- 2 July 2013
- 90
Καλημερα σε ολους.Τελικα μετα απο μηνες αναμονης,ολοκληρωθηκε η εγκατασταση του νεου μου δορυφορικου συστηματος.Τοποθετηθηκαν στην ταρατσα της πολυκατοικιας στην οποια διαμενω 2 κατοπτρα σταθερα 1,30x1,44 Engel για θεαση 3 δορυφορων.Απο την ταρατσα μεχρι τον 1ο οροφο που μενω χρησιμοποιηθηκε καλωδιο περιπου 30 μετρα και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος με την ποσοτητα/ποιοτητα σηματος που εχω(εννοω τις μπαρες με τα ποσοστα που βγαινουν στον δεκτη).Αναρωτιομουν ομως,επειδη ο θειος μου ο οποιος μενει στον 3ο οροφο,αυριο μεθαυριο μπορει να ενδιαφερθει να τοποθετησει ενα ακομη καλωδιο στα 2 κατοπτρα για τον ιδιο(ξερω οτι απαιτει την χρηση twin lnb και στα 2 κατοπτρα καθως και την αγορα αποκωδικοποιητη για ανεξαρτητη απο εμενα θεαση καναλιων)εγω τι απωλειες στην ποσοτητα και την ποιοτητα του σηματος που τωρα λαμβανω θα εχω?Μπορει καποιος να μου απαντησει και αν ειναι εφικτο που να εχει προσωπικη εμπειρια στο θεμα?Δεν μιλαμε για το ιδιο σπιτι,ουτε καν για ιδιο οροφο.Εγω μενω 1ο οροφο και ο θειος μου 3ο.Παιζει καποιο ρολο αυτο?Ευχαριστω προκαταβολικα!
Υ.Γ Ο τεχνικος που μου εκανε την εγκατασταση και τον ρωτησα εχτες,μου ειπε να μην ανησυχω και οτι οι απωλειες στην ποσοτητα και την ποιοτητα σηματος που θα εχω θα ειναι απειροελαχιστες εως ανεπαισθητες.Παρολα αυτα,ειπα να ρωτησω και την μεγαλη κοινοτητα των μανιακων με τα δορυφορικα γιατι ολο και κατι περισσοτερο θα μου πουν.Ευχαριστω και παλι!
Υ.Γ Ο τεχνικος που μου εκανε την εγκατασταση και τον ρωτησα εχτες,μου ειπε να μην ανησυχω και οτι οι απωλειες στην ποσοτητα και την ποιοτητα σηματος που θα εχω θα ειναι απειροελαχιστες εως ανεπαισθητες.Παρολα αυτα,ειπα να ρωτησω και την μεγαλη κοινοτητα των μανιακων με τα δορυφορικα γιατι ολο και κατι περισσοτερο θα μου πουν.Ευχαριστω και παλι!