ποίον dreambox προτείνετε

harisgr

New member
3 September 2007
11
καλημέρα Παιδιά
Είμαι σχετικά καινούργιος πάνω στα δορυφορικά απλά έχω μπερδευτεί με την αγορά dreambox και θέλω βοήθεια.
Αν κατάλαβα καλά επειδή διάβασα στο φορουμ δύσκολα θα βρεθεί για αγορά γνήσιος dreambox ...αλλά από την άλλη υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στους κλώνους
Έχοντας αυτά υπόψη ψάχνω ενα dreambos δεν έχω πρόβλημα εάν είναι κλώνος αρκεί να υποστηρίζει HD ,να μπορεί να δέχεται αναβαθμίσεις και να δίνει επιστροφή σήματος για να μπορώ να βλέπω σε άλλο δωμάτιο όταν δεν θα είμαι στον χώρο του αποκωδικοποιητή.

καλημέρα Παιδιά
Είμαι σχετικά καινούργιος πάνω στα δορυφορικά απλά έχω μπερδευτεί με την αγορά dreambox και θέλω βοήθεια.
Αν κατάλαβα καλά επειδή διάβασα στο φορουμ δύσκολα θα βρεθεί για αγορά γνήσιος dreambox ...αλλά από την άλλη υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στους κλώνους
Έχοντας αυτά υπόψη ψάχνω ενα dreambos δεν έχω πρόβλημα εάν είναι κλώνος αρκεί να υποστηρίζει HD ,να μπορεί να δέχεται αναβαθμίσεις και να δίνει επιστροφή σήματος για να μπορώ να βλέπω σε άλλο δωμάτιο όταν δεν θα είμαι στον χώρο του αποκωδικοποιητή.

Ο 800HD και ο 8000 δεν επιστρέφουν σήμα σε άλλο δωμάτιο με RF modulator, αν εννοείς αυτό! Μόνο ο αναμενόμενος 7025+ έχει ΟΛΕΣ τις δυνατότητες που ψάχεις. Κλώνοι βέβαια δεν υπάρχουν σε μοντέλα με rf modulator οπότε αν ψάχνεις απαραιτήτως για dreambox αυθεντικό ή κλώνο προς το παρόν ...δεν! Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικοί Enigma2 δέκτες με τις δυνατότητες των Dreambox και πολλές φορές με περισσότερες δυνατότητες και λιγότερα λεφτά. Δες εδώ και εδώ!

Last edited:
φίλε xamurabi καλησπέρα
o dreambox 800 hd έχει μια out δίπλα από τι In για το καλώδιο που έρχεται από το LNB ,σε τι χρησιμεύει;
Υπάρχει τρόπος τελικά να με τον 800HD να βλέπω σε αλλα δωμάτιο (δεν μιλάω για Cardsharing ) όπως τώρα που έχω με τον παλιό HYMAX 5400;
από κλώνους dreambox τι προτείνεις;

Η συγκεκριμένη έξοδος OUT είναι για σύνδεση δεύτερου δορυφορικού δέκτη(Νομίζω με την προϊπόθεση αν είναι ανοιχτός ο πρώτος δέκτης βλέπεις μόνο τα κανάλια από τον ίδιο αναμεταδότη).Σχετικά με τον καλύτερο κλώνο,ο καλύτερος είναι ο κλώνος του DM800 με την Sim2.01.Έχω και γω κλώνο και έχει αρκετή υποστηριξη όσο και σε image όσο και σε αναβαθμίσεις.(Image και αναβαθμίσεις ΜΟΝΟ πατσαρισμένες για Sim2.01).Είναι και ο ποιό φθηνοί Dreambox High Definition κλώνοι.Μπορείς και με ένα RF Modulator να τον συνδέσεις σε άλλη τηλεόραση.Μπορείς ταυτόχρονα να έχεις συνδεδεμένο τον DM800 με HDMI στην πρώτη τηλεόραση ένω το SCART θα το χρησιμοποιήσεις για το RF Modulator.

Last edited:
Υπάρχει πάντα και η λύση της ασύρματης μεταφοράς εικόνας ήχου και τηλεχειρισμού με μια κατάλληλη συσκευή μεταφοράς. Θα βρεις στην αγορά σε τιμές από 20 για ένα απλό 2,4Ghz το οποίο βέβαια έχει αρκετά προβλήματα από ραδιοπαρεμβολές ενώ με μερικά δεκάδες επιπλέον αγοράζεις ένα στο 5,8Ghz που λέγεται πως αποδίδουν άριστα χωρίς παρεμβολές. Το πλεονέκτημα σε σχέση με το rf modulator είναι αφενός η ασύρματη μεταφορά, αφετέρου η στερεοφωνική* απόδοση του ήχου και η δυνατότητα μεταφοράς του τηλεχειρισμού, ενώ μειονεκτεί μόνο στην τιμή και στο ότι περιορίζεται σε μία τηλεόραση ανά δέκτη!

*Ορισμένα RF modulator έχουν δυνατότητα stereo audio αλλά είναι σαφώς ακριβότερα από ένα απλό video sender!

Last edited:
Σχετικά με τον καλύτερο κλώνο,ο καλύτερος είναι ο κλώνος του DM800 με την Sim2.01.Έχω και γω κλώνο και έχει αρκετή υποστηριξη όσο και σε image όσο και σε αναβαθμίσεις.(Image και αναβαθμίσεις ΜΟΝΟ πατσαρισμένες για Sim2.01).Είναι και ο ποιό φθηνοί Dreambox High Definition κλώνοι.Μπορείς και με ένα RF Modulator να τον συνδέσεις σε άλλη τηλεόραση.Μπορείς ταυτόχρονα να έχεις συνδεδεμένο τον DM800 με HDMI στην πρώτη τηλεόραση ένω το SCART θα το χρησιμοποιήσεις για το RF Modulator.
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις επεξηγήσεις ,εχω βρεί στο ebay Αγγλίας ton DM800 HD LATEST TUNER REV : M , BT 76 , SIM 2.01 , Gemini 5.01 http://cgi.ebay.co.uk/DREAMBOX-DM-800-HD-PVR-SATELITTE-RECIEVER-/280675192677?pt=UK_ConEle_SatCableFreeview_RL&hash=item41598b8f65από 135 λίρες αγγλίας εως 160p sΠ συγκεκριμένος seller εχει 100% αξιοπιστεία και το στέλνεις και Ελλάδα
είναι καλή η τιμή ;εχεις να προτείνεις κάποιο site;

Υπάρχει πάντα και η λύση της ασύρματης μεταφοράς εικόνας ήχου και τηλεχειρισμού με μια κατάλληλη συσκευή μεταφοράς. Θα βρεις στην αγορά σε τιμές από 20 για ένα απλό 2,4Ghz το οποίο βέβαια έχει αρκετά προβλήματα από ραδιοπαρεμβολές ενώ με μερικά δεκάδες επιπλέον αγοράζεις ένα στο 5,8Ghz που λέγεται πως αποδίδουν άριστα χωρίς παρεμβολές.

φίλε μου Να ´σαι καλά ,το ξέρω αυτό που λες το είχα βάλει προσωρινά και εγώ στον hymax 5400 αλλά έβλεπε ο γείτονας :twoguns::twoguns:ώσπου τρύπησα τον τοίχο και πέρασα καλώδιο στην έξοδο ΑΝΤΕΝΝΑ του humax και με ένα ασύρματο μεταφοράς σήματος τηλεχειριστηρίου άλλαζα τα κανάλια και ησύχασα ,φίλε μου εάν μπορείς να με βοηθήσεις σε κλώνο DM800 HD εάν εχεις υπόψη site αξιόπιστο;

Last edited:
Δεν γνωρίζω και πολλά από το tuner που έχει,αλλά θα σου στείλω σε PM και καμιά άλλη ιστοσελίδα

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις επεξηγήσεις ,εχω βρεί στο ebay Αγγλίας ton DM800 HD LATEST TUNER REV : M , BT 76 , SIM 2.01 , Gemini 5.01 http://cgi.ebay.co.uk/DREAMBOX-DM-800-HD-PVR-SATELITTE-RECIEVER-/280675192677?pt=UK_ConEle_SatCableFreeview_RL&hash=item41598b8f65από 135 λίρες αγγλίας εως 160p sΠ συγκεκριμένος seller εχει 100% αξιοπιστεία και το στέλνεις και Ελλάδα
είναι καλή η τιμή ;εχεις να προτείνεις κάποιο site;

φίλε μου Να ´σαι καλά ,το ξέρω αυτό που λες το είχα βάλει προσωρινά και εγώ στον hymax 5400 αλλά έβλεπε ο γείτονας :twoguns::twoguns:ώσπου τρύπησα τον τοίχο και πέρασα καλώδιο στην έξοδο ΑΝΤΕΝΝΑ του humax και με ένα ασύρματο μεταφοράς σήματος τηλεχειριστηρίου άλλαζα τα κανάλια και ησύχασα ,φίλε μου εάν μπορείς να με βοηθήσεις σε κλώνο DM800 HD εάν εχεις υπόψη site αξιόπιστο;

Λογικά (σίγουρα) σ αυτή την τιμή ο 800 δεν ειναι ορίτζιναλ αλλά μαιμού....
Επειδή ίσως δεν το γνωρίζεις υπάρχουν καποιοι περιορισμοί με τις μαιμούδες
Οι τιμές στις μαιμούδες δεν ειναι συγκρίσιμες αν δεν ξέρεις ποιό τσιπ φοράνε...

Λογικά (σίγουρα) σ αυτή την τιμή ο 800 δεν ειναι ορίτζιναλ αλλά μαιμού....
Επειδή ίσως δεν το γνωρίζεις υπάρχουν καποιοι περιορισμοί με τις μαιμούδες
Οι τιμές στις μαιμούδες δεν ειναι συγκρίσιμες αν δεν ξέρεις ποιό τσιπ φοράνε...

ποιο τσιπ εννοείς ;

H επεξήγηση sim 2.01 υποδηλώνει το τσιπ και δείχνει καθαρά ότι ειναι κλώνος (μαιμού) ο δέκτης. Το γραφει και ο Ανδρεας πιο πάνω (λεει ότι ειναι "καλός κλώνος" με αυτό το τσιπ)

H επεξήγηση sim 2.01 υποδηλώνει το τσιπ και δείχνει καθαρά ότι ειναι κλώνος (μαιμού) ο δέκτης. Το γραφει και ο Ανδρεας πιο πάνω (λεει ότι ειναι "καλός κλώνος" με αυτό το τσιπ)

φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση αρχίζει και συμπληρώνεται το pazl :firstprize::firstprize:σχετικά με την ορολογία dreambox
Υπάρχει πουθενά κανένας οδηγός σχετικά με τις ορολογίες ,τα πατσαρίσματα .dreambox κτλ ; για να μην σας σας ενοχλώ με θέματα αρχαρίου αλλά μόνο στο μέλλον για σοβαρά; είμαι νέος σε επαφή με αυτόν το αποκωδικοποιητή,Αν μου πείς φίλε Voreios τι σημαίνει Gemini 5.01,μην γελάς:fahne90::fahne90::fahne90: με χαζές ερωτήσεις ,θα σου είμαι ευγνωμόνων.:SFGSFGSF:

Το gemini 5.1 (οχι 5.01) είναι απλά ενα λογισμικό (ίματζ λέγονται στους ντρημποξ) που φτιάχτηκε απο το τημ της Gemini
Στο ίδιο μηχανημα μπορουν να φορεθούν πολλά άλλα όπως Newnigma, Nemesis, Pli, Sif, LT κλπ κλπ που δεν έχουν πολλές ουσιαστικές διαφορές αλλά κυρίως διαφορετική εμφάνιση και διαφορετικά πρόσθετα
Το θεμα ειναι ότι στους κλώνους (μαιμούδες) του 800αρη δεν μπορεις να βαλεις άμεσα οποιο νέο ίματζ κυκλοφορει αλλά πρεπει να περιμένεις να βγει συμβατό για το τσιπ που φοραει (που να έχει και τους καταλληλος drivers)