Πoιό sub!!!!

prooptiki

AVClub Enthusiast
26 June 2006
1,043
Ioannina
Ακούω συνέχεια για της Yamaha, αξίζουνε?
Σκέφτομαι για ζευγαράκι για στερεοφωνία (είναι και φθηνά τα Yamaha YST-SW515!!!) ή να κοιτάξω για αρχή για ένα και πιο μεγάλο το Soavo 900SW.
Κυρίως για μουσική και λίγο για cinema!

Το δέσιμο θα είναι λίγο πρόβλημα!
Τα ηχεία μου, ιδιοκατασκευής με μονάδες των 100db ευαισθησία 15'' Altec 604-8g σε OB.

Ευχαριστώ

Re: Πιο sub!!!!

Εγώ θα σου πρότεινα το Soavo.Δεν το έχω ακούσει άλλα από φωτογραφίες φαίνεται φοβερή κατασκευή και για τον ήχο εγγυάται η Yamaha.Τα 2 γουφερ νομίζω είναι υπερβολή.Καλύτερα ένα και καλό.

Re: Απάντηση: Πιο sub!!!!

Eγω εχω το 515, καλο για τα λεφτα του. Δες και αυτο ομως που καθως λενε "σκοτωνει":http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42566

Μπορει να σκοτωνει αλλα το ζητουμενο εδω ειναι να παιζει μουσικη και να ταιριαζει με τα εν λογω ηχεια...-bye-

Επειδή έγινε αναφορά στο supernova πιο πάνω, να επέμβω λέγοντας ότι σε μουσική και ταχύτητα διαπρέπει το supernova.
Σε μουσική εγώ χαίρομαι το Supernova, sealed 12ιντσο, με το παθητικό slap να επεμβαίνει όταν κάνει μεγάλες διαδρομές ο ενεργός εμπρόσθιος κώνος.
Όσον αφορά το δέσιμο, το έχω δοκιμάσει με Klipsch Heresy, τα οποία πιστεύω πλησιάζουν στο χαρακτήρα των δικών σου ηχείων, και το δέσιμο ήταν υποδειγματικό.
Το Soavo το είχα ακούσει παλιότερα στον Νάκα, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε η απόδοση. Με λίγο τσίμπιμα στο gain και διέκρινα στοιχεία υπεροδήγησης. Τα ξύλινα ports μου άρεσαν, όπως και η ενισχυμένη, μόνιμη γρίλια μπροστά.
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, να κατευθυνθείς σε sealed σχεδίαση.

Νομίζω η Xavian βγάζει ένα "κλειστό".... και παλιότερα έβγαζε ένα η Castle με μεγάφωνο ATC παρακαλώ... αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί!!

για μουσικη, να θυμισω τη μικρη σειρα της REL. Εδω και 2 χρονια περιπου, εχω ενα REL T3 με το οποιο και παραμενω ενθουσιασμενος. για καποιο λογο, τα subακια αυτα δεν "κυκλοφορουν" πολυ στη χωρα μας. Ειναι κλειστης σχεδιασης, με ενα ενεργητικο και ενα παθητικο 8' γουφερ.

ασε που το design σκιζει. Ξεχνα τα boomboxes, κοιτα τους παλιους rel που ξερουν απο μουσικα sub!!

ειδικα οσον αφορα στο δεσιμο του με τα LR ηχεια, ειναι υποδειγματικο. Η τιμη του δεν ειμαι σιγουρος που κινειται πλεον (περι τα 600-800???) - τα εισαγει η location sound. πριν απο λιγο καιρο ειχαν και ενα demo διαθεσιμο.

περισσοτερα εδω
http://www.hometheatermag.com/subwoofers/108rel/

καλο ψαξιμο -bye-

Στο MediaMarkt Θεσσαλονίκης μου είπαν πως στο Yamaha YST-SW515 που έχουν σαν demo "ξεκόλλησε" το ηχείο και με άγχωσαν λίγο.. περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα και εμένα με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις.

Εγω εχω το msub της Epos εδω και λιγο καιρο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Το χρησιμοποιω βεβαια αποκλιστικα για μουσικη. Στον κινηματογραφο δεν ξερω τι κανει.

Attachments

• 708epos_002.jpg
    708epos_002.jpg
    77.4 KB · Views: 28
Και το Tannoy Ts12 ακουσα και μου αρεσε για μουσικη.
Ειμαι πολυ κοντα στο να παρω το Τανου το 1001 Rev αλλα ειδα και τα Teuful sub και τις καλες τους τιμες μαζι με την ποιοτητα κατασκευης (εφαμιλη των Ταννου) και το σκεφτομαι