Ποιον στερεοφωνικό (ραδιο)ενισχυτή;

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
Καλησπέρα!
Ενδιαφέρομαι για την αγορά στερεοφωνικού (ραδιο)ενισχυτή για λογαριασμό κάποιας φίλης, μιας και ο παλιός Kenwood που είχε τα ´φτυσε.
Η φίλη έχει ηχεία τα Technics SBCA11. Έχει όμως πετάξει το manual, κι έτσι τα μόνα τεχνικά χαρακτηριστικά που διάβασα στο πίσω πάνελ των ηχείων είναι:
Αντίσταση: 6Ω
Ισχύς: 200W (music), 100W (Din). [Τι είναι πάλι τούτο το Din, ρε παιδιά;]

Βρήκα, μετά από λίγο ψάξιμο, τον Yamaha RX-497 με ισχύ 2 x 75W RMS στα 8Ω. Δεν έχω ιδέα αν είναι καλός γι' αυτά τα ηχεία ή όχι. Εσείς τι έχετε να μου προτείνετε;

Ας σημειωθεί ότι η φίλη δεν διατίθεται να δώσει πάνω από 350 euros.

Σας ευχαριστώ από πριν!

350 δεν ειναι λιγα.

Μπορει να παρει εναν NAD 315. Βεβαια μετα το πιθανοτερο ειναι να χρειαστει να αλλαξει και ηχεια.

Επισης, αν θελει και ραδιοφωνο μπορεις να δεις το Denon DRA 500.

350 δεν ειναι λιγα.

Μπορει να παρει εναν NAD 315. Βεβαια μετα το πιθανοτερο ειναι να χρειαστει να αλλαξει και ηχεια.

Επισης, αν θελει και ραδιοφωνο μπορεις να δεις το Denon DRA 500.

Σε ευχαριστώ πολύ, vasada! Ναι, η φίλη θέλει τελικά και ραδιόφωνο. Γι' αυτό είδα τα χαρακτηριστικά του Denon και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρων. Προς το παρόν λοιπόν έχω δει δύο ραδιοενισχυτές, τον Denon και τον Yamaha που ανέφερα στο πρώτο μου post.
Άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες!

Ευχαριστώ και πάλι!

Αστο το YAMAHA καλυτερα.
Πολυ μετριο.

Δες το Denon. Η αλλιως NAD κι ενα ραδιοφωνο χωρια με αλλα 100.
Απο τι θα ακουει? CD εχει? Υπολογιστη?

Ριξε και μια ματια σε εναν Marantz στα 2Χ80 wrms/8ohms . Δεν θυμαμαι το μοντελο τωρα,αλλα δεν εχει και πολλους,οποτε θα τον βρεις ευκολα,η αν θες να το κοιταξω την Δευτερα. Η τιμη του ξερω πως ειναι στα 380 ευρω μετρητοις.

Η αλήθεια είναι ότι η φίλη δεν θέλει ξεχωριστό ραδιόφωνο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρόσεξα τον NAD.
Πάντως, σας ευχαριστώ όλους για τη γρήγορη ανταπόκριση. Γι' αυτό γουστάρω αυτό εδώ το φόρουμ! Να είστε όλοι καλά!

Η αληθεια ειναι οτι σε ραδιοενισχυτες δεν υπαρχει και πολυ μεγαλη ποικιλια.

Δε μας ειπες ποιες θα ειναι οι πηγες.
Υπολογιστη θα ακουει?

Δε μας ειπες ποιες θα ειναι οι πηγες.
Υπολογιστη θα ακουει?

Όχι, υπολογιστή δεν θα ακούει. Πάνω στον ραδιοενισχυτή θα συνδέσουμε μόνο CD Player και πικάπ. Δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Απλώς κάτι που όχι μόνο να αντικαταστήσει, αλλά και να ξεπεράσει αξισημείωτα τον παλιό (προ 10ετίας) Kenwood.
Και απ' ό,τι βλέπω, θα παίξω ανάμεσα σε Denon και Marantz.

Σας υπερευχαριστώ όλους!