Ποιοτητα ηχου - ripping

music_1896

AVClub Enthusiast
8 February 2009
752
Ρόδος
Καλησπερα ελπιζω να ρωταω στο σωστο thread αλλιως ο mod να το μεταφερει εκει που πρεπει.Εχω εναν επιλογεα audio-video της ΤΕLE ([SIZE=-1]SCA-300 www.tele.gr) συνδεμενο με το line in της καρτας ηχου του υπολογιστη μου επειδη εχω 4 συσκευες που θελω να συνδεω στο line in για να μην αλλαζω συνεχεια το καρφι.Στην ακροαση ειναι μια χαρα ομως επειδη θελω να αρχισω να μετατρεπω τους δισκους και τις κασετες μου σε mp3 θελω να ρωτησω υποβαθμιζεται η ποιοτητα του ηχου με αυτες του ειδους τις συσκευες ; Μηπως ειναι καλυτερο να συνδεσω το στερεοφωνικο απ'ευθειας με την καρτα ηχου ;
Ευχαριστω.
[/SIZE]

Re: Ποιοτητα ηχου

Ένας καλύτερος επιλογέας/προ ενισχυτής πιθανά να βοηθούσε. Στην προκειμένη περίπτωση τις κασέτες εύκολα μπορείς να γράφεις απευθείας από το deck. Το πικαπ από την άλλη θα χρειαστεί τουλάχιστον Phono.
Φυσικά για να σου φύγει κάθε απορία πειραματίσου με και χωρίς επιλογέα/πρό.

ΥΓ το μετέφερα στην κατηγορία ripping και άλλαξα λίγο τον τίτλο.

Τις κασετες θα τις περασω απο το κασετοφωνο του στερεοφωνικου.(line out).To πικαπ η θα το συνδεσω στο phono του στερεοφωνικου η στου μικτη.Εχεις να προτεινεις εναν επιλογεα/προενισχυτη ;

Επειδη μιλαμε για κασετες καλυτερα δοκιμασε πρωτα απ' ευθειας απο το line out του deck στην καρτα ηχου του υπολογιστη χωρις να παρεμβαλεις κι αλλο hardware. Αν μπορεις να ρυθμισεις και τις σταθμες για να μην εχεις clipping θα εισαι μια χαρα.

Αλλα εχω μια απορια, συνδεση στο ιντερνετ δεν εχεις;

Επειδη μιλαμε για κασετες καλυτερα δοκιμασε πρωτα απ' ευθειας απο το line out του deck στην καρτα ηχου του υπολογιστη χωρις να παρεμβαλεις κι αλλο hardware. Αν μπορεις να ρυθμισεις και τις σταθμες για να μην εχεις clipping θα εισαι μια χαρα.

Αλλα εχω μια απορια, συνδεση στο ιντερνετ δεν εχεις;

Σύνδεση σύνδεση δεν έχει σημασία. Λ.χ έχω κάτι κασέτες ηχογραφημένες από ράδιο http://www.kulturradio.de/ κάποτε στη Γερμανία. Η ποιότητα ήχου αδιάφορη. Το περιεχόμενο απλά δεν υπάρχει!!!

Σύνδεση σύνδεση δεν έχει σημασία. Λ.χ έχω κάτι κασέτες ηχογραφημένες από ράδιο http://www.kulturradio.de/ κάποτε στη Γερμανία. Η ποιότητα ήχου αδιάφορη. Το περιεχόμενο απλά δεν υπάρχει!!!

Αυτο ηθελα να ρωτησω ουσιστικα. Αν το περιεχομενο ειναι retrievable δεν υπαρχει λογος να παιδευτει. Αλλιως ειναι μονοδρομος το cassete ripping.
Το εχω κανει στο παρελθον και μαρτυρησα... ειδικα αν δεν υπαρχει κενο στην κασετα και γινει ο διαχωρισμος "με το χερι"... ουφφφφ αστα...:BDBDG54:

Το κασετοφωνο δεν ειναι ξεχωριστο deck ειναι ενσωματομενο στο στερεοφωνικο ενος technics που εχω.Οσο για το περιεχομενο ευτυχως εχω βρει καποια κομματια που ηταν για ripping (Ντεμης Ρουσσος !) για τα υπολοιπα τι συμπτωση ειναι κατι παλιες γερμανικες κασετες του πατερα μου που απλα δεν υπαρχουν !

Πες μου από ποιο ραδιοφωνικό σταθμό :-)
Παίξε μια κασέτα που δε σε νοιάζει να καταστραφεί να επιβεβαιώσεις ότι τουλάχιστο το κασετόφωνο δε ‛μασάει’. Μια καλή ιδέα είναι και ένα σέρβις/καθαρισμό του κασετοφώνου … ή ακόμα καλύτερα δανείσου ένα καλό deck!
Γενικά αν δε το εμπιστεύεσαι το κασετόφωνο μη το χρησιμοποιείς. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα Walkman που να μη κάνει ζημιά παρά ένα ‛κορυφαίο και καλά’ deck που θα σου καταστρέψει την ταινία.
Μη ξεχνάς ότι οι κασέτες θέλουν retention γρήγορα πίσω γρήγορα μπροστά. Ενώ καλό είναι να θυμάσαι ότι μια βρόμικη ταινία μπορεί να σου βρομίσει και την κεφαλή.
Κατά τα άλλα ξεκινά με μια κασέτα που δε σε ενδιαφέρει και πολύ. Άκουσε το αποτέλεσμα της μεταφοράς, και εφόσον το αποτέλεσμα επαρκεί συνέχισε με τις επόμενες. ΙΜΗΟ μη κάνεις τον κόπο να χωρίσεις τραγούδια… άσε τες ένα μεγάλο αρχείο και άκου τες όπως και τότε… από την αρχή ως το τέλος. Αργότερα μπορεί να ασχοληθείς, αλλά προέχει να έχεις ένα αποτέλεσμα που να σου αρέσει και το !σημαντικότερο! προέχει να μην τις καταστρέψεις!

Κάποτε σε δοκιμές εγγραφής είχα ως κασέτα δοκιμών κάποια Χαρυ Κλιν… Τα παλιά του 80 τα θυμήθηκα και έπεσε πολύ γέλιο! Γενικά είναι ένας ωραίος τρόπος (αν και κάποιες φορές κοπιαστικός) να σκοτώσεις το χρόνο σου, αλλά να μη ξεχνάς ότι σημασία έχει το αποτέλεσμα να είναι αποδεκτό από εσένα. Δεν είναι απαραίτητο να πετύχεις με την πρώτη φορά την τέλεια ποιότητα. Θέλει χρόνο και ίσως και εξοπλισμό). Και πιθανά στο μέλλον σοφότερος από τις όποιες εμπειρίες σου να αποφασίσεις να περάσεις άλλη μια φορά την όλη διαδικασία.
Για αυτό επιμένω συνέχεια να μη καταστρέψεις τις κασέτες ;-)

Kαλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια.Μεχρι στιγμης εχω κανει οτι λες.Τις δοκιμες τις κανω με ενα walkman aiwa !! Το στερεοφωνικο μου ειναι αυτο http://www.google.gr/imgres?imgurl=...a=X&ei=UAcfTb66AoWW8QOlsIWqBQ&ved=0CCcQ9QEwBA
Το εχω απο το 1996 και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα μεχρι τωρα.Αξιζε τα λεφτα του για την εποχη.Θα ψαξω να βρω αν υπαρχουν ακομα κασετες καθαρισμου.Για τα τραγουδια προς το παρον με εχει σωσει το youtube μη νομιζεις οτι και οι κασετες εχουν καλυτερη ποιοτητα.Ετσι κι αλλιως ακομα και στο youtube υπαρχουν πολλα κομματια σε καλη ποιοτητα.Τα τραγουδια δεν ειναι απο ραδιοφωνο αλλα απο κασετες που ειχε αγορασει τοτε στη Γερμανια.Ενα παραδειγμα αυτο http://www.youtube.com/watch?v=KGuF... και τη γενικοτερη διαδικασια συμφωνω κι εγω.