Ποιον Ραδιοενισχυτή;

GIORGIO FUSINA

Established Member
27 October 2006
117
ΒΑΡΗ
παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας...
...υπάρχουν 5 ηχεία MIRAGE NANOSAT PRESTIGE...
θα αγοραστεί και σαμπγούφερ...για την δημιουργία home cinema 5+1 με προβολέα...χρειάζομαι έναν ραδιοενισχυτή για τα ως άνω αλλά θα ήθελα να εξυπηρετεί και μουσικά ακούσματα...
για τον ραδιοενισχυτή θα διατεθούν περίπου 700 ευρώ...
ευχαριστώ για τις γνώμες και συμβουλές σας...

Απάντηση: ΠΟΙΟΝ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ???

Έχω αγοράσει αρκετούς, αυτό που πιστεύω πως οι Yamaha είναι πιο καλύτεροι σε ποιότητα κατασκευής, ήχο, και η ισχύς που λένε είναι πιο κοντά στην πραγματική.

Re: ΠΟΙΟΝ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ???

Εμενα ειναι ο 3ος πολυκαναλος ενησχητης, τον rxv 771 εχω τωρα και ειναι φοβερα μηχανηματα με ψυχη και ακριβως οπως τα λεει ο φιλος πιο πανω ετσι ειναι. Η yamaha ειναι χρονια στο χωρο και ξερει απο μουσικη. Αυτο τα λεει ολα.

Re: ΠΟΙΟΝ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ???

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες μιας κι είχα κι εγώ Yamaha αλλά μιας και τώρα έχω Denon θα σου πρότεινα αυτόν έτσι για να σε βάλω σε σκέψη και δίλημμα.

Μέχρι τώρα και εν όψει αντικατάστασης του παλιού μου AV ενισχυτή (SONY STR-DG730) είχα σχεδόν κατασταλάξει στην αγορά του PIONEER 924, μετά μάλιστα και το ενθουσιώδες τεστ στον ΗΧΟ (τεύχος Σεπτεμβρίου 2014). Κάποια αρνητικά όμως που έχω διαβάσει για το πολύπλοκο μενού του 924 (και με δεδομένο ότι δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος και γνώστης γενικά), κάτι η συμπάθεια μου από ανέκαθεν προς την Denon αλλά και την Yamaha έχω πέσει πάλι σε σκέψεις...
Δηλαδή ψάχνομαι μεταξύ του Pioneer 924, του Denon AVR-X2100W (που πρότεινε και πιο πάνω ο KROMPOTIS) και τώρα μπήκε στο παιχνίδι και ο Yamaha 771 (τον οποίο όμως δεν βλέπω στην Ελλάδα, έχει αντικατασταθεί από τον 777 ?). Βασικό ζητούμενο ανάμεσα στα άλλα είναι η ύπαρξη 2 HDMI στην έξοδο (ένα για tv και ένα για τον προβολέα). H χρήση θα είναι ταινίες 60% - μουσική 40%, δεν αρέσκομαι στις μεγάλες εντάσεις, τα βασικά μου ηχεία είναι κάποια παλιά Sansui (υπό αντικατάσταση και αυτά προσεχώς) και ξεχωριστό σύστημα 5+1 ηχεία με sub. O χώρος είναι σχετικά μεγάλος αλλά είπαμε... δεν θέλω μεγάλες εντάσεις...
Κάθε γνώμη και πρόταση θα εκτιμηθεί...

Αν κι ο Denon είναι η πρώτη μου επαφή με ισοστάθμιση, απ αυτά που έχω διαβάσει κι εγώ εδώ έχω καταλήξει ότι οι Denon με το Audyssey σου προσφέρουν ισοστάθμιση χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς εσύ παραπάνω, οι Yamaha και Pioneer σου δίνουν τη δυνατότητα να επέμβεις (κάτι που προσωπικά το βλέπω άσκοπο αφού αυτό σημαίνει ότι ξεφεύγεις απ αυτό που κρίνει σωστό η ισοστάθμιση και κάνεις του κεφαλιού σου προσπαθώντας να το φέρεις εκεί που εσένα σ αρέσει άσχετα αν είναι σωστό). Για μένα που δεν έχω τις παραπάνω γνώσεις και δεν θέλω να επεμβαίνω σ αυτό που κρίνει σωστό ο ενισχυτής ταιριάζει ο Denon, αν εσύ θεωρείς ότι η αυτόματη ισοστάθμιση δεν σου αρκεί και θες παραπάνω παιχνιδάκια για να ασχοληθείς φυσικά θα πας σε Yamaha ή και Pioneer αλλά όπως σου ξαναείπαν οι προηγούμενοι ο τελευταίος θέλει υπομονή και εμπειρία. Το σίγουρο είναι ότι κι οι 3 εταιρίες θα σε ικανοποιήσουν η κάθε μία με τα δικά της χαρακτηριστικά και απλά υπάρχουν διάφορα στοιχεία που διαφοροποιούν τις συγκεκριμένες εταιρίες για να υπάρχει κι ο ανταγωνισμός.

Ευχαριστώ φίλε KROMPOTIS για την άποψη σου, πολύ χρήσιμη... Και ναι, η αυτόματη ισοστάθμιση του Audyssey με καλύπτει, δεν νομίζω στην φάση που βρίσκομαι να χρειάζομαι κάτι πιο εξειδικευμένο και περίπλοκο... Οπότε προς τον Denon καταλήγω. Αν έχει κάποιος τον X2100W θα εκτιμούσα να άκουγα τις εμπειρίες και παρατηρήσεις του...