Ποιό Στρώμα;;;

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,870
Αθήνα...
Είμαι σε δίλημμα όσον αφορά αγορά στρώματος,έχω ξεχωρίσει κάποια όπως της media τα diamond και gold,αλλά και της cocomat.Θα ήθελα την γνώμη σας επειδή αφενός είμαι τελείως άσχετος με το θέμα...αφετέρου θα ήθελα κάτι ποιοτικό...τα παραπάνω που παρέθεσα τα είδα και από κοντά,απλά δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο ποιοτικώς...

Εγώ προσωπικά έχω εδώ και 2 χρόνια, στρώμα της MEDIA και συγκεκριμένα το PRESTIGE PLUS.Απο τότε κατάλαβα τι σημαίνει να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι πραγματικά.Για την cocomat δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν ξέρω, ούτε έχω ακούσει γνώμες και συμπεράσματα.Από γνωστούς και συγγενείς όμως που χρησιμοποιούν τα Media ακούω τα καλύτερα.Στα σύν οτι είναι και Ελληνική εταιρεία.
Υπ.Ουδεμία σχέση έχω με την εν λόγω εταιρεία.Για αποφυγή παρεξηγήσεων.-bye-

Eχω Cocomat στρωμα και επιστρωμα σε κρεβατι ΙΚΕΑ...

Υπαρχει ενα πολυ σοβαρο προβλημα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να κοιμηθω αλλου εκτος απο το σπιτι μου.

Ειναι παρα πολυ ανετο, πολυ μαλακο χωρις να βουλιαζει.

πάρε σβάρνα τα μαγαζιά για τεστ...ξάπλας!

γουρούνι στο σακί θα πάρουμε?

Οι γονείς μου πρόσφατα πήρανε ένα της media strom (δε θυμάμαι μοντέλο) και έχουν ξανανοιώσει!

Μεγάλη υπόθεση να ξεκουράζεσαι όταν κοιμάσαι!

Και εγώ δίνω μεγάλη βάση στο στρώμα...οπότε και θέλω κάτι καλό...για τα Tempur έχω ακούσει καλά λόγια,αλλά δεν έχω πάει να ξαπλώσω οπότε είναι σαν να μην ξέρω τίποτα..

Και εγω Coco-Mat εχω παρει εδω και λιγο καιρο και... ανασανα...
Ο λογος που την προτιμησα, περα απο καλα λογια που ειχα ακουσει, ειναι οτι ειναι ελληνικη (στη Θρακη) και πολυ eco-friendly σαν εταιρεια γενικοτερα.

Πριν από χρόνια που έψαχνα για στρώμα έκανα το λάθος και ξάπλωσα σε ένα Atlas της Cocomat στη βιτρίνα του καταστήματος στη διαγώνιο.

Δεν ήθελα να σηκωθώ, και περνούσε ο κόσμος και με κοίταζε...

Εξαιρετικό, αλλά ακριβό (πρέπει να βγαίνει κοντά στο ενάμισυ χιλιάρικο το διπλό).

Ίσως όμως είναι από τα λίγα προϊόντα που δεν σηκώνουν τσιγκουνιές.

Επειδη την εχω ψαξει πολυ με τα στρωματα τα τεμπουρ εχουν θεμα οτι "αναβουν" αν ζεσταινεσαι μακρια. Εγω κατεληξα σε κοκοματ. Το μονο που με χαλαει, δεν αφορα βεβαια τα προιοντα , ειναι οτι η συγκεκριμενη εταιρεια δεν ειναι πολυ "καθαρη"... Για οσους ενδιαφερονται βεβαια...

Αν θελεις το απολυτο και δε σε ενδιαφερει το budget παρε duxiana.
Αλλιως ενα απο τα καλα της media strom ειναι παραπανω απο καλο.

cocomat εδώ και 5-6 χρόνια...
εκτός από τη μυρωδιά του κοκοφοίνικα που ώρες ώρες ενοχλεί μόνο την σύζυγο είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει.

Εδώ και 5 μήνες πήρα από τα media strom το prestige για ημίδιπλο κρεβάτι. Την τρίτη μέρα ύπνου σηκώθηκα στις 4 τη νύχτα ξεκούραστος,έτοιμος να πάω για δουλειά. Κοίταξα το ρολόι και έπαθα πλάκα.Αυτό θα πει καλός ύπνος, μακράν από τις μοναδικές αγορές που αξίζουν και το τελευταίο ευρώ. Πολύ κακώς που δεν το είχα αγοράσει καιρό πριν.

πριν απο κάνα μήνα βγήκα στην αγορά για αναζήτηση στρώματος . Υπάρχουν βασικοί κανόνες πριν αγοράσεις ενα στρώμα . Αν κοιμάσαι ανάσκελα το στρώμα πρέπει να ειναι σκληρό εως ημίσκλήρο , οχι μαλακό. Αν πάλι κοιμάσαι μπρούμυτα τοτε πας για μαλακό . Τα στρώματα μονο με LaTex ειναι αρχικά εντυπωσιακά αφού προσαρμόζονται στο σώμα σου αλλά είναι κουραστικά αν περιστρέφεσαι στον υπνο καθώς αργούν σχετικά να επανέλθουν στην αρχική τους θέση και δεν υποβοηθούν το σώμα ν αλλάξει θέση σε αντίθεση με αυτά με τα ελατήρια που βοηθούν . Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες στομάτων με πολλά ελατήρια , μικρά , μεγάλα , συνδυασμό και των δυο κλπ όπως και πολλά υλικά και στρώσεις ανάλογα με το τι ακριβός χρειάζεται ο πελάτης και πόσο αντέχει η τσέπη του . Δες εδώ ενα οδηγό για το πως επιλέγεις στρώμα http://www.candia-strom.gr/Page/xsensor/index.asp

εγω επέλεξα αυτο

η καλυτερη λυση για μενα ειναι η βισκοζη,αυτο το υλικο χρησιμοποιουν ολες οι καλες μαρκες και την ονομαζουν με διαφορους τροπους.
Εγω εχω παραγγειλει απο την ideal strom,γιατι ειχε πολυ καλη τιμη.

Υπάρχουν και κάτι βιοτεχνίες που ίσως σε ενδιαφέρουν...
Εγώ πήρα διπλό (2*1,60μ) με ανεξάρτητα ελατήρια (~480/μ2) και 3εκ latex από κάθε πλευρά με λιγότερα από 1000 ευρώ. Ίσως λίγο πιό μαλακό θα το ήθελα αλλα η γυναίκα μου ήθελε σκληρό.

Η βισκόζη (Tempur) θέλει προσοχή. Έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενώ το είχα παραγγείλει το ακύρωσα.

Bισκόζη:
1. Αργεί να επανέλθει (high viscosity...). Με ενοχλεί όταν γυρίζω ...ανεβαίνω!
2. Έχει κάποιο θέμα με τη θερμοκρασία.

Αυτή είναι η δική μου άποψη φυσικά...