Ποιον να πάρω

costasduck

New member
5 October 2010
3
¨Γεια σας
Καινούργιος στο forum και μιας και εδώ είστε ψαγμένοι με το αντικείμενο σκέφτηκα να πάρω την γνώμη σας.
Χρειάζομαι ένα προβολέα για να προβάλω βασικά το ποδόσφαιρο σε εξωτερικό χώρο μπαρ.
Ο προβολέας θα τοποθετηθεί σε πέργκολα.
Η οθόνη είναι 2,00m x 2,60m
Η απόσταση προβολής τώρα είναι περίπου 5m (εκεί είναι η πρίζα και το καλώδιο) αλλά μπορεί και να αλλάξει και να πάνε ποιο κοντά.
Έχω δει ότι υπάρχουν και wifi , τι μπορείς να κάνεις με αυτό? Μπορείς π.χ να συνδεθείς με tablet η smartphone και να προβάλεις από youtube?
Το μπάτζετ που υπολογίζω είναι περίπου στα 600 ευρώ.

Ευχαριστώ
Κώστας

600 ευρω, 5 μετρα αποσταση και 2,6 μετρα οθονη δεν συνδιαζονται.

Αν αλλαζει μια απο τις 2 δευτερες παραμετρους, μια προταση ειναι ο παρακατω:
Απο τα 5 μετρα, "βγαζει" 3 - 3,10 μετρα πλατος οθονης. Για 2,60 που θελεις εσυ, πρεπει να τον εχεις στα 4,2.
Επισης, πρεπει να τοποθετηθει 30 εκατοστα πανω απο το πανω μερος της οθονης (ή 30 εκατοστα κατω απο το κατω μερος της οθονης)
Τους περιορισμους αυτους εχεις λογω budget

http://www.skroutz.gr/s/1683303/BenQ-W703D.html?keyphrase=benq+w703

(Βρισκεις μεταχειρισμενο με καπως λιγοτερα)

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Την οθόνη την έχω άρα παραμένει ως έχει.
Η απόσταση αλλάζει απλά μετακινώ την πρίζα.
Το μπάτζετ αλλάζει και αυτό με την προϋπόθεση ότι αγοράζω κάτι το εξαιρετικά καλό.
Δεν θέλω να πληρώσω πάνω από 750 με 800 ευρώ δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιήσω
για ένα μήνα του Μουντιάλ (στα νυκτερινά παιχνίδια) και περιστασιακά σε κάποιους αγώνες αργότερα.
Με το wifi μπορώ να προβάλω απο smartphone και i-pad?

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Με το wifi μπορώ να προβάλω απο smartphone και i-pad?

Για να προβαλεις απο wifi γινετε και με λιγα λεφτα. Απλα χρειαζεσε ενα chromecast της Google η ενα Roku stick. Υπαρχουν και αλλα αλλα ομως μονο για αυτα το εχω ψαξει πολυ καλα. Μαλιστα εχω ενα Roku stick που το παρρηγγειλα απο Αμερικη αν και πλεον εχει κυκλοφορησει στην Μεγαλη Βρετανια . H διαφορα τους ειναι οτι στο Chromecast χρειαζεσαι οπωσδηποτε καποια συσκευη tablet, smartphone, PC και οτι βλεπεις το στελνεις κατευθειαν στο στικ, ενω το Roku ειναι πιο ευελικτο γιατι εχει και τηλεκοντρολ και δικο του μενου και περιβαλλον και μπορεις να στειλεις απο PC με DLNA server(εγω χρησιμοποιω τρο Plex και δουλευει αψογα) και εννοειται απο οποιαδηποτε smart συσκευη(τηλεφωνο ταμπλετ κλπ) αλλα και απο δικες του εφαρμογες μεσω ιντερνετ(Πχ Netflix, Ηulu, Pandora, Youtube κλπ).

Το στικακι μπαινει σε οποιαδηποτε συσκευη με HDMI οποτε ειτε τηλεοραση ειτε προβολεας ειτε ΑV receiver παιζουν ολα. Υποψη οτι οτι και αν παρεις θα χρειαστεις ενα καλο Dual band(κατα προτιμησει) wifi router N600 η ενα Ν300 single band(μονο 2.4Ghz). To Roku συνδεεται και στα 5Ghz ενω τo Chromecast απο οσο ξερω οχι.

Ειναι σιγουρα η λυση για οσους θελουν να στελνουν ταινιες κλπ ασυρματα κατευθειαν στον προβολεα, TV κλπ χωρις καλωδια σε ολο το σπιτι.

Last edited:
Λειτουργει σωστα φιλε αυτο ??

Με ενδιαφερει και εμενα κατι τετοιο, απλως το ρουτερ μου ειναι παααρα πολυ μακρια. Εχω ενα access point.... Γινεται "δουλεια" αν παρω καποιο σωστο ap ?
Ευχαριστω προκαταβολικως & συγγνωμη απο τον φιλο που ανοιξε το νημα

Λειτουργει σωστα φιλε αυτο ??

Με ενδιαφερει και εμενα κατι τετοιο, απλως το ρουτερ μου ειναι παααρα πολυ μακρια. Εχω ενα access point.... Γινεται "δουλεια" αν παρω καποιο σωστο ap ?
Ευχαριστω προκαταβολικως & συγγνωμη απο τον φιλο που ανοιξε το νημα

Κανενα προβλημα. Μεχρι χτες ελεγα οτι λειτουργει καλα αλλα θα μπορουσε και καλυτερα. Χτεσ ομως αγορασα αυτο το οποιο το συνδεσα με το Roku στα 5Ghz και δοκιμασα και στα 2,4 Ghz με παρομοια αποτελεσματα. Το χρησιμοποιω σαν AP γιατι το ρουτερ του σπιτιου ειναι σε αλλον οροφο. Το upload απο το PC προς το Roku εφτανε τα 150Mbps(επαθα πλακα). Direct play(χωρις transcoding γιατι σε αυτη την περιπτωση χρειαζεται πολυ λιγοτερο bandwidth) το Hobbit 1 εκδοση 35,3 GB(το μεγαλυτερο MKV που εχω και το παιζει ανετα με buffer στα 5 δευτερολεπτα. Ομως η TV μου ειναι στα 5 μετρα απο το router. Το θεμα που θα αντιπετωπισης ειναι εαν θα καταφερεις να εχεις τις ασυρματες ταχυτητες που θα χρειαστει στις αποστασεις που θα εχεις. Ομως υπαρχει λυση και για αυτο. Ενα wifi extender και φερνεις το σημα ενισχυμενο εκει που το θελεις.

Ηθελα μια ασυρματη λυση χωρις καλωδια και για εναν φιλο με προβολεα που μισει τα καλωδια και ειπα να κανω πρωτος την κινηση να το τσεκαρω και ναι λειτουργει πολυ καλα. Για προβολεα ομως θα πρεπει να εχει μια εναλλακτικη για τον ηχο εκτος και αν ακους απο τα ηχεια του προβολεα. Αν ο προβολεας ειναι ηδη συνδεδεμενος σε καποιο AV receiver - Home Cinema τοτε ειναι ιδανικη η λυση που σου περιεγραψα. Οτι αλλες ερωτησεις πολυ ευχαριστως να απαντησω εαν ξερω.

Last edited:
Να υποβάλλω και εγώ το ερώτημα μου ελπίζοντας στη βοήθεια των εμπειρότερων φίλων? Δε θέλω να ανοίξω νέο thread.
Λοιπόν σκέφτομαι για προβολέα αλλά,
1. Θέλω να προβάλλω σε πανί 90-100 ίντσες 2-2,20 μέτρα μήκους σε 16:9
2. Επίσης ο προβολέας να τοποθετηθεί πίσω μου και όχι ανάμεσα στο πανί και εμένα.
3. Απόσταση καναπέ με πανί 3-3,5 μέτρα
4. Απόσταση προβολέα με πανί 4 μέτρα και πάνω.
5. Τιμή μέχρι 1000
6. Τουλάχιστον κατακόρυφο lens shift για να μπορεί να μπεί ψηλά χωρίς να περιορίζεται από το offset.
Μάλλον δεν υπάρχει κάποιος προβολέας που να ικανοποιεί τα κριτήρια αυτά αλλά θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας αφού ίσως να παραβλέπω κάτι.
Ευχαριστώ.

Ναι, υπάρχουν 3200 στις αγγελίες, όμως, δεν μίλαγα για μεταχειρισμένο, εξ' ου και το ''ξεχασμένο''. Δεν γνωρίζω αν ο φίλος θέλει να πάει σε μεταχειρισμένο.

Τωρα που το σκέφτομαι, πρότεινες 3τσιπο και μαλιστα Epson (αυτους με τα καλά χρώματα).

Αλλα ετσι είναι, η εξουσια διαφθείρει....

:p

Απάντηση: Re: Ποιον να πάρω

Τωρα που το σκέφτομαι, πρότεινες 3τσιπο και μαλιστα Epson (αυτους με τα καλά χρώματα).

Αλλα ετσι είναι, η εξουσια διαφθείρει....

:p

Όχι...είμαι παλιοημερολογίτης και σήμερα είναι Πρωταπριλιά!!:p

Να υποβάλλω και εγώ το ερώτημα μου ελπίζοντας στη βοήθεια των εμπειρότερων φίλων? Δε θέλω να ανοίξω νέο thread.
Λοιπόν σκέφτομαι για προβολέα αλλά,
1. Θέλω να προβάλλω σε πανί 90-100 ίντσες 2-2,20 μέτρα μήκους σε 16:9
2. Επίσης ο προβολέας να τοποθετηθεί πίσω μου και όχι ανάμεσα στο πανί και εμένα.
3. Απόσταση καναπέ με πανί 3-3,5 μέτρα
4. Απόσταση προβολέα με πανί 4 μέτρα και πάνω.
5. Τιμή μέχρι 1000
6. Τουλάχιστον κατακόρυφο lens shift για να μπορεί να μπεί ψηλά χωρίς να περιορίζεται από το offset.
Μάλλον δεν υπάρχει κάποιος προβολέας που να ικανοποιεί τα κριτήρια αυτά αλλά θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας αφού ίσως να παραβλέπω κάτι.
Ευχαριστώ.

Με τετοια αποσταση το μονο σιγουρο ειναι πως θα πρεπει να οπου ρωτας να τους λες οτι χρειαζεσαι κατι σε Long Throw Projector γιατι στα 4 μετρα και πανω με ενα νορμαλ προβολεα πας μινιμουμ 120 ιντσες!

Μπορεις να μπαινεις και εδω αναλογα με το μοντελο που σκεφτεσαι και να υπολογιζεις τις αποστασεις αν δεν το εχεις βρει ηδη! http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

Tον Benq W1300 τον έχει δουλέψει κανείς? Από τις προδιαγραφές που είδα έχει καλύτερο zoom 1.5x σε σχέση με το 1.3 του 1070 και κάποιες ακόμα διαφορές
αλλά και +200 στη τιμή. Διάβασα όμως κάποιες αναφορές κυρίως στο amazon.de (δυστυχώς με μετάφραση german to english) ότι ακούγεται πολύ ο ανεμιστήρας και ο
δίσκος όπως και στον 1070 και ότι το rainbow effect είναι ενοχλητικό καθώς και για ένα bug που υπάρχει στο firmware. Γνωρίζετε κάτι για αυτά τα θέματα?
Επίσης από θέμα 3D τί παίζεται με τα SBS αρχεία? Τα παίζουν ή θέλουν συγκεκριμένες προδιαγραφές? Γιατί και εκεί κάπως μασημένα τα έγραφαν.
Επίσης ο 1070 δεν έχει κατακόρυφο lens shift?

Last edited: