Ποιό μπράτσο για 2ο φλάς σε manual Nikon FA;

mipi

Senior Member
30 June 2006
656
Χίος
Γειά σε όλους.

Χρειάζομαι μπράτσο που θα βιδώσει στο σπείρωμα για τριπόδι του σώματος και θα δέχεται ενα (ή και δύο) επιπλέον SB16B εκτός από ένα όμοιο που θα βρίσκεται στο hot shoe της Nikon FA (manual film body). Γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι από τα παλιά σε Nikon ή έστω after market; Μου χρειάστηκε παραπάνω φωτιστική ισχύς από τα GN32 του SB16B και μιας και έχω άλλα 2 όμοια φλάς SB16B θέλω να μπορώ να τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα. Υποδοχή έξτρα υπάρχει πάνω στο σώμα ώστε να δώσει εντολή στα εξωτερικά φλάς μέσω καλωδίου της Nikon.

Κάθε υπόδειξη ευπρόσδεκτη.

Ψάχνω στο e-bay αλλά δεν ξέρω ούτε κωδικό κάποιου της Nikon ούτε με ποιά λέξη σχετική να αναζητήσω κάποιο άλλο.

Αθήνα μάλλον αδύνατο μιας και μένω Χίο...:grandpa:

Τελικά έβαλα αναζήτηση στο e-bay "flash bracket" και βγήκαν κάτι παραπάνω από 1000.
Εάν πάρω ένα οποιοδήποτε L-shape μπράτσο που απλά να βιδώνει στο κάτω μέρος του σώματος και να έχει μιά υποδοχή τύπου hot shoe χωρίς επαφές, απλά για να στηρίξει το εξωτερικό φλας, και συνδέσω με ένα καλώδιο συγχρονισμού (Nikon SC-18 ή 19) αυτό με την αντίστοιχη έξοδο συγχρονισμού φλάς της μηχανής ή και από την ίδια έξοδο που παρέχει το κυρίως όμοιο φλάς (SB-16B), θά δουλέψει;
Επίσης, αν δουλεύει, θα έχει δυνατότητα και εντολής TTL από το σώμα ή το κυρίως φλάς, δηλαδή ελεγχόμενη φωτιστική ισχύ;

Οι επαφές τύπου hot shoe που έχουν τα περισσότερα που βρίσκω, είναι μεταλλικές χωρίς όμως ακροδέκτες. Μήπως υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος του φλάς;

Ούφ.....

Για ΤΤΛ δεν νομίζω να έχει αν δεν συνδεθεί απο το hotshoe. Μονο αν το φλας έχει έξοδο που να επιτρέπει τέτοιο, τα Νικον συνήθως έχουν απο ένα μοντέλο και μετά.

Αλλά θεωρώ οτι ένα L bracket χωρίς επαφες σου κάνει μια χαρά. Συνδέεις μετά το δεύτερο όπως λες και έκλεισες. Έτσι κιαλλίως μέσω bracket το TTL ξέχνα το εκτός αν τα χώσεις πιστεύω. Θες ένα με cold shoe.

Βραχυκύκλωμα θα προκαλέσει συνήθως το φλας στην μηχανή και όχι το αντίθετο. Το ρέυμα έρχεται απο εκεί και τα παλαιότερα που δουλεύουν σε μεγάλες τάσεις μπορεί να κάψουν μια καινούργια. Κάπου είχα μία λιστα με την συμβατότητα αλλα είμαι διακοπές τώρα και δεν... Αλλα googlare το και θα βρείς.

Για ΤΤΛ δεν νομίζω να έχει αν δεν συνδεθεί απο το hotshoe. Μονο αν το φλας έχει έξοδο που να επιτρέπει τέτοιο, τα Νικον συνήθως έχουν απο ένα μοντέλο και μετά.

Αλλά θεωρώ οτι ένα L bracket χωρίς επαφες σου κάνει μια χαρά. Συνδέεις μετά το δεύτερο όπως λες και έκλεισες. Έτσι κιαλλίως μέσω bracket το TTL ξέχνα το εκτός αν τα χώσεις πιστεύω. Θες ένα με cold shoe.

Βραχυκύκλωμα θα προκαλέσει συνήθως το φλας στην μηχανή και όχι το αντίθετο. Το ρέυμα έρχεται απο εκεί και τα παλαιότερα που δουλεύουν σε μεγάλες τάσεις μπορεί να κάψουν μια καινούργια. Κάπου είχα μία λιστα με την συμβατότητα αλλα είμαι διακοπές τώρα και δεν... Αλλα googlare το και θα βρείς.

Το SB16 από ότι λέει το manual που μόλις είδα, σίγουρα επιτρέπει TTL λειτουργία σε όσα εξωτερικά Nikon φλας συνδεθούν μέσω του SC-18(1.5m) ή SC-19 (3m), οπότε είμαστε σίγουροι. Φαντάζομαι full manual λειτουργία με το ίδιο καλώδιο θα είναι δυνατή.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!