ποιό συγκρότημα έχει διασκευάσει το συγκεκριμένο διάσημο τραγούδι?

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,717
Θεσσαλονίκη
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κάποια μέρα καταραμένη και σκοτεινή, ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος ζώνεται τα όπλα του κι ένα τσουβάλι σφαίρες και μπουκάρει σε σούπερ μάρκετ εκτός σχεδίου πόλης γεμάτο με κόσμο ο οποίος ανέμελος έκανε τις αγορές του. Το μακελειό που ακολούθησε είναι απερίγραπτο. Με το που πλέον "καθαρίζει" και τον τελευταίο ήρεμος κάθεται μέσα σε ένα λουτρό αίματος και τρώει ένα γιαούρτι περιμένοντας την αστυνομία να τον συλλάβει ώστε να εισπράξει τη δόξα που του αντιστοιχεί από την αποτρόπαια πράξη που έχει μόλις κάνει. Η αστυνομία φυσικά αργεί και αρχίζει να βαριέται... Βγάζει λοιπόν τον αναπτήρα του και αρχίζει και καίει τη συσκευασία του γιαουρτιού τριπάροντας από την περίεργη μυρωδικά και τον τρόπο που το πλαστικό λιώνει σχηματίζοντας περίεργες μορφές. Την ώρα εκείνη μπουκάρει η αστυνομία με τα όπλα στο χέρι! ο αστυνομικός που αποκτά πρώτος επαφή με τον θύτη αναφωνεί έκπληκτος:

"PSYCHO KILLER! Καις κεσέ?"

Πολλοί λένε ότι αυτό το συμβάν ενέπνευσε τον David Byrne να συνθέσει το ομώνυμο τραγούδι.

Ε λοιπόν μια διασκευή του συγκεκριμένου άσματος για το οποίο στο παρελθόν μου είχαν πει πως ο ίδιος ο δημιουργός είχε στείλει συγχαρητήρια επιστολή στο συγκρότημα που την έκανε είναι αυτή που ψάχνω.
Το χαρακτηριστικότερο σημείο της διασκευής (η οποία έχει πολύ διαφορετική ενορχήστρωση) είναι πως το ρεφρέν (ίσως και όλο το τραγούδι αλλά δε θυμάμαι αφού έχω να το πετύχω από τα early nineties) το τραγουδούσε γυναικεία φωνή σε στυλ που θύμιζε όπερα.

Ξέρει κανείς ποιο είναι το συγκρότημα και πως λέγεται ο δίσκος στον οποίο είχαν εκδόσει τη συγκεκριμένη επανεκτέλεση?

Η πραγματικά ωραία αυτή διασκευή προέρχεται από Έλληνες. Την άκουγα πολύ όταν είχε βγει στη δεκαετία του 80 (1982). Διάβασε εδώ και εδώ και εδώ.
Η τραγουδίστρια Ντόρα Αντωνιάδου σκοτώθηκε σε τροχαίο στα μέσα της δεκαετίας του 80.

http://www.youtube.com/watch?v=EZrue5n81CY

Last edited:
το εχω σε βινυλιο. οταν ακουγα ακομα ροκ, ηταν μακραν η αγαπημενη μου εκδοχη. περισοτερο και απο την αρχικη. μια βολτα σρα γνωστα μαγαζια του μαναστηρακιου μπορει να βοηθησει (μια καλη κοπια 10-15 ευρω)

η φωνη της Αντωνιαδου καθαρη, με εκταση και ενταση που διαπερνα. κριμα που εχει φυγει, δεν το γνωριζα.

ειμαι θεσ/νικη οποτε τα γνωστα στα οποια αναφερεσαι δεν τα ξερω αλλα ευτυχως το cd το εχει γνωστος θαμμενο μεσα στην τερραστια συλλογη που εχει παροπλισμενη πλεον λογω αλλαγης ενδιαφεροντων. ειναι θεμα χρονου να ψαξει να το βρει για να μου το δωσει

μια χαρα !

δεν προσεξα την τοποθεσια...

και ο υπολοιπος δισκος ειναι αξιολογος. καλες ακροασεις μολις τον αποκτησεις