Ποιον HD COMBO Δεκτη για Δορυφορικα Και Επιγεια Mpeg4(Digea)

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,071
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καλησπερα.
Η εμπειρια μου με τα δορυφορικα και τους δεκτες ειναι η κατοχη ενος Nokia Mediamaster δεκτη παλαιοτερα και τωρα ενος Commandrer 8600 HD (στο εξοχικο) απο τον οποιο ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος.
Συγκεκριμενα με ενδιαφερει HD δεκτης για δορυφορικα για σιγουρα καρτα NOVA γνησια & Επιγεια Mpeg 4,2 (Digea).
Με ενδιαφερει να ειναι Combo γιατι η TV μου αν και 2 ετιας ειναι Mpeg 2 αρα θα τον χρησιμοποιω για θεαση αλλα και εγγραφη Mpeg 4 Digea καναλίων.
Τωρα σαν ποιοτητα θελω κατι ποιοτικο με ωραια και ευχρηστα μενου αλλα Humax που ειχα δει και μου αρεσε.
Βεβαια να πω εδω πως το μενου και ο χειρισμος του Commander που εχω στο εξοχικο ειναι πολυ καλος και γενικα ειναι ενα ευχρηστο και γρηγορο μηχανημα!
Τωρα απο προτασεις που σκεφτομαι ειναι οι εξης δεκτες:
1.Technomate 6900 η' 5402 που τωρα τον φερνουν.
2.AzBox elite η' premium (πιο πολυ)
και τελος DreamBox οχι γιατι τον ξερω αλλα γιατι βλεπω γινεται πολυ ντορος για αυτη την μαρκα.
Δεχομαι και δικες σας προτασεις.
Σιγουρα με ενδιαφερει το οικονομικο αλλα δεδομενου οτι θα δουλευει αρκετα θελω κατι ποιοτικο ας δωσω και κατι παραπανω.
Δεν με ενδιαφερουν οι Media Player δυνατοτητες γιατι εχω αυτονομο Media Player (Xtreamer).
Να επαναλαβω πως δινω μεγαλη σημασια στο κομματι του DVB-T Mpeg4 γιατι εχω μια καλη TV (Pioneer Plasma) και θα ηθελα να συνδεσω κατι το ποιοτικο!
Σορυ αν σας ειπα πολλα στοιχεια για εμενα αλλα ετσι θα καταλαβετε τις αναγκες μου.

Σας ευχαριστω!!!!!!!!

Εγώ από τον Spiderbox 9000 Combo είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Δεν μπορώ να σου πω, πως συνεργάζεται με την γνησια καρτα NOVA ,γιατι δεν έχω.

Επειδη απο προτασεις φιλων και καποιων του χωρου με βλεπω να καταληγω σε καποιον AZBOX τι λετε?
Φαινονται ποιοτικα μηχανηματα!
Οι διαφορες ποιες ειναι μεταξυ Elite,Premium,Premium+ ?
Καλο θα ηταν να διαβαζα καποιο review για αυτα μηχανηματα , οπως και φωτο απο μενου.

Τελος να πω πως και της Technomate μου προτειναν το 6900 η' 6902 το καινουργιο.

AZBox Premium ο οποίος και σαν media player θα σε καλύψει αλλά επιπλέον όλων πιάνει τα 4¨2¨2 feeds για αθλητικές μεταδόσεις και όχι μόνο.Μακρά ο καλύτερος και τωρα με Enigma 2 αρχισε το γλέντι

εγω θα σου ελεγα για τον Plus. θα σε διευκολυνει στις εγραφες που θα κανεις.
δεν εχω nova και δεν ξερω αν θα την δουλευει σωστα η αν μοντουλα.

εγω θα σου ελεγα για τον Plus. θα σε διευκολυνει στις εγραφες που θα κανεις.
δεν εχω nova και δεν ξερω αν θα την δουλευει σωστα η αν μοντουλα.

Οι διαφορες περιληπτικα μεταξυ των 3 AZ BOX τελικα ποιες ειναι?

Ο Plus που λες και τον εχεις απ'οτι καταλαβαινω κανεις προγραμματισμενες εγγραφες για την Digea?

Τελος κατι σχετικα με τον χειρισμο.
Οταν ενεργοποιεις τον Δεκτη επιλεγεις ευκολα (του στυλ 1 κουμπι) αν θα δεις επιγεια η' δορυφορικα?
Ρωταω γιατι θα τον δουλευει και γυναικα!!!!!!!!!!

Αν και κάτοχος AZBox, πιστεύω πως δεν τον χρειάζεσαι.
Οι ΑΖ είναι και ακριβοί (ιδίως ο plus) και το δυνατό τους σημείο είναι ο φοβερός media player. Εσύ έχεις media player.
Πιστεύω πως πρέπει να πας σε μή-linux δέκτη για να κατεβάσεις το κόστος. Ενδεικτικά αναφέρω τους Digitalbox, Edision argus mini & spiderbox combo. Υπάρχουν νήματα και για τους 3 στο forum, για ρίξε μια ματιά.
Να τονίσω πως δεν έχω καμία πείρα από τους προτεινόμενους δέκτες, έχω πείρα με δέκτες linux και εκφράζω απλά τη γνώμη μου με γνώμονα τα στοιχεία που παραθέτεις και τις ανάγκες σου.

Απάντηση: Re: Ποιον HD COMBO Δεκτη για Δορυφορικα Και Επιγεια Mpeg4(Digea)

Αν και κάτοχος AZBox, πιστεύω πως δεν τον χρειάζεσαι.
Οι ΑΖ είναι και ακριβοί (ιδίως ο plus) και το δυνατό τους σημείο είναι ο φοβερός media player. Εσύ έχεις media player.
Πιστεύω πως πρέπει να πας σε μή-linux δέκτη για να κατεβάσεις το κόστος. Ενδεικτικά αναφέρω τους Digitalbox, Edision argus mini & spiderbox combo. Υπάρχουν νήματα και για τους 3 στο forum, για ρίξε μια ματιά.
Να τονίσω πως δεν έχω καμία πείρα από τους προτεινόμενους δέκτες, έχω πείρα με δέκτες linux και εκφράζω απλά τη γνώμη μου με γνώμονα τα στοιχεία που παραθέτεις και τις ανάγκες σου.

Σε ευχαριστω πολυ.
Ακριβως ετσι ειναι η κατασταση.Εχω Media Player και δεν χρειαζομαι κ'αλλο.
Απλα με εντυπωσιασε (τουλαχιστον στα χαρτια και στις εικονες) η περιγραφομενη ποιοτητα και γενικα ενα Look ακριβου (κατασκευαστικα) δεκτη.
Δυστυχως οι πιο πολλοι δεκτες της αγορας ειναι Look και Φιλοσοφιας ΚΙΝΕΖΟΥ!!!
Τωρα αν μου δωσει ιδια αποτελεσματα και ενας Technomate η' οτι αλλο προτεινετε ευπροσδεκτο.
Με ενδιαφερει η ποιοτητα στα Mpeg4 επιγεια γιατι κυριως εκει θα δουλευει αλλα και στα δορυφορικα γιατι σκοπευω να βαλω Nova!
Περιμενω ιδεες!!!!!!!!!!!

Εγώ θα σου πρότεινα τον sab ultimedia 8000 hd combo. Τον έχω εδω και λίγους μήνες και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα και τις λειτουργίες του. Είναι λίγο πιο ακριβός από τον edition mini 2in1 και digitalbox 1200 hd combo όμως είναι ένας δέκτης που θα σε καλύψει πλήρως για τις ανάγκες που ανάφερες.

Re: Απάντηση: Re: Ποιον HD COMBO Δεκτη για Δορυφορικα Και Επιγεια Mpeg4(Digea)

Σε ευχαριστω πολυ.
Ακριβως ετσι ειναι η κατασταση.Εχω Media Player και δεν χρειαζομαι κ'αλλο.
Απλα με εντυπωσιασε (τουλαχιστον στα χαρτια και στις εικονες) η περιγραφομενη ποιοτητα και γενικα ενα Look ακριβου (κατασκευαστικα) δεκτη. Υπάρχουν αρκετοί καλοί δέκτες με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής...
Δυστυχως οι πιο πολλοι δεκτες της αγορας ειναι Look και Φιλοσοφιας ΚΙΝΕΖΟΥ!!!
Τωρα αν μου δωσει ιδια αποτελεσματα και ενας Technomate η' οτι αλλο προτεινετε ευπροσδεκτο.
Με ενδιαφερει η ποιοτητα στα Mpeg4 επιγεια γιατι κυριως εκει θα δουλευει αλλα και στα δορυφορικα γιατι σκοπευω να βαλω Nova! Αν θα βάλεις νοβα τότε αυτό θα γίνει μόνο με τους δύο δέκτες που δίνει η νόβα και με κανένα άλλο....
Περιμενω ιδεες!!!!!!!!!!!

Σε επανέφερα λίγο στην πραγματικότητα...:D

Παιδια προσπαθω να μιλησω με καποιες εταιρειες και πραγματικα ειναι ασχετοι,δεν ξερουν τι πουλανε και τι προσφερει αυτο.
ΡΩΤΩ λοιπον ΜΗΠΩΣ υπαρχει καποιος ΚΑΤΟΧΟΣ TECHNOMATE 6900 COMBO HD Να μου πει εντυπωσεις και πως ειναι στο κομματι του Nova και Της Digea για τα επιγεια?
Ψαχνω να τον δω να τον δουλεψω και να αποφασισω μεταξυ αυτου και του AZBOX Elite η Premium και δεν μπορω καπου να τους δω live.
Nα ειμαι ελικρινης κλινω προς τον Technomate γιατι media player εχω!
Πολυ θα ηθελα να μαθω αν υπηρχε και ενα τεστ μεταξυ τους!
Σας ευχαριστω!!!!!!

Re: Απάντηση: Ποιον HD COMBO Δεκτη για Δορυφορικα Και Επιγεια Mpeg4(Digea)

ΡΩΤΩ λοιπον ΜΗΠΩΣ υπαρχει καποιος ΚΑΤΟΧΟΣ TECHNOMATE 6900 COMBO HD Να μου πει εντυπωσεις και πως ειναι στο κομματι του Nova και Της Digea για τα επιγεια?......

Αν υπάρχει κάτοχος και σου δείξει τον παραπάνω δέκτη, έχει καλώς, αλλά αυτό θα σου είναι χρήσιμο μόνο εάν έχεις ήδη κάρτα Nova. Αν θέλεις να κάνεις νέα σύνδεση, θα πρέπει να πάρεις μόνο κάποιον απ' τους δύο δέκτες που δίνει η Nova (όπως έγραψε και πριν ο Αντώνης).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον HD COMBO Δεκτη για Δορυφορικα Και Επιγεια Mpeg4(Digea)

Αν υπάρχει κάτοχος και σου δείξει τον παραπάνω δέκτη, έχει καλώς, αλλά αυτό θα σου είναι χρήσιμο μόνο εάν έχεις ήδη κάρτα Nova. Αν θέλεις να κάνεις νέα σύνδεση, θα πρέπει να πάρεις μόνο κάποιον απ' τους δύο δέκτες που δίνει η Nova (όπως έγραψε και πριν ο Αντώνης).
Καλησπερα φιλε.
Οντως εχω ηδη καρτα παλαιοτερη (μη παντρεμμενη με δεκτη) του πατερα μου και αυτη θα κρατησω εγω.
Την νεα συνδεση που θα εκανα θα την δωσω στον πατερα μου με τους υπαρχοντες δεκτες της Nova.
Στο που θα δουλεψω και θα δω ενα Technomate ειναι το θεμα!
Επειδη δεν ειμαι σχετικος και πολυ με δεκτες , Oι Dreambox γιατι ακουγονται τοσο πολυ?
Τι τους κανει ξεχωριστους?
Επισης εχουν καποιο μοντελο που να φοραει Tuner για τα επιγεια (Digea)?
Βλεπεις εχουμε και αυτο το θεμα με τα Mpeg 4 αφου η Kuro Mου δυστυχως δεν ειναι Mpeg 4.
Thanks!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον HD COMBO Δεκτη για Δορυφορικα Και Επιγεια Mpeg4(Digea)

Καλησπερα φιλε.
Οντως εχω ηδη καρτα παλαιοτερη (μη παντρεμμενη με δεκτη) του πατερα μου και αυτη θα κρατησω εγω.
Την νεα συνδεση που θα εκανα θα την δωσω στον πατερα μου με τους υπαρχοντες δεκτες της Nova.
Στο που θα δουλεψω και θα δω ενα Technomate ειναι το θεμα!
Επειδη δεν ειμαι σχετικος και πολυ με δεκτες , Oι Dreambox γιατι ακουγονται τοσο πολυ?
Τι τους κανει ξεχωριστους?
Επισης εχουν καποιο μοντελο που να φοραει Tuner για τα επιγεια (Digea)?
Βλεπεις εχουμε και αυτο το θεμα με τα Mpeg 4 αφου η Kuro Mου δυστυχως δεν ειναι Mpeg 4.
Thanks!
Φίλε μας μπέρδεψες με αυτά που έγραφες "θα βάλω nova ,αλλά ψάχνω και δέκτη".
Έτσι εξηγείται αυτό που θέλεις να κάνεις.

Οι Dreambox ακούγονται πάρα πολύ γιατί έχουν πολύ μεγάλη υποστήριξη και γιατί έχοντας θύρα ethernet μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα.

Για τους Technomate ,άν βρεις κάποιο κατάστημα με δορυφορικά(που έχει κατάστημα και δεν είναι μόνο διαδικτυακό) που έχουν τους δέκτες αυτούς και τους ζητήσεις να τον συνδέσουν για να τον δεις.
Ποιους βρήκες να έχουν Technomate ,δεν έχουν κατάστημα;

Φίλε μας μπέρδεψες με αυτά που έγραφες "θα βάλω nova ,αλλά ψάχνω και δέκτη".
Έτσι εξηγείται αυτό που θέλεις να κάνεις.

Οι Dreambox ακούγονται πάρα πολύ γιατί έχουν πολύ μεγάλη υποστήριξη και γιατί έχοντας θύρα ethernet μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα.

Για τους Technomate ,άν βρεις κάποιο κατάστημα με δορυφορικά(που έχει κατάστημα και δεν είναι μόνο διαδικτυακό) που έχουν τους δέκτες αυτούς και τους ζητήσεις να τον συνδέσουν για να τον δεις.
Ποιους βρήκες να έχουν Technomate ,δεν έχουν κατάστημα;

Καλημερα.
Για να στα πω πιο αναλυτικα.
Εχω μια τηλεοραση (Pioneer Kuro 2.5 ετων) που την εχω πληρωσει αρκετα χρημματα και δεν μου παει να την αλλαξω.
Δεν εχει Mpeg 4 και για αυτο το λογο αναζητω εξωτερικο Mpeg 4 δεκτη αφου τελικα οι καρτες της Neotion δεν παιξανε σε αυτη (και σε πολλες αλλες).
Επισης εχω μια συνδρομη με Nova εδω και 6 ετη στο ονομα του πατερα μου με καρτα που ειναι μη παντρεμμενη με δεκτη της Nova.
Αρα μπορω να την χρησιμοποιησω σε οποιο δεκτη θελω.
Αρα παιρνω αυτη τη συνδεση και την βαζω στον οποιοδηποτε δεκτη θελω χωρις περιορισμους.
Την καινουργια συνδεση που θα εκανα για εμενα θα την δωσω στον πατερα μου με τον παρεχομενο δεκτη που δινει η Multichoise οπου για τον πατερα μου ειναι υπερ καλος!
Αρα μου εχουν δημιουργηθει αναγκες 2 μηχανηματων.
Απο το να εχω πολλα μηχανηματα και Control αποφασισα να παω σε εναν ποιοτικο,καλο Combo δεκτη χωρις αναγκη για Media Player δυνατοτητες επειδη εχω και ενα Xtreamer Media Player για θεαση αρχειων MKV Κ´ Divx.
Εχω ψιλοκαταληξει σε 3-4 δεκτες.
Εκει μπαινετε εσεις στο φορουμ να με ξεμπλεξετε.
Οι επιλαχοντες ειναι τελικα οι εξης:
1.Technomate 6900 η' 6902 η' 5402
2.AZ BOX elite η´ Premium
3.Dreambox γιατι απο τον ντορο που γινεται με αυτους σιγουρα περι κατι καλου θα προκειται,αρκει να υποστηριζει καποιο μοντελο τους θεαση επιγειων Mpeg4 ειτε απο μαμα κατασκευη , ειτε απο προσθηκη Tuner Επιγειου.
4.Τελος σαν πιο οικονομικη επιλογη καποιον Edision μαλλον τον VIP2 Η' οποιον αλλο θεωρειτε τον καλυτερο απο δυνατοτητες της συγκεκριμενης εταιρειας.
Δεν αποκλειω προτασεις σας απλα εχω επιλεξει δημοφιλη προιοντα , αρα που εχουν δοκιμαστει και εχουν και υποστηριξη.

Τωρα σαν καταστημα για τους Technomate τους φερνει η εταιρεια Αφοι Καλεμη και εχω αφησει τηλ να με ειδοποιησουν οταν θα εχουν καποιο Demo λενε ανοιχτο και σε λειτουργια να παω να το δω.
Γενικα να σας πω πως δεν ψαχνομαι για Linux και πιο ψαγμενα πραγματα , απλα αναζητω ποιοτητα,ευχρηστια και μια καλη υποστηριξη.
Χρονια χειριζομουν Humax και ειναι ωραια μηχανηματα.
Απλα στην προκειμενη φαση δεν διαθετουν καποιο μηχανημα για τις αναγκες μου.
Αυτο που θεωρω επισης παραμετρο ειναι η ευκολια να γυρναω ευκολα απο το τηλεκοντρολ του εκαστοτε μηχανηματος που θα διαλεξω την ευκολη επιλογη του ενος απο το αλλο Tuner με 1 κουμπι.
Αυτα και συγνωμη αν σας κουρασα!

Να ξέρεις ότι με το τηλεχειριστήριο του δέκτη sab 8000 έχεις την δυνατότητα να χειρίζεσαι και την τηλεόραση αποφεύφοντας το δεύτερο τηλεχειριστήριο.Σίγουρα δεν είναι κριτήριο για την αγορά δέκτη αλλά καλό είναι να το ξέρεις.

Εγώ θα έλεγα πως ο Edision Argus Mini 2in1 IP είναι η πιο τίμια λύση

Σαφώς και είναι η πιο οικονομική λύση..

Αλλά σαν Αντώνης και χομπίστας του χώρου στο σπίτι έχω τον HD300net που ανέφερε και ο Κώστας πιο πάνω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Για την εικόνα του δεν το συζητάω, είναι αρκετά μπροστά. Το κοντρόλ του χειρίζεται τέσσερις συσκευές.

Λόγω δουλειάς έχω την ευχέρεια να μπορώ να βλέπω αρκετούς δέκτες.

Last edited: