Ποιοτικά Stylish ηχεία για τρελά ρεύματα με μεγάλα Woofers (δύσκολη περίπτωση)

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Σε σαλόνι 28μ2 θα μπουν,ορθογώνιο,με μοκέτα όλο.

Subwoofer ίσως μπει αργότερα κανένα Yamaha YST-SW800,αλλά θέλω να μην χρειάζεται.

Kάτι με μεγάλη ευαισθησία για την τιμή του,μεγάλα μεγάφωνα χαμηλών που να κατεβαίνουν χαμηλά,καλές μεσαίες,να αντέχει ρεύματα,να είναι και κάπως ωραίο.

Από εντάσεις παίζω χαμηλά με ποιοτική μουσική,αλλά ανεβαίνει πολύ ψηλά και εκεί που βγάζω αίμα από τ'αυτιά που λέει ο λόγος,συνεχίζω να ανεβαζω.

Πότε ακούω Flat με Country Rock,πότε με εντελώς χαμηλωμένες χαμηλές με τσίτα οι μεσαίες και κομμάτια τύπου One For The Treble,και πότε Bass Mekanik.

Για ενίσχυση επειδή δεν έχω τίποτα,υπάρχουν δυό περιπτώσεις:

1) PA ενισχυτή τύπου T.Amp E800 με DAC/Preamp (το πιο πιθανό).
http://www.thomann.de/gr/the_tamp_e800.htm

2) A/V τέρας τύπου Pioneer VSX-2011 τον οποίο δεν ξέρω αν βρω καν γιατί μόνο μεταχειρισμένο πλέον τον βρίσκεις.

Έχω στο μυαλό μου τα Magnat Monitor Supreme 2000 αλλά και καλά για την τιμή τους με την προσωπική μου άποψη,τα 8" Woofer διακοσμητικά τα έχει πάνω,και δεν είναι και για απαιτήσεις σε ποιότητα.

Αν δεν βρω τίποτα θα πάω σε PA ηχεία με δυό 15" woofer το καθένα κτλ.
Θα κάνω πίσω στην ποιότητα αλλά τουλάχιστον θα ικανοποιήσω τις διαβολικές ορέξεις μου.:flipout:

Και τέλος,budget γύρο στα 500ε.

Υ.Γ Made In Greece και Cerwin Vega απορρίπτονται.:BDGBGDB55:

Last edited:
με 500 ευρω αυτο που μπορεις να χεις ειναι αυτο και ειναι σουπερ

http://www.odes.gr/index.php?option...age-sound.tpl&product_id=2990&category_id=285

'η αυτο

http://www.odes.gr/index.php?option...age-sound.tpl&product_id=3035&category_id=285

Diamond%2010.4-maoin-.jpg

diamond10.5.jpg

Με μια αναζήτηση ηχείων που έκανα για να βάλω στην λίστα για άκουσμα,αυτά μου έκαναν "κλικ" σαν εμφάνιση τουλάχιστον,μαζί με κάτι Jamo S606 τα οποία απόρρηψα γιατί είχαν short term 210w στα 6ohm πιθανών.Γενικώς δεν τα έβλεπα ηχεία για PA τελικό.:flipout:

Στα Wharfedale με προβλήματίζει όμως το ότι έχουν πολύ χαμηλή ευαισθησία (86-88db 1w/1m),μικρά μεγάφωνα (4.5"),και αν κρίνω απ'τα watt που λέει,δεν θα τους αρέσει και πολύ και ο PA,απ'την άλλη όμως με τον A/V και τέτοια ευαισθησία δεν θα "ακούγονται",πόσο μάλλον πολύ δυνατά.:chinscratch:

Γενικώς δεν τα βλέπω και τόσο καλή ιδέα.:flipout:

Επίσης είχα ακούσει πέρσι τα Magnat Quantum 605 και μου άρεσαν πολύ αλλά τα χω βγάλει εκτός αυτά για διάφορους λόγους.

Tα JBL παίζουν πολύ καλά.

Τρελή στερεοφωνική εικόνα.

Ακόμα και αν τα γυρίσεις να κοιτάνε μεταξύ τους.

Δυό δεκάρια γούφερ έκαστον έχουν...Οποιος θέλει κι άλλο στα τετραγωνικά αυτά...

JBL ES100

Ήχος & Εικόνα »

Συσκευές Ήχου »

Ηχεία δαπέδου & βιβλιοθήκης

Πληροφορίες Προϊόντος

[μεγέθυνση]

shptagCorn01.gif
spacer.gif
shptagCorn02.gif
spacer.gif
τιμή: 399,00 €
(335,29 + Φ.Π.Α. 19%)

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
spacer.gif
shptagCorn03.gif
spacer.gif
shptagCorn04.gif
Κωδικός: 117891
Ηχεία Δαπέδου (TEMAXIO)
General

Maximum Recommended Amplifier Power : 250 Watts
Power Handling (Continuous/Peak) : 125 Watts/500 Watts
Impedance : 8 Ohms nominal
Sensitivity (2.83V/1m) : 91dB
Frequency Response (–3dB) : 32Hz – 40kHz
Crossover Frequencies : 450Hz, 3000Hz - 24dB/octave;12000Hz - 18dB/octave
High-Frequency Transducer : 3/4" (19mm) Titanium-laminate dome, shielded, EOS waveguide
Midrange Transducer : 4" (100mm) PolyPlas™, shielded
Low-Frequency Transducers : Dual 10" (250mm) PolyPlas™, shielded
Dimensions (H x W x D) : 45-1/2" x 12" x 16-5/8"
(1149mm x 305mm x 422mm)
Weight per Speaker 63,9 lb (29kg)

Χρώμα : Black,cherry

ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Απάντηση: Re: Ποιοτικά Stylish ηχεία για τρελά ρεύματα με μεγάλα Woofers (δύσκολη περ

Με μια αναζήτηση ηχείων που έκανα για να βάλω στην λίστα για άκουσμα,αυτά μου έκαναν "κλικ" σαν εμφάνιση τουλάχιστον,μαζί με κάτι Jamo S606 τα οποία απόρρηψα γιατί είχαν short term 210w στα 6ohm πιθανών.Γενικώς δεν τα έβλεπα ηχεία για PA τελικό.:flipout:

Στα Wharfedale με προβλήματίζει όμως το ότι έχουν πολύ χαμηλή ευαισθησία (86-88db 1w/1m),μικρά μεγάφωνα (4.5"),και αν κρίνω απ'τα watt που λέει,δεν θα τους αρέσει και πολύ και ο PA,απ'την άλλη όμως με τον A/V και τέτοια ευαισθησία δεν θα "ακούγονται",πόσο μάλλον πολύ δυνατά.:chinscratch:

Γενικώς δεν τα βλέπω και τόσο καλή ιδέα.:flipout:

Επίσης είχα ακούσει πέρσι τα Magnat Quantum 605 και μου άρεσαν πολύ αλλά τα χω βγάλει εκτός αυτά για διάφορους λόγους.

τα μεγαφωνα σε αυτα τα μοντελα ειναι 5.25 και πανω εκτος απο το δευτερο 6.5 κ το mid που ειναι μικρο, 5αρι. Σε ποιοτητα δεν νομιζω να βρεις τιποτα καλυτερο. Μπορει να βρεις μπασσο μπαμ μπουμ (που εχουν και τα Wharf οταν παιξουν με τετοιο ενισχυτη που αναφερεις) ή αλλα που τα πριμα θα ξυνουν κλπ. Με τετοιο ενισχυτη θα παιζουν δυνατα

Αλλο ενα που υπαρχει ειναι το Tannoy F4 custom, αλλα δεν ειναι τοσο στυλατο. Παντως σιγουρα παιζει

Last edited:
Τα Jbl με το που τα είδα πριν καν καταλάβω τι πράγμα είναι αυτό,άρχισα και γέλαγα διαβολικά.
Πως και μου είχαν ξεφύγει...

Η ευαισθησία είναι αληθινή η μπα; Λέω μήπως στα Wharfedale τα 82-88db είναι αληθινά και εδώ πουλάνε παπάδες.

Βέβαια ξεφεύγουν λιγάκι απ'το budget και δεν ξέρω από που να κόψω.
Είδα ότι υπάρχουν και τα ES90 με 8" woofer,αλλά μικρή διαφορά στην τιμή.
Φτου,τι κάνουμε τώρα;:flipout:

αφού είσαι καννίβαλος (σαν αρκετούς απο εμάς) είτε πάρε pa ηχεία (αντίο design) είτε πάρε μια αξιοπρεπή κωλονίτσα και μια δυνατή-γρήγορη-τεράστια σαμπάρα να βγάζεις τα απωθημένα σου!
Τα ηχεία τα περισσότερα ωραία τα βρίσκω,οπότε τα PA δεν μου φαίνονται άσχημα,άλλος το χει το πρόβλημα στο σπίτι (η μάνα μου).

Το sub σε μουσική τόσα χρόνια το έχω αντιπαθήσει πολύ,γι'αυτό και ψάχνω κάτι που να μην θέλει sub.

Πριν την PA λύση ψάχνομαι διότι ξέρω ότι ο ήχος που θα χω δεν θα ναι και για πολλά πολλά.-bye-
Με φοβίζει και η χρήση PA ενισχυτή ως προς την ποιότητα...

τα μεγαφωνα σε αυτα τα μοντελα ειναι 5.25 και πανω εκτος απο το δευτερο 6.5 κ το mid που ειναι μικρο, 5αρι. Σε ποιοτητα δεν νομιζω να βρεις τιποτα καλυτερο. Μπορει να βρεις μπασσο μπαμ μπουμ (που εχουν και τα Wharf οταν παιξουν με τετοιο ενισχυτη που αναφερεις) ή αλλα που τα πριμα θα ξυνουν κλπ. Με τετοιο ενισχυτη θα παιζουν δυνατα

Αλλο ενα που υπαρχει ειναι το Tannoy F4 custom, αλλα δεν ειναι τοσο στυλατο. Παντως σιγουρα παιζει
Ντάξει τα μεγάφωνα αν είναι μέσα η καμπίνα σωστή θα παίζουν πολύ καλά για το μέγεθος τους.
Πχ και τα Supreme 2000 έχουν 2x8" αλλά όπως είπα είναι "διακοσμητικά".

Αλλά αν εξαιρέσουμε την ευαισθησία στα Wharfedale,τα οποία θα παίζουν δυνατά με τέτοιον ενισχυτή,δεν θα πάθουν τίποτα όμως με το overwattage? Γιατί ακόμα και ο VSX-2011 πρέπει να βγάζει περισσότερα σε stereo απ´το suitable amplifier wattage output που λένε τα Wharf,βέβαια λέει suitable όχι short term... Δεν ξέρω και τι ένταση θα έχω για να ξέρω αν πλησιάσουν στα όρια.:chinscratch:

Τα Tannoy είναι Ok,σαν τα Quantum περίπου.

Ερώτηση:Wharfedale,Jbl,Tannoy κτλ,που βρίσκουμε demo για ακρόαση?