Ποιος εξωτερικός σκληρός - ποιο φλασάκι

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
αδέρφια...πείτε μου τη γνώμη σας για εξωτερικό σκληρό δίσκο καλό, μικρό σε μέγεθος και φτηνό. Να πούμε 500άρη μάλλον.
Προορίζεται κυρίως για playback ταινιών σε media player που δεν έχω πάρει ακόμα... αλλά θα του φορτώσω και λειτουργικό σύστημα.
Οι 2,5άρηδες μόνο με usb συνδέονται; Γενικά ποιο δίσκο να προτιμήσω και με ποιο μέσο σύνδεσης; usb ή κάτι άλλο;

Επίσης θέλω να πάρω κι ένα φλασάκι 4 ή 8gb. Παίρνω ότι να'ναι; Όλα ίδια είναι;
Ευχαριστώ.

Εξωτερικό με λειτουργικό ? Τι εννοείς ή τι θες να κάνεις ?

Εγώ για usb portable έχω τον WD usb 3 passport 500GB.

E-sata έχουν συνήθως οι πιο ογκώδης κατασκευές (έχω έναν WD 1TB quad interface (usb, esata, fire-400, fire-800).

Στα φλασάκια να κοιτάς τις ταχύτητές τους γιατί δεν είναι όλα ίδια (μερικά είναι πολύ αργά για κάποιες συγκεκριμένες εργασίες (πχ time shift σε δέκτη).

Θα έλεγα να διαλέξεις πρώτα media player και μετά δίσκο (μην πληρώσεις extra το esata αν το player δεν έχει).

Για φλασακι επειδη προσφατα πηρα το Apacer AH321 8GB USB ~ 20 Ευρω...Πιανει 13ΜΒ/sec writing και περιπου 22.5ΜΒ/sec reading...αρκετα καλο.

Φλασάκι SuperTalent 32GB. ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ 25MB/sec WRITE ότι δηλαδή μπορεί να δώσει η USB σύνδεση. Το 32άρι μόνο. Τα υπόλοιπα είναι πιό αργά.

Το τονίζω το write διότι αυτό είναι που μας "καίει". Στο read ολα καλά είναι.

ο δίσκος μόνο για θέαση ταινιών θα λειτουργεί και φυσικά για backup.
λειτουργικό τελικά όχι, δεν θα φορτώσω.
Κανένας καλός 500άρης γύρω στο 50άρικο υπάρχει; γιατί απ' ότι βλέπω οι WD φεύγουν προς τα πάνω.

φλασάκι μέχρι 8Gb θέλω. Τα υπόλοιπα ξεφεύγουν στις τιμές...

Windows σε αποθηκευτικο μεσο USB δεν μπαινει. Σε e-SATA ισως το πετυχεις.
Δισκοι των 2.5" υπαρχουν χαμηλης καταναλωσης (μεχρι 500mA ή αντε 600mA max) και τροφοδοτουνται απο ενα μονο καλωδιο USB και υπαρχουν και οι αλλοι που θελουν δυο καλωδια (με καταναλωση περι το 800 - 1000mA).

Καλυτερα ενας 2.5" παρα ενας 3.5". Ουτε ογκος, ουτε τροφοδοσια... Μεταφεραι και ευκολα...

Φλασακια απο τα καλυτερα που παιζουν σε λογικες τιμες αλλα οχι ελλαδα ειναι τα OCZ Rally2 . Με λιγα λεφτα ερχονται απο γερμανια και δεν εχουν καμια σχεση με τα αντιστοιχων χρηματων που βρισκουμε εδω....

Αλλιως περιμενεις τα USB3 που θεωρητικα θα πολλαπλασιαστουν οσονουπω με τρομακτικες ταχυτητες.

δίσκους 500άρηδες 2,5 βλέπω υπάρχουν μόνο στο ebay φτηνοί.
Έχει προτιμήσει κανείς τέτοιο δίσκο;

Δε θέλω να ακούσω το ποιηματάκι του στυλ "δεν είναι μάρκα άρα δεν είναι καλό".

Απάντηση: Re: Ποιος εξωτερικός σκληρός - ποιο φλασάκι

αν είναι και usb3 άλλη χάρη. πετάει.

Συμφωνώ. Πάρε έναν Passport 500Gb USB 3.0 (έτσι κι αλλιώς όλοι USB 3.0 βγαίνουν τώρα) και χτύπα και μια καρτούλα PCI-E για το PC.

Θα πάθεις πλάκα! Να μην σου πω και καλύτερες ταχύτητες απ' ότι οι συνηθισμένοι εσωτερικοί σκληροί. Θα φεύγουν τα GB αέρα.... ;)-bye-

Απάντηση: Re: Ποιος εξωτερικός σκληρός - ποιο φλασάκι

Για δώσε link. Ελπίζω να λες τύπου passport σε μέγεθος, χωρίς τροφοδοσία, γιατί από "βιβλία" έχουμε χορτάσει....

Εξαρτάται τι περιέχει μέσα το κουτί.. Αν όντως και ο δίσκος που υπάρχει στο εσωτερικό δεν είναι επώνυμος, δεν θα τον συνιστούσα σε καμία περίπτωση.

Οι εντελώς noname σκληροί δίσκοι είναι υπαρκτοί και είναι τεράστιο ρίσκο, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και το ότι ψώνια από το ebay σε τέτοιες τιμές σημαίνουν ουσιαστικά ανύπαρκτη εγγύηση (καθότι αν χαλάσει προτιμάς να τον πετάξεις από το να πληρώσεις τα μεταφορικά..).

επειδή δεν υπάρχει usb3 και λόγω κρίσης και τα σχετικά, βρήκα τον seagate expansion pack (2.5), με ένα 50άρικο και τον τσίμπησα.

Ελπίζω να μην πάθει τίποτα!