Ποιο sub?

seiko

New member
24 December 2015
34
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Στήνω ένα σύστημα 5.1. Τα ηχεία που έχω είναι 4 Dali Zensor 1 και κεντρικό το VOKAL της ίδιας σειράς.
Για sub είμαι ανάμεσα στο E-9F της Dali και στο sunfire sds 10. Η χρήση είναι αποκλειστικά για ταινίες σε χώρο 25 τ.μ.
Διαβάζω πολύ καλές κριτικές για το E-9F σε συνδυασμό με τα Zensor 1 στα διάφορα site, αλλά ο πωλητής επέμενε πως ο sunfire είναι κλάσεις ανώτερος.
Ποιο απ´ τα δύο λέτε ότι θα δέσει καλύτερα με τα συγκεκριμένα ηχεία?

Δύσκολη απάντηση, πρώτα απ όλα θα πρέπει κάποιος να έχει δοκιμάσει και τα δύο στο χώρο του να πει με σιγουριά ότι ένα απ αυτά κάνει τη διαφορά. Στα χαρακτηριστικά το Sunfire φαίνεται καλύτερο, δύο γούφερ με το ένα παθητικό έναντι ενός του Dali, 10ιντζο και με μεγαλύτερο ενισχυτή έναντι 9 και με τη μισή ισχύ το Dali, απ την άλλη όμως δηλώνει 103 μάξιμουμ έντασης εν αντιθέσει με το Dali που δηλώνει 111 αν βέβαια το πιστέψουμε. Δύσκολη η επιλογή, εγώ προσωπικά επειδή η Sunfire φημίζεται για τα υπογούφερ της θα το προτιμούσα αλλά και για τα καλύτερα χαρακτηριστικά του.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου φίλε μου. Εδώ πρέπει να πω ότι ο παράγοντας κόστος δεν παίζει κανένα ρόλο, δεδομένου ότι και τα δύο τα βρίσκω στην ίδια τιμή. Ο προβληματισμός μου είναι μήπως άθελά μου προσπαθώντας για το καλύτερο, καταλήξω στο χειρότερο. Δηλαδή ναι μεν το sunfire έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά το E-9F ίσως δένει καλύτερα με τα Zensor επειδή είναι της ίδιας εταιρείας.

Είναι χαμηλές συχνότητες, δεν είναι ταίριασμα μπροστινών με κεντρικό στο οποίο έχεις να ταιριάξεις όλο το συχνοτικό φάσμα και θες να έχεις ομοιόμορφο ήχο στη μπροστινή σκηνή. Ο μόνος λόγος πιστεύω που θα έπαιρνα υπογούφερ της ίδιας εταιρίας (αν και δεν το χω κάνει, άλλης εταιρίας έχω κι εγώ) καθαρά θα ήταν το αισθητικό και πάλι όμως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όλα τα υπογούφερ τετράγωνα μαύρα κουτιά είναι οπότε ούτε κι εκεί έχεις πρόβλημα.

Είναι χαμηλές συχνότητες, δεν είναι ταίριασμα μπροστινών με κεντρικό στο οποίο έχεις να ταιριάξεις όλο το συχνοτικό φάσμα και θες να έχεις ομοιόμορφο ήχο στη μπροστινή σκηνή. Ο μόνος λόγος πιστεύω που θα έπαιρνα υπογούφερ της ίδιας εταιρίας (αν και δεν το χω κάνει, άλλης εταιρίας έχω κι εγώ) καθαρά θα ήταν το αισθητικό και πάλι όμως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όλα τα υπογούφερ τετράγωνα μαύρα κουτιά είναι οπότε ούτε κι εκεί έχεις πρόβλημα.

Να σαι καλά φίλε μου!

Κάνε όμως υπομονή μήπως έρθουν κι άλλες απαντήσεις από κάποιον με προσωπική εμπειρία και σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην τελική σου επιλογή.

Sunfire χαλαρά.
Είναι από τα πολύ καλά VFM subwoofers, με περισσότερη "παράδοση" στον χώρο από την Dali.