Ποιοτικός Ήχος στο Σπίτι

nikos5853

New member
2 December 2010
37
Γεια σας και απο αυτη την ενοτητα.θελω να παρω ενα ηχοσυστημα για το σπιτι.με ενδιαφερει αρκετα η ποιοτητα του ηχου σε συνδυασμο καποιες φορες με ενταση.αλλα κυριως ποιοτητα.
ψαχνω λοιπον καποιον ενισχυτη και ενα ζευγαρι ηχεια και θα ηθελα καποιες προτασεις.επισης οπωσ το σκεφτομαι τωρα θα το συνδεσω με εναν η/υ γιατι θα εχω αρκετο ογκο μουσικης εκει.θα ηθελα λοιπον να ρωτησω αν μια καλη καρτα ηχου θα ειναι απαραιτητη στον η/υ για να βγει καλο αποτελεσμα στον ενισχυτη.
δηλαδη για αυτες τις λειτουργιες μια ιδεα και μια προταση για ενισχυτη-ηχεια .ευχαριστω

Re: ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

θα ηταν πχ μια καλη λυση ενα mini laptop με μια εξωτερικη καρτα ηχου που να καταληγει στον ενισχυτη 'η θα ειναι υπερβολη.γενικα για να βγει καλος η χος απο υπολογιστη τι πρεπει να εχουμε και να διαθεσουμε!!!

θα ηταν πχ μια καλη λυση ενα mini laptop με μια εξωτερικη καρτα ηχου που να καταληγει στον ενισχυτη 'η θα ειναι υπερβολη.γενικα για να βγει καλος η χος απο υπολογιστη τι πρεπει να εχουμε και να διαθεσουμε!!!

Πές μας τί αρχεία ακούς. Είναι flac? Είναι mp3? είναι HD downloads?

λοιπον το σαλονι ειναι γυρω στα 50-55 τμ. τα αρχεια ξερω γω πιο πολυ mp3 πρεπει να ειναι.καποια μου εχουν δωσει καποια εχω κατεβασει.οτι cd ακουω παντωσ θα ειναι γνησιο!!

Πές μας και το budget που έχεις καθώς και πόσα τ.μ. είναι ο χώρος σου...

βασικότατα....

από τον χώρο θα ξεκινήσεις, ήτοι πόσο μεγάλος είναι και άρα τι είδους/ μεγέθους ηχεία χρειάζεσαι για να κουνήσεις επαρκώς τον ανάλογο όγκο αέρα...
με βάση το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά των ηχείων θα αναζητήσεις ενισχυτή που θα τα οδηγεί ικανοποιητικά ...

από κει και πέρα μία καλή κάρτα είναι απαραίτητη, ειδικά εάν αναλάβει το ρόλο του ντακ ... καλή δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβή, όπως άλλωστε ισχύει και στα λοιπά μηχανήματα ...

λοιπον το σαλονι ειναι γυρω στα 50-55 τμ. τα αρχεια ξερω γω πιο πολυ mp3 πρεπει να ειναι.καποια μου εχουν δωσει καποια εχω κατεβασει.οτι cd ακουω παντωσ θα ειναι γνησιο!!

Και πόσα χρήματα είσαι διατεθιμένος να δώσεις?

εδω τωρα ειναι το θεμα.με ποσο θα βγαλουμε καλο αποτελεσμα.γιατι αν βαλω και υπολογιστη με καρτα ηχου ενισχυτη +ηχεια βλεπω να πηγαινω ψηλα.
ουσιαστικα για τα mp3 του υπολογιστη θα μπορουσα να κανω δουλεια χωρις ενισχυτη? με ηχεια υπολογιστη?

εδω τωρα ειναι το θεμα.με ποσο θα βγαλουμε καλο αποτελεσμα.γιατι αν βαλω και υπολογιστη με καρτα ηχου ενισχυτη +ηχεια βλεπω να πηγαινω ψηλα.
ουσιαστικα για τα mp3 του υπολογιστη θα μπορουσα να κανω δουλεια χωρις ενισχυτη? με ηχεια υπολογιστη?

Μια οικονομική και πολύ καλή λύση για music player είναι το logitech squeezbox touch . Διάβασε εδώ εντυπώσεις χρηστών.

Για ηχεία υπολογιστή με πολύ καλή απόδοση διάβασε εδώ.

Τώρα πάμε στα δύσκολα. Είχες ποτέ σου δικάναλο σύστημα για ακρόαση μουσικής ? Εχεις κάποια προτίμηση σε είδος ενισχυτή? Θέλεις να είναι λαμπάτος ή τρανζίστορ? Θέλεις να είναι ολοκληρωμένος ή σετ προ-τελικού?

Αν μας δώσεις μια οροφή χρημάτων θα μας διευκολύνεις. Καλό αποτέλεσμα παίρνεις και με 2500Ε και με 25000Ε (αναλογικά πάντα). Πόσα είσαι διατεθιμένος να δώσεις?

Απάντηση: ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

επειδή το "καλός ήχος" σηκώνει πολύ κουβέντα (μέχρι παρεξηγήσεως δλδ...:flipout:) πες μας αν έχεις ακούσει στο παρελθόν κάτι που να σου άρεσε για να καταλάβουμε περίπου τι εννοείς...

Ο χώρος σου πάντως είναι πολύ μεγάλος και πιστεύω ότι για αξιοπρεπή ήχο (με τα δικά μου - όχι αυστηρά δεδομένα, το τριχίλιαρο το έχεις σίγουρο!)

Οπότε πες μας αν έχεις ακούσει κάτι και βλέπουμε!

μπα για τριχιλιαρο ρε παιδια πολλα ειναι!!κανα χιλιαρικακι ελεγα.ισως να λεω και πολυ τα 55 τμ.δικαναλο ηχο τι ακριβως εννοουμε?πω ρε ειμαι ασχετος τελικα

Απάντηση: ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η πρότασή μου:

Audiolab 8000SE
http://www.odes.gr/index.php?option...lypage-ask.tpl&product_id=816&category_id=836

Roister Status 8.2
http://www.ihoseikona.gr/eikona-ixos/ixeia/103

Nα τρέξεις να τα ακούσεις γιατί σε λίγο καιρό δεν πρόκειται να τα ξαναδείς στη πιάτσα...

Επίσης υπάρχουν πολλά και καλά μεταχειρισμένα αυτή την εποχή. αξίζει να ρίξεις μια ματιά!

Καλή επιλογή!

ωραια σε αυτον τον ενισχυτη συνδεω πχ ενα μικρο λαπτοπ.χρειζεται αναμεσα τους και μια εξωτερικη καρτα ηχου?

ο χώρος, εάν είναι ενιαίος είναι πολύ μεγάλος ... χρειάζεσαι καλά ηχεία δαπέδου με αρκετά λίτρα καμπίνας και οπωσδήποτε 8αρια γούφερ, ή καλή συστοιχία αρκετών 6,5αριών... άρα και αντίστοιχο ενισχυτή για να τα κουνήσει ....

πάντως το κόστος μπορεί να περιορισθεί σημαντικά εάν κοιτάξεις τις αγγελίες μεταχειρισμένων στο δικό μας κλαμπ, ή σε αντίστοιχα ... υπάρχουν καταπληκτικά κομμάτια σε πολύ χαμηλές -λόγω καταστάσεων - τιμές, συνηθέστατα σχεδόν ολοκαίνουρια, λόγω του κάλλου που έχουμε όλοι οι ασχολούμενοι με το σπορ ...
εγώ πχ. βάσει των αγγελιών του κλαμπ, σύστησα σε φίλη και απέκτησε - με 1.150 ευρώ - ένα πιστεύω κορυφαίο σύστημα με spendor & greek και sacd πηγή ...

ωραια σε αυτον τον ενισχυτη συνδεω πχ ενα μικρο λαπτοπ.χρειζεται αναμεσα τους και μια εξωτερικη καρτα ηχου?

δες το #6 παραπάνω ....

μπα για τριχιλιαρο ρε παιδια πολλα ειναι!!κανα χιλιαρικακι ελεγα.ισως να λεω και πολυ τα 55 τμ.δικαναλο ηχο τι ακριβως εννοουμε?πω ρε ειμαι ασχετος τελικα

Dali Cincept 6 για ηχεία + και για ενισχυτή XTZ, στο σύνολο 1200Ε συν άλλα 200 χοντρικά για καλώδια.

Δικάναλο σύυστημα μουσικής για να πάρεις χοντρικά μια ιδέα είναι ένας ενισχυτής, ένα ζευγάρι ηχεία,ένα cd player.

Τα παραπάνω είναι απλώς μια πρόταση. Για τα ηχεία μπορείς να δείς και τα Roister melody, Roister status, Wharfedale diamond κλπ κλπ

Το χιλιάρικο είναι λίγο ζόρικο για να στήσει το computer audio. Κι αυτό γιατί βρίσκεις πολύ καλούς συνδυασμού ενισχυτή-ηχείου σε αυτά τα λεφτά, αλλά δύσκολα περισσεύουν και για DAC. Και οι δύο προτάσεις για Audiolab και XTZ με βρίσκουν σύμφωνο. Το πρόβλημα είναι ότι το USB DAC πρέπει να προστεθεί σε αυτές τις τιμές.

Αν θες να κινηθείς φθηνότερα, υπάρχουν ενισχυτές που έχουν USB, όπως ο Dared MP5 ή ο NuForce USB, αλλά με τα 15 βατ τους είναι πολύ δύσκολο να καλύψεις τον χώρο σου,

Αν κοιτάξεις στα επαγγελματικά, μπορείς να βρεις ένα USB interface της Tascam (που μάλιστα είναι και 24/96) και να το συνδυάσεις με ενεργά επαγγελματικά μόνιτορ.

Αν μπορείς να το τσιτώσεις λίγο, μπορείς να πας στον Hegel H70 που έχει ενσωματωμένο DAC και να προσθέσεις τα ηχεία της αρεσκείας σου.

Τέλος, μπορείς πάντα να δεις τις προσφορές. Η Stepcom έχει τον Advance MAP105 με 300 ευρώ. Ο Audiolab 8000 καταργήθηκε και ό,τι έχει απομείνει πουλιέται σε αρκετά καλή τιμή. Ο Νάκας έχασε την αντιπροσωπεία της Nad και ξεστοκάρει.

Λόγω του μεγέθους του χώρου σου, θα πρότεινα να πας κατ' ευθείας σε ηχεία βάσης.

Λόγω του μεγέθους του χώρου σου, θα πρότεινα να πας κατ' ευθείας σε ηχεία βάσης.

φαντάζομαι εννοείς δαπέδου και μπερδεύτηκες ...

Ευχαριστω για τις απαντησεις και σορυ για τις ηλιθιες ερωτησεις αλλα αλλη μια εχω!!με δυο λογια τι ενοουμε dac ρε παιδια?

απ'οτι καταλαβα ειναι εξωτερικη καρτα ηχου σωστα?τωρα εγω αν το συνδεσω με ενα σταθερο η/υ με μια βαρβατη καρτα ηχου εσωτερικη κανω παλι την ιδια δουλεια ετσι?