζουν πολύ καλά!
Νομίζω οτι δεν βγαίνει πολύ πιο πάνω απο το budget σου..

Και τα pro-ject πάντως δείχνουν πολύ καλή περίπτωση... με σαφώς μεγαλύτερη ευελιξία! Βέβαια χρειάζεσαι και ηχεία οπότε μάλλον ξεφεύγεις σε κόστος...

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα να τα ακούσω και τα δυο! Νομίζω οτι στο κατάστημα του Κου Κοψιά που σου πρότεινε τα pro-ject υπάρχουν. (Και τα tivoli -τουλάχιστον πριν καιρό που είχα περάσει τα είχα δει...)

Βέβαια πέρα απο ολα αυτά η άποψη μου είναι να μαζέψεις λίγα χρήματα ακόμα και να πάρεις ενα μικρό αλλά "κανονικό" συστημα... οχι mini!
Εκτός αν το συστημα θα χρησιμοποιηθεί σε πολύ "ειδικές" συνθήκες... πχ υπνοδωμάτιο, desktop (εδώ βέβαια πάλι αλλάζει το πράγμα αλλά τέλος πάντων), σε πάρα πολύ μικρό χώρο... κλπ!