Πωλείται Copland CTA 405

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
35,733
127.0.0.1
Λαμπάτος ενισχυτής Push Pull στα 2x50W RMS.
Με προενισχυτή κεφαλής MM και εξόδους για ηχεία 4 και 8 Ω.
Απόκριση 5Hz-100KHz -3dB,

Αγορασμένος τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2007

71b5da51a6bddf893dbe2f33598064ea.gif

Τιμή: 2.200

Είναι στις πρώτες λιστες επιλογης κατα την δική μου άποψη δέν νομίζω να έχουν πόλλα να δώσουν άλλες συσκευες λογικού κόστους,σε σχέση με την συσκεύη σου.Δινω usher τελικό και conrad johnson προενισχυτή φρεσκοαγορασμένους πρώτο χέρι για να πάω στον conpland,θέλω να πω κάνω λάθος επιλογή για την εκτίμηση της συσκεύης,δεν λέει πολλά;

Κάπου μπερδεύτηκα με το post σου και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς... :)
Άλλον ήχο έχει λογικά ο Conrad Johnson με τον Usher και άλλον ο Copland. Το set σου όμως δεν το έχω ακούσει για να σου πω τις διαφορές...

Στα ηχεία μου ο Copland παίζει πολύ καλά αλλά τα ATC θέλουν πολύ περισσότερα Watt για να αποδώσουν όπως πρέπει, και για αυτό πηγαίνω σε minimum 2x150 Watt.
Έχω ακούσει τον ενισχυτή που έχω βάλει στο μάτι αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψει ο Copland σε πολλά σημεία...
Αν είχα χώρο παίζει να τον κράταγα και αυτόν αλλά δυστυχώς...

Θέλω να πώ οτι προσπάθησα να παντρέψω την γλυκήτητα μιάς λάμπας conrad johnson,τις όμορφες βελούδινες χροιές της με τα ισχυρά τελικα βαρβάτα στάδια του τελικού για να οδηγήσω επιτυχώς τα opera seconda (ακουστικής ανάρτισης)τα οποία έχουν υψηλές απαιτήσεις σε ρεύμα.Χάνω κάποια πράγματα σε αμεσότητα σε σχέση με τον 35W primaluna prologue που με παραχώρησε φίλος για δοκιμή.Θέλω να πώ ότι το δέσιμο και η προσαρμογη μιάς λάμπας στην προενίσχυση και τρανζιστορ στην τελική ενίσχυση δεν ειναι παντα επιτυχείς,σε σχέση με έναν ολοκληρομένο είτε λάμπα είτε τρανζιστορ.Ετσι μιλώντας για ολοκληρωμένους λαμπάτους μεχρι 3000Ε όλοι έδειχναν τον copland,γι'αυτο και το ανέφερα.Βέβαια για τα δικά σου αναίσθητα ηχεία χρειάζεσε κάποιον ισχυρό ενισχυτή και με υψηλο δείκτη του dumping factor πολλή πάνω απο 150 για να έχεις επιτυχή οδήγηση.

Στα ηχεία μου ο Copland παίζει πολύ καλά αλλά τα ATC θέλουν πολύ περισσότερα Watt για να αποδώσουν όπως πρέπει, και για αυτό πηγαίνω σε minimum 2x150 Watt.
Έχω ακούσει τον ενισχυτή που έχω βάλει στο μάτι αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψει ο Copland σε πολλά σημεία...
Αν είχα χώρο παίζει να τον κράταγα και αυτόν αλλά δυστυχώς...

Αν επιτρεπεις με τι θα τον αντικαταστησεις? Και το ρωτω γιατι θεωρω τον Copland CTA 405 μια απο τις καλυτερες επιλογες ως τα 3-4000 ευρω ως ηχο και ποιοτητα κατασκευης.

Είναι, αλλά τα ATC διψάνε για άλλα πράγματα...
Έχω στο μυαλό μου τον δικό τους (ATC) αλλά συνήθως ανεβαίνω πολύ παραπάνω και με βλέπω να τσιμπάω κανέναν Hegel, Leema, ή ότι άλλο μου ακουστεί καλά...
Πάντως με τον ATC δένει καλά το γλυκό... :)

Ποια ηχεία ATC έχεις; Σε ρωτάω γιατί φίλος έχει τα SCM19 και παλεύει εδώ και καιρό να τα ταιριάξει και εννοείται ότι δεν έχει το απαραίτητο χρήμα για τον ATC τον ολοκληρωμένο.
Τον Leema Tucana τον έχεις ακούσει; Μου είπε φίλος από Αγγλία ότι τα πάει πολύ καλά με αυτά.

Τα 40άρια έχω.
Καλά τα πάει αλλά μέχρι κάποιες εντάσεις...
Αν ακούς δυνατά κάποια στιγμή που θα χρειαστούν πάνω από 50 Watt λόγω δυναμικών απλά αυτός ο ενισχυτής δεν θα τα έχει για να τα δώσει...
Είναι και ο λόγος που τον αλλάζω άλλωστε...
Τον Leema δεν τον έχω ακούσει αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα. -bye-