Ποιόν δορυφόρο με πιάτο 60εκ από Αθήνα;

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Μου εχει ξεμεινει ενα κομπλέ σιδερενιο πιατο 60εκ της ακατονομαστης...

Εχω ηδη Hotbird και Astra 19 σε αλλο πιατο και αναρωτιεμαι αν το μεγεθος του μπορει να "βγαλει" αξιοπρεπως καποιον καλο δορυφορο απο Αθηνα.

Με ενδιαφερουν αποκλειστικα ελευθερα SD και HD καναλια, κυριως μουσικα ή οτιδηποτε με Αγγλικο ηχο.

Ποιον δορυφορο θα προτεινατε;

Ευχαριστω

Re: Ποιον δορυφορο με πιατο 60εκ απο Αθηνα;

Ο πιο αγγλόφωνος δορυφόρος κατά τη γνώμη μου είναι ο Eutelsat 28A και Αstra στις 28,2 Ε.

Θα βρεις ενδιαφέροντα κανάλια (κυρίως τα BBC streams με f1, τεννις και καμιά φορά live συναυλίες, πολύ καλά ελεύθερα παιδικά, κανάλια με παλιές ταινίες και σήριαλς και Ινδικά για τους αποίκους τους).

Αν μάλιστα βάλεις και ενα δευτερο lnb για τον Badr-4/5/6 στις 26° East θα δεις και τα ενδιαφέροντα ελεύθερα mbc με δυνατότητα επιλογής των αγγλικών στις αμερικάνικες ταινίες και τα dubai sports με budesliga κυρίως και όχι μόνο.

Με το πιατάκι της Νόβα φίλε μου δεν πρόκειται να κάνει τίποτα από όσα έγραψες....

Last edited by a moderator:

Αυτο σκεφτομουν και εγω οταν διαβαζα για 28 μοιρες.
Αν και συμφωνω οτι ειναι μαλλον η πιο ενδιαφερουσα θεση, το 60αρακι δεν θα πιασει τιποτα.

Re: Απάντηση: Ποιόν δορυφόρο με πιάτο 60εκ από Αθήνα;

Έτσι ακριβώς. Ακόμα μπορείς και 5Ε... και αν έβαζες και μεγαλύτερο, θα σου έλεγα και τον 4W.
Τα Αγγλικά όμως τα ξεχνάς.

Ο πιο αγγλόφωνος δορυφόρος κατά τη γνώμη μου είναι ο Eutelsat 28A και Αstra στις 28,2 Ε.

Θα βρεις ενδιαφέροντα κανάλια (κυρίως τα BBC streams με f1, τεννις και καμιά φορά live συναυλίες, πολύ καλά ελεύθερα παιδικά, κανάλια με παλιές ταινίες και σήριαλς και Ινδικά για τους αποίκους τους).

Αν μάλιστα βάλεις και ενα δευτερο lnb για τον Badr-4/5/6 στις 26° East θα δεις και τα ενδιαφέροντα ελεύθερα mbc με δυνατότητα επιλογής των αγγλικών στις αμερικάνικες ταινίες και τα dubai sports με budesliga κυρίως και όχι μόνο.

Η απάντησή μου αφορούσε την επιθυμία του supacoopa για «οτιδήποτε με αγγλικό ήχο».
Από την προσωπική μου εμπειρία σε 40 δορυφόρους που παρακολουθώ εδώ και 10 χρόνια περίπου επιμένω στην απαντησή μου.

Νομίζω ότι το κριτήριο ικανοποιητικού σήματος ενός πιάτου 60 εκ. που κοστίζει 12 ευρώ (λιγότερα κι απ’ το κόστος του καλωδίου και τν εξατημάτων που θα μπούν, για να μην μιλήσω για τις μηνιαίες συνδρομές σε πακέτα καναλιών) δεν είναι σημαντικό για κάποιον που θέλει να ασχολείται με τα δορυφορικά.
Μπορείς να δώσεις 30-40 ευρώ, να πάρεις ένα πιάτο 1,10 μ. και να απολαμβάνεις για χρόνια ότι θέλεις να βλέπεις και όχι ότι σου επιτρέπει ένα πιατάκι να βλέπεις.

Έτσι δεν κάναμε όλοι μας όταν αγοράσαμε το δέκτη μας??
Τι είπαμε ας πάρουμε αυτόν που κάνει 50 ευρώ αλλά δεν θα κάνει αυτό, το ένα, το άλλο….???
Κι αν το είπαμε, μετά από λίγο καιρό πήραμε κι άλλον δέκτη γιατί ο πρώτος δεν μας κάλυπτε πια…

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στη χώρα μας όμως, και το 1 ευρώ πολλές φορές είναι πολύτιμο.
Δεν θα μας κάνουν όμως κάποιοι να σταματήσουμε να βλέπουμε και λίγο πιο μακριά…
Ειδικά στο χόμπυ μας…Σε κάτι που ασχολούμαστε γιατί το γουστάρουμε !!!

Γι αυτό και επιμένω στην άποψή μου, γιατί ήξερα τι έγραφα. Αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να απαντήσω…

Φιλε petersty ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα δυστυχως πρωτιστως λογω χωρου αλλα και κοστους (υπολογισα χοντρικά πιατο 1.10 + βασεις + 2 LNB γυρω στο 100αρικο) δεν μπορω να βαλω δευτερο μεγαλο πιατο.