ΠΟΙΟ SUBWOOFER ?

ΠΑΝΟΣ1

Established Member
18 July 2006
250
ΑΘΗΝΑ
Έχω φτιάξει τέσσερα ηχεία βάσης 180w rms το κάθε ένα και ένα κεντρικό και θέλω να συμπληρώσω το σύστημα με ένα subwoofer! O ενισχυτής που χρησιμοποιώ είναι ένα SONY 2000QS 6Χ120W. Σκέφτομαι για το Yamaha YST-SW515. Εχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα (300Ε)? Έχω δει & το behringer truth 2092A αλλά ήταν λίγο γομαράκι για να μπεί στο σαλόνι μου!

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/ht/sw515.html

Εδώ και ένα μήνα παρέλαβα (2 μήνες σχεδόν μετά την παραγγελία, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία..) το Wharfedale SW-150. Χρησιμοποιείται για home cinema αλλά και για μουσική (SACD, DVD-A και CD). Για να μην στα πολυλογώ, είμαι πάρα, μα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Στην αρχή σκεφτόμουν το Yamaha και γω, αλλά για ρίξε και μια ματιά στις μέγιστες εντάσεις που φτάνει ανά συχνότητα (για να μην ψάχνεις: 70db@23hz, 83@35hz, 92@47hz). Το καινούργιο μου σαμπάκι ξεπερνάει τα 100 db για πλάκα. Όχι, δεν κατεβαίνει πάρα πολύ χαμηλά (το κατώτατο όριο στο χώρο μου είναι τα 29hz), αλλά από εκεί και πάνω είναι αξιοπρεπέστατο, γρήγορο και 'σφιχτό'. Χαλάλι τα 265 ευρώ που έδωσα...

Απάντηση: Re: ΠΟΙΟ SUBWOOFER ?

Εδώ και ένα μήνα παρέλαβα (2 μήνες σχεδόν μετά την παραγγελία, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία..) το Wharfedale SW-150. Χρησιμοποιείται για home cinema αλλά και για μουσική (SACD, DVD-A και CD). Για να μην στα πολυλογώ, είμαι πάρα, μα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Στην αρχή σκεφτόμουν το Yamaha και γω, αλλά για ρίξε και μια ματιά στις μέγιστες εντάσεις που φτάνει ανά συχνότητα (για να μην ψάχνεις: 70db@23hz, 83@35hz, 92@47hz). Το καινούργιο μου σαμπάκι ξεπερνάει τα 100 db για πλάκα. Όχι, δεν κατεβαίνει πάρα πολύ χαμηλά (το κατώτατο όριο στο χώρο μου είναι τα 29hz), αλλά από εκεί και πάνω είναι αξιοπρεπέστατο, γρήγορο και 'σφιχτό'. Χαλάλι τα 265 ευρώ που έδωσα...

Ρυθμιστή φάσης έχει για 0-90-180-270 μοιρες ?

Από φωτογραφίες που είδα είναι αρκετά μαζεμένο και όμορφο και τα χαρακτηριστικά του αρκετά καλά, αν και λίγα τα watt σε σχέση με το yamaha!Με τι ενισχυτή και με τι ηχεία το δουλεύεις? Από που το πήρες? Θα το βρώ σε διαθεσιμότητα, ή .........

Last edited:
Έχει διακόπτη φάσης δύο θέσεων: 0 και 180 μοίρες. Πάρα πολύ μαζεμένο και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.
Το δουλεύω με τον Yamaha RXV-657, με μπροστινά ηχεία ένα ζεύγος σχετικά άγνωστα Nearfield monitors της καναδικης Yorkville με γούφερ 6,5 ιντσών και μεταξένιο τουίτερ, κεντρικό τo 8C της Wharfedale, και πίσω ένα ζευγάρι μικρά ηχεία της Mission (σειρά 70). Όλα είναι δηλωμένα small στον ενισχυτή και στο Universal player, Pioneer 696, για τα SACD και τα DVD-A αν και όταν ακούω (και κυρίως όταν δουλεύω με) μουσική από δύο κανάλια δεν χρησιμοποιώ ποτέ sub γιατί οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Στις ταινίες όμως είναι το λιγότερο απαραίτητο. Έχω ξαναδεί ταινίες μόνο και μόνο για τις χαμηλές συχνότητες που δεν άκουγα πριν. Το πήρα από εκεί που σου έστειλα με pm - καλή τύχη με την διαθεσιμότητα. Ο αντιπρόσωπος προφανώς δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα συγκεκριμένα sub για πολύ ευνόητους λόγους...