Ποιος Ενισχυτης ? (harman/Kardon, CAV, Marantz)

skontopantelis

New member
10 January 2010
12
Καλημερα σας, και ζηταω συγγνωμη εκ των προτέρων αν εκανα το post σε λαθος περιοχη.

θα ήθελα την βοηθεια σας οσον αφορα την επιλογή ενισχυτή. Οι προτάσεις απο διάφορους καταλήγουν στους εξής:
Harman Kardon AVR 142
CAV AV 860
Marantz 4003

Οι απαιτήσεις μου αυτή την στιγμή είναι κυρίως μουσική (με μια πιθανότητα στο μελλον για Home Cinema) και Ραδιόφωνο.

Θα ήθελα πολύ να ακουσω τις αποψεις/προτάσεις σας.

Ευχαριστώ, Σπύρος

Αν χρειάζεσαι ενισχυτή μόνο και μόνο για ακρόαση μουσικής, μήπως καλύτερα να κοίταζες κάποιον δικάναλο;

Μπορείς να ξεκινήσεις αγοράζοντας έναν AV ενισχυτή, μόνο αν σκέφτεσαι να φτιάξεις ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου σχετικά σύντομα. Με τη διαφορά ότι αυτοί που αναφέρεις παραπάνω είναι όλοι παλαιότερα καταργημένα μοντέλα.

Αν τελικά χρειάζεσαι πολυκάναλο ενισχυτή, πρέπει να μας βοήθήσεις λίγο απαντώντας στα εξής:

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου; Με τι ηχεία θα συνδεθεί; Σε ποιά κατηγορία τιμής θέλεις να κινηθείς;

Κατ' αρχην ευχαριστω για την απαντηση. Ο χωρος ειναι περιπου 50-60 τμ (σαλονι ενωμενο με κουζινα). Το budget ειναι μικρο (δηλαδη καλο ειναι να μην ξεφυγουμε απο τα 400Euro για ενισχυτη). Ο ενισχυτης για αρχη θα συνδεθει με δυο ηχεια mordaunt short (αρκετα παλια αλλα υπαρχουν) και στην πορεια καποια στιγμη θα αναβαθμιστουν ...

PS Για να καταλαβεις ...ξεκινήσαμε για ενα καλο mini συστημα (ξερεισ αυτο που τα κανει ολα και ψηνει και καφε στο τελος) και αλλαξαμε δρομο

Κατ' αρχην ευχαριστω για την απαντηση. Ο χωρος ειναι περιπου 50-60 τμ (σαλονι ενωμενο με κουζινα). Το budget ειναι μικρο (δηλαδη καλο ειναι να μην ξεφυγουμε απο τα 400Euro για ενισχυτη).

Πολύ μεγάλος χώρος για να τον καλύψει ενισχυτής αυτής της κατηγορίας.

Ο ενισχυτης για αρχη θα συνδεθει με δυο ηχεια mordaunt short (αρκετα παλια αλλα υπαρχουν) και στην πορεια καποια στιγμη θα αναβαθμιστουν .....

Τα ηχεία είναι δαπέδου; Δες την αναγραφόμενη τιμή αντίστασης των ηχείων. Αν δεις και γράφουν 4Ω, τότε δεν σε καλύπτει κάποιος φθηνός ενισχυτής και θα πρέπει να πας σε ακριβότερες λύσεις. Τώρα με τι ενισχυτή τα δουλεύεις;

Τα ηχεία ειναι ραφιου (αν δεν κανω λαθος ετσι λεγονται) ειναι 8Ω και πρεπει να ειναι 50 W (δεν τα εχω μπροστα μου αυτη τη στιγμη). Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα εναν Harman/Kardon (PM640Vxi) αλλα τα εχει παιξει !!

Να φανταστω δηλαδη οτι για τα συγκεκριμενα μοντελα δεν υπαρχει καποιοα γνωμη ?

(PS φιλε Κωστα το link που μου εστειλες, το φθηνοτερο μαγαζι εχει τον HK 560Euro και καταστημα στο κεντρο τον δινει 320 !!! ...ασχετο αλλα ειναι και αυτη μια απορια ...ειναι δυνατον να υπάρχουν τετοιες αποκλισεις στις τιμες ?)

Να φανταστω δηλαδη οτι για τα συγκεκριμενα μοντελα δεν υπαρχει καποια γνωμη ?

Είναι παλαιότερα μοντέλα χωρίς αποκωδικοποιητές για Dolby TrueHD και dts HD-MA, γι' αυτό πιθανόν να τους βρίσκεις και σε χαμηλές τιμές.

φιλε Κωστα το link που μου εστειλες, το φθηνοτερο μαγαζι εχει τον HK 560Euro και καταστημα στο κεντρο τον δινει 320 !!! ...ασχετο αλλα ειναι και αυτη μια απορια ...ειναι δυνατον να υπάρχουν τετοιες αποκλισεις στις τιμες ?

Και μεγαλύτερες...... Πάντως το link που σου έστειλα είναι για τον DENON AVR-1910.

Αν θέλεις Harman Kardon, τότε να κοιτάξεις αυτόν:

http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=AVR+255

δεν ξερω αν επρεπε να κανω καινούριο Post αλλα εχω αλλη μια ερωτηση ...θεωρείτε οτι ο ΗΚ 142 που ειναι 5x35 (ή 2x40) θα ειναι πολύ ψοφιος σε σχέση με τον marantz που ειναι 7x70 η τον CAV που ειναι 2x120 + 3x50 ??

Και για να απαντήσω προκαταβολικα ...θελω να ακούω μουσική σαν άνθρωπος (να μπορω να μιλάω με τον διπλανό μου) η για να το θεσω πιο απλα μενω σε πολυκατοικία και δεν έχω σκοπό να με διώξουν :-)