Ποιόν 4ο δορυφόρο πέραν των Astra 28,2E, Astra 19,2E και Horbird 13E ?

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,688
Αθήνα
Με την (ανεκτίμητη) βοήθεια του αρχιμάστορα Σάκη έχω στήσει ένα πιάτο 120 εκ με LNB για Astra 28,2E (κέντρο), Astra 19,2E και Horbird 13E.

Έχω στήσει δίπλα και ένα ακόμα πιάτο 80 εκ. με LNB στον Thor 0.8W αλλά δεν βλέπω να έχει και τίποτα ιδιαίτερο που να μήν έχουν οι άλλοι (πάντα μιλάμε για ελεύθερα κανάλια).

Ποιόν προτείνετε για 4ο δορυφόρο αντί του Thor 0.8W?
Δεν είναι ανάγκη το LNB να πάει στο μικρό πιάτο, θέλω τους Astra 28,2E (κέντρο), Astra 19,2E, Horbird 13E. και τον υπό αναζήτηση 4ο με οποιονδήποτε συνδυασμό/θέση LNB σε αυτά τα 2 πιάτα 1,2 και 80 εκ που ήδη έχω στήσει.

Προτίμηση σε ντοκυμανταίρ, ειδήσεις, ταινίες, επιστημονικά/τεχνικά θέματα και πολύ λιγότερο σε αθλητικά.

Πρώτη επιλογή θα σου έλεγα Hispasat στις 30W και μετά Astra 3B στις 23.5Ε !!!

Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά.
Θα το ψάξω και θα σας πώ τι αποφάσισα.

Ο Turksat είναι γεμάτος από ελεύθερα και πολύ καλή επιλογή, από την στιγμή που για οποιονδήποτε λόγο δεν σε ενοχλεί η γλώσσα.

Εδώ μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον AMOS στις 4W για τα ελεύθερα ουκρανικά.
http://en.kingofsat.net/tv.php?&pos=4W&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Εδώ οι 23.5Ε ... http://en.kingofsat.net/tv.php?&pos=23.5E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Φυσικά και οι δύο έχουν σχετικά λίγα ελεύθερα κανάλια αν τους συγκρίνουμε με τον Turksat.

Σάκη μετά από ψάξιμο με διάφορα φίλτρα θα έλεγα ότι ο Hispasat στις 30W είναι αυτό που πρέπει να βάλω.
Λόγω 30W θα πρέπει να σηκώσουμε λίγο τον ιστό (έχει περιθώριο).

Απάντηση: Re: Ποιόν 4ο δορυφόρο πέραν των Astra 28,2E, Astra 19,2E και Horbird 13E ?

Πρώτη επιλογή θα σου έλεγα Hispasat στις 30W και μετά Astra 3B στις 23.5Ε !!!

Συμφωνώ 100%!!!
Με το 80άρι όμως, χρειάζεται να είναι πολύ καλή η στόχευση στις 30W...

Παιδιά, ο Hispasat 15 ελεύθερα κανάλια TV δεν έχει, τα οποία υπάρχουν και σε άλλους δορυφόρους?
Τι δεν καταλαβαίνω σωστά? Για διευκρινήστε λίγο. Ακόμα και ο AMOS πολύ καλύτερος είναι.

Συμφωνω απολυτως με το Σακη. Ο 30W ηταν καποτε...Πιο κοντα σε οσα ζητας θα ελεγα ειναι οι δορυφοροι στις εξης θεσεις: 4W, 4,8E και 26E.

Η καλύτερη λύση για μένα και συμφωνώ με τον Σάκη είναι Turksat 2A/3A/4A 42E κέντρο και παράκεντρα μπορείς άνετα αν στο επιτρέπει το Diseqc να προσθέσεις με ένα LNB ακόμη AzerSpace 1 / Africasat-1A 46E και ταυτόχρονα θα κάνεις λήψη Intelsat 12 45Ε.

Θα συμφωνησω και γω με το Σακη. Σε ελευθερα καναλια δεν εχει κατι ενδιαφερον στις 30W. O Turksat στις 42 εχει πολλα καναλια, μπορεις να κανεις και αυτο που λεει ο cmoustakas. H δικη μου προταση εφοσον μπορεις να δεις ταινιες χωρις ελληνικους υποτιτλους ειναι οι 26ε. MBC2, MBC ACTION, MBC MAX, DUBAI ONE δειχνουν πολυ καλες ταινιες.

Η αναφορά μου ήταν περισσότερο στη κατηγορία καναλιών και όχι στο αν είναι κωδ/μένα ή ελεύθερα. Οσο για τα MBC που ανάφερε ο φίλος master2 είναι μία καλή επιλογή ελευθέρων καναλιών.
Τα συγκεκριμένα κανάλια βγάινουν επίσης σε HD στις 7W (Eutelsat 7 West A - MENA Beam) =12188 Hor 27500 (s2) και Nilesat 201 (Middle East Beam-Nile 201) 11938 Ver 27500 λίγο δύσκολο για Ελλάδα μάλλον με μικρή κεραία.
Στο Yahsat 1A (52.5 E) εκπέμπουν επίσης(11823 Hor) όπου εκεί υπάρχουν και άλλα αρκετά ενδιαφέροντα ελεύθερα κανάλια όπως το Abu Dhabi Sports & NGC (11861 Hor) και το Yahlive Package (11746 Hor)

Πολύ υλικό για μελέτη αλλά καταλαβαίνω ότι τελικά αφού δείς τι μπορείς να πιάσεις στην πράξη με το 80άρι μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις αν έκανες σωστά. Αυτός ο 26Ε καλός φαίνεται...

Απάντηση: Re: Ποιόν 4ο δορυφόρο πέραν των Astra 28,2E, Astra 19,2E και Horbird 13E ?

Η αναφορά μου ήταν περισσότερο στη κατηγορία καναλιών και όχι στο αν είναι κωδ/μένα ή ελεύθερα. Οσο για τα MBC που ανάφερε ο φίλος master2 είναι μία καλή επιλογή ελευθέρων καναλιών.

Ακριβώς αυτό! Το διαθέσιμο περιεχόμενο στους συγκεκριμένους δορυφόρους είναι πολύ ανώτερο. Αν μιλάμε για ελεύθερα κανάλια, τότε στην κατηγορία των ταινιών οι 26 μοίρες είναι μονόδρομος, κατά τη γνώμη μου. Αν μιλάμε αποκλειστικά για δορυφόρο με πολλά ελεύθερα και με HD κανάλια, οι 42 μοίρες είναι ο καλύτερος δορυφόρος, πάντα κατά τη γνώμη μου.

Τον τούρκικο στις 42 τον πιάνεις με το 60άρι της nova και τον Pace? Μιας και κάθεται άχρηστος εκεί θα ήταν καλή περίπτωση.

Turksat με κλειστά μάτια.

1.Μεγάλος αριθμός καναλιών
2.Πάνω απο 30 ελεύθερα full hd κανάλια, σε ροή δεδομένων ακόμη και 15 mbps
3.TRT 4K (Για όποιον διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό λήψης - απεικόνισης)