Ποιο πρόγραμμα να επιλέξω κυρίως για απλό editing / εκτυπώσεις ;

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,012
Καλησπέρα σας.

Έχω πάρει έναν εκτυπωτή και εκτυπώνω ότι έχω. Ωστόσο οι φωτογραφίες είναι από iPhone. Από το κινητό είναι αρκετά ευκολία λίγο την φωτεινότητα ρυθμίζω αντίθεση κτλ και μετά με το πρόγραμμα της canon διαλέγω ποιες θέλω και επιτόπου κάνω crop χωρίς να το αποθηκεύσει και πατώ εκτύπωση. Όχι κάτι τέλειο αλλά είναι κοινώς αποδεχτό θεωρώ.

Έχω και αρκετές στον υπολογιστή.....εκεί με τα προγράμματα είναι δύσκολα τα πράγματα...θα βρεθώ αντιμέτωπος με τις συνδρομές(τραγικό) ή σε δύσχρηστα πρόγραμμα. Τουλάχιστον να υπήρχε κάτι μια και έξω σε λογική τιμή να το κατανοήσω.

Κάποια ιδέα; Εάν υπάρχει η δυνατότητα πριν την εκτύπωση να κάνει preview και crop ακόμα καλύτερα.

- κατέβασα το πρόγραμμα της canon για macOS και στο crop έχει την ιδιομορφία όπου δεν αγκαλιάζει τα όρια δεξιά αριστερά αλλά βγαίνει έξω από αυτά ενώ στο κινητό καταλαβαίνει τα όρια της φωτό και δεν βγαίνει έξω από αυτά. Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε. Επίσης δοκίμασα photoscape x και affinity τα οποία στο κομμάτι της πρακτικότητας τα θεωρώ κάπως τραγικά; με το δίκιο μου ή όχι;

Ενα free εύκολο προγραμματακι που μπορείς να κάνεις editing τα βασικά αν θέλεις, crop κλπ και να εκτυπώσεις με πλαίσια έτοιμα ή χωρίς είναι το faststone image viewer. Μπορείς να ρίξεις περισσότερες από μία και να στις στήσει μόνο του ή να τις προσαρμόσεις στη σελίδα

To χρησιμοποιώ συχνά για κάτι γρήγορο παρότι έχω αγορασμένα προγράμματα που όμως θέλουν χρόνο και γνώσεις.

Εξαιρετικά κάνεις και εκτυπώνεις . Αυτές μένουν τελικά

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau and toupia