Ποιο το "καλυτερο" modem για conn x

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Εχετε να μου προτεινεται καποιο modem για να αντικαταστασω το philips που εδινε ο οτε πριν κατι χρονια. Εχει αρχισει να μου κανει νουμερα και ειναι ευκαιρια να παω σε κατι καλυτερο. Η ασυρματη δικτυωση δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου, θα ηθελα την δυνατη καλυτερη αποδοση στα noise margin, attenuation (ξερω οτι μικρη σημασια παιζει το Modem αλλα λεμε τωρα) και δε θα με χαλαγε και μια usb χωρις να ειναι προυποθεση.

Να υποθεσω καταρχην οτι μιλας για gateway (aka modem + router).

Σε καθε περιπτωση, αν το βασικο ζητουμενο ειναι η ποιοτητα / ταχυτητα συνδεσης, η εμπειρια μου λεει οτι εχει να κανει πολυ με την συμβατοτητα του dslam.

Πχ στην περιοχη μου (Φιλοθεη) που ειμαστε μακρυα απο το κεντρο (Χαλανδρι) διαφορα ''ακριβα'' μηχανακια δεν κλειδωναν up πανω απο ~ 500Κ και επεφταν συχνα.

Καποια στιγμη εβαλα το sagem που δινει ο ΟΤΕ και ως δια μαγειας το up πηγε στα 800+ και δεν πεφτει κιολας.

Εχετε να μου προτεινεται καποιο modem για να αντικαταστασω το philips που εδινε ο οτε πριν κατι χρονια. Εχει αρχισει να μου κανει νουμερα και ειναι ευκαιρια να παω σε κατι καλυτερο. Η ασυρματη δικτυωση δεν ειναι στις προτεραιοτητες μου, θα ηθελα την δυνατη καλυτερη αποδοση στα noise margin, attenuation (ξερω οτι μικρη σημασια παιζει το Modem αλλα λεμε τωρα) και δε θα με χαλαγε και μια usb χωρις να ειναι προυποθεση.

Για πες τι SNR (download) έχεις και τι Attenuation (download) για να σου πω αν έχεις ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Απάντηση: Re: Ποιο το "καλυτερο" modem για conn x

Attenuation 31, Noise margin 10...

Τζάμι!

Χτυπάς ένα Asus WL-600G για να "μαγειρέψεις" το SNR (snr tweak). Από το tweaking χαλαρά θα ανέβεις 3Mbit βάσει των στοιχείων που αναφέρεις.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=193402&highlight=asus+wl600g
Για ρίξε ένα search.

Πάντως και το sagem που δίνει ο ΟΤΕ μπορεί να πειραχτεί το SNR.

Τασο για το συγκεκριμενο διαβαζω πολλα προβληματα με conn x.
Εκτος αν το εχεις εσυ με conn x οποτε θα παρω "μασημενη τροφη" (Μη ξεχνας ξερω και το τηλ. της δουλεια σου πλεον :p )

Εγω παλι εχω ενα router bautec της conex 15 αρα γραμμη κανα χιλιομετρο απο το καφαο του ΟΤΕ στα download μου κατεβαζω περιπου με 1,3 με 1,5 mps καθολου ασχημα.Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης ¨με το ξεκινημα ενος download η ταχυτητα ληψης δεν ξεπερνα τα 350 kl μολις ομως κανω ενα restart στο router η ταχυτητα φευγει στο 1,5 mps.To σοβαροτερο προβλημα ομως ειναι οτι στο δυκτιο του σπιτιου μου οταν μοιραζω αρχεια (ταινιες) μεσω 2 διαφορετικων media player ακομα και τα 8 GB ΚΟΛΛΑΝΕ .Το ενα ειναι το dune prime 3 και το αλλο ειναι ενα med8er 500.Φανταστειται τι γινεται με 25 αρια 35 αρια ηακομα και με 40 αρια αρχεια.Φταιει το router ?και αν ναι ποιο να παρω ?και παιδια μην ξεπερασω τα 70 ευρω.Αν γνωριζει καποιος ας απαντησει υπευθυνα ..........

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Υποθέτω ότι το download που σου παρουσιάζει πρόβλημα είναι τόρρεντ, σωστά;

Αν μιλάμε για μεγάλο αρχείο, είναι φυσιολογικό στην αρχή να κατεβάζει αργά γιατί το uTorrent χρειάζεται κάποιο χρόνο ώστε να δεσμεύσει όλο τον χώρο στον δίσκο. Αν του δώσεις μερικά λεπτά λογικά θα επιταχύνει.. δοκίμασέ το. Το πιο πιθανό είναι όταν κάνεις reset τον router απλά το uTorrent να προλαβαίνει να κάνει τη δουλειά που πριν δεν προλάβαινε γιατί κατέβαζε παράλληλα.

Περί μοιράσματος ταινιών σε πολλά media players:

Αν μοιράζεις την ίδια ταινία σε πολλά players ή οι ταινίες που μοιράζεις είναι διαφορετικές μεταξύ τους αλλά βρίσκονται στον ίδιο δίσκο, και αν αυτός ο δίσκος μάλιστα είναι εξωτερικός, είναι πιθανό να έχεις τέτοιο πρόβλημα. Δεν φταίει ο router σου - απλά ο δίσκος δεν προλαβαίνει. Δοκίμασε να παίξεις στα 2 media players δυο αρχεία που βρίσκονται σε διαφορετικούς δίσκους. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

ΥΓ. Φύγαμε πολύ off topic, αλλά δεν πειράζει..

Γιατι ρε Μητσο ειμαστε off topic router δεν ψαχνουμε?Απο torrent καλα καταλαβες.Χαρακτηριστικα αρχειο starwars mkv 8 gb σε σκληρο 1 terra εσωτερικο στο med8er προσπαθησα να το παιξω απο το dune prime 3 που εχω στο σαλονι καθε 4 λεπτα κολαγε για 30 δευτ. επισης εχανε τον συνχρονισο του ηχου και καποιες φορες και τους υποτιτλους.Πιστευω οτι ειναι θεμα router καθαρα.

Δεν ψάχνεις router...

Αν έχεις τον δίσκο στο Med8er και στέλνεις από εκεί στο άλλο media player, δεν μεσολαβεί ουσιαστικά το router. Μεσολαβεί το ενσωματωμένο στο router switch, το οποίο είναι πάρα πολύ απίθανο να φταίει.

Πιο πιθανό είναι να φταίει το Med8er (δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου, δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει..).

καρχαριες πιανει , α κανει και παπαδες κυριολεκτικα ειναι απιστευτο το μηχανακι .Οσοι το εχουν παιζουν δυκτιακα βαρεια αρχεια νερο.....αρα?

Γιατι ρε Μητσο ειμαστε off topic router δεν ψαχνουμε?Απο torrent καλα καταλαβες.Χαρακτηριστικα αρχειο starwars mkv 8 gb σε σκληρο 1 terra εσωτερικο στο med8er προσπαθησα να το παιξω απο το dune prime 3 που εχω στο σαλονι καθε 4 λεπτα κολαγε για 30 δευτ. επισης εχανε τον συνχρονισο του ηχου και καποιες φορες και τους υποτιτλους.Πιστευω οτι ειναι θεμα router καθαρα.

gigabit switch παρε για καλες ταχυτητες στο τοπικο δυκτιο δε θες ρουτερ

Τα switch ειναι gigabit αλλα λεω να αλλαξω τα καλωδια και να παω σε kat 6 μπας και δω ασπρη μερα επανερχομαι....

αμα εχεις gigabit switch ειναι αλλου το προβλημα και δεν ειναι στα καλωδια

μαλλον το dune ειναι το προβλημα η το μηχανημα που κανει stream στο
dune.
Υποψιαζομαι οτι κανεις transcoding στο μηχανημα που κανει stream...
κλεισε αμεσως το transcoding

Τι ειναι transcoding ? που το βρισκω και απο που το κλεινω? Αλλαξα τα καλωδια σε cat 6 μικρες διαφορες προς το καλυτερο.Εχεις δικιο Δημητρη εδω! Το dune πια δεν μου βλεπει στο δυκτιο το αλλο media player (med8er) ενω το med8er βλεπει κανονικα το dune και αναπαραγει κανονικα αρχεια μεχρι 18 GB .Στα bluray rip εξακολουθουν να υπαρχουν κολληματα!