Ποιότητα λήψης βίντεο από κάμερα MiniDv σε Pc

cobi

Established Member
7 January 2009
110
Καλημέρα.
Έχω μία κάμερα Sony DCR-TRV33 MiniDv και θέλω να μεταφέρω τα βίντεο στο PC.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σε ποιά μορφή θα πρέπει να είναι το τελικό βίντεο που θα μεταφέρω στο PC (δηλαδή σε MPEG2,avi,divx ?) η ανάλυση (π.χ. σε 720x576 ?) τα fps? o ήχος? (π.χ. τα kbps, πόσα khz) κλπ. για να πάρω την ΚΑΛΥΤΕΡΗ δυνατή ποιότητα, εφάμιλλη με αυτήν που βλέπω όταν συνδέω την κάμερα με την TV.
Δεν με ενδιαφέρει ό όγκος δεδομένων (έχω εξωτερικό δίσκο) και η μεταφορά θα γίνει με firewire. Ευχαριστώ.

Στο πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις για capture, θα επιλέξεις DV AVI Type 2. Αυτή η επιλογή θα "τραβήξει" αυτούσια τα δεδομένα από την ταινία, με την μέγιστη συμβατότητα ως προς τα προγράμματα επεξεργασίας...

Στο πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις για capture, θα επιλέξεις DV AVI Type 2. Αυτή η επιλογή θα "τραβήξει" αυτούσια τα δεδομένα από την ταινία, με την μέγιστη συμβατότητα ως προς τα προγράμματα επεξεργασίας...

Σε ευχαριστώ πολύ. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει, φαντάζομαι, σε όλα τα προγράμματα?

Όλα τα προγράμματα που προορίζονται για DV Video Capture από firewire, την διαθέτουν, ναι...

Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω, θα ασχοληθείς πρώτη φορά με το "άθλημα", καλού κακού κάνε πρώτα ένα defrag στον δίσκο που θα χρησιμοποιήσεις, γιατί αν κατά τη διαδικασία του capture πέσει, έστω και στιγμιαία, η ταχύτητα εγγραφής κάτω από 25-30Mbit/s θα έχεις dropped frames...

Όλα τα προγράμματα που προορίζονται για DV Video Capture από firewire, την διαθέτουν, ναι...

Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω, θα ασχοληθείς πρώτη φορά με το "άθλημα", καλού κακού κάνε πρώτα ένα defrag στον δίσκο που θα χρησιμοποιήσεις, γιατί αν κατά τη διαδικασία του capture πέσει, έστω και στιγμιαία, η ταχύτητα εγγραφής κάτω από 25-30Mbit/s θα έχεις dropped frames...

Σωστά έχεις καταλάβει :a0210:

Σε ευχαριστώ και πάλι. Με βοήθησες αρκετά!

παιδια εχω και γω το ιδιο θεμα! εχω μια μινι ντι βι και θελω να περασω τισ κασετεσ μου στον υπολογιστη . σαν προγραμα θα χρησημοποιοησω αυτο που εχει η handycam καμερα μου , και γω θα χρησημοποιησω firewire . για πειτε μου τη διαδικασια για βελτιστη μεταφορα . επισις εχω και το adobe acrobat standard , θα μπορουσα να επεξεργαστω τα βιντεο ?

ps δεν εχω πειρα σε χρηση προγραματων μεταφορασ και επεξεργασιασ βιντεο !:BDBDG54:

exo ta vista home premiυm σαν προγραμματα εχω αυτο που εχει μαζι με την handycam βιντεοκαμερα εχω επισις το adobe acrobat kai το vaio movie story ayta .