Πολεμάμε Την Κρίση Με Λίγη Προσπάθεια

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,421
Κατα καιρους συζηταμε το θεμα των μεταχειρισμενων μηχανηματων και λεμε πολλα,μεταξυ των οποιων και τις (δικαιολογημενες) ανησυχιες ως προς το πως θα μας ελθει το μηχανημα που ψαχνουμε.

Οι δυσκολες εποχες , μας σπρωχνουν αναποφευκτα σε οικονομικες λυσεις.

Ανοιγω το νημα αυτο για να δειξω και την ευχαριστη πλευρα της αγορας μεταχειρισμενων.
Να πω οτι ναι μεν υπαρχουν κινδυνοι,αλλα δεν ειναι ολοι οι πωλητες "κακοι".

Ενα παραδειδμα, τα πικαπ αυτα. Αφου μετα απο λιγη συνομιλια με τον πωλητη και την διαβεβαιωση οτι δεχεται επιστροφη σε περιπτωση που δεν ικανοποιουν τα μηχανηματα του, προχωρησα στην αγορα των πικαπ αυτων για δυο φιλους.

Πηρε 1-2 ωρες για το καθενα να καθαριστουν, λαδωθουν, ρυθμιστουν κλπ..... και ιδου το αποτελεσμα.

Δυο μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση που για να τα νικησεις με καινουργια χρειαζονται πολλα περισοτερα απο οσο κοστισαν αυτα.

Μην χανουμε λοιπον πραγματικες ευκαιριες σαν κι'αυτη.

Πολεμαμε την κριση με λιγη προσπαθεια. -bye-

Απάντηση: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Και ενας SME πλαγιασμενος στη πρωτη φωτο-οντως κουκλες

Re: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ναι, ιδιαιτερα το 145 .
Οταν ηλθε να το παραλαβει ο φιλος,εμεινε πραγματικα αφωνος.

Αντιλαμβανομαι οτι ως νημα δεν ειναι καποιο που θα προαλεσει μεγαλες συζητησεις, αλλα αποφασισα να το ανοιξω διοτι πραγματικα εκει εξω υπαρχουν διαμαντια που δεν το φανταζομαστε,που ισως μας χρειαζονται (οχι μονον πικαπ φυσικα) και διατηρουν το χομπυ και τα "standards" του σε ψηλα επιπεδα και λογικες τιμες.

Re: Απάντηση: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Και ενας SME πλαγιασμενος στη πρωτη φωτο-οντως κουκλες

Kαι αυτος ξαναζωντανεψε .Λιγα μικροεξαρτηματα , κυριως λαστιχα στην βαση του,νεα knife bearings,και νεα καλωδιωση τα μονα που ηθελε.

Κατεληξε σε TD-160 super και παει μια χαρα .

...επειδή τα είχα και τα δύο, το σκωτσέζικο είναι μια κλάση πάνω ....

Λυστε μου μια απορια..εχει πεσει στα χερια μου ενα dual 502 - 3 το οποιο θελει τα μαζεματακια του.. παιζει ομως και ενα Thorens TD166 σαν εναλακτικη..ποιο αξιζει περισσοτερο να ασχοληθω μαζι του?

502-3 η 503-2 ?

Πιστευω το 166 θα ηταν η επιλογη μου

οπα λαθος.. Dual cs 505-3 ειναι..αλλα εχει σπασει η πισω αναρτηση και ψαχνω να βρω..

Το θέμα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον απ' όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται.
Η ανάπτυξη της αγοράς των μεταχειρισμένων δεν αποτελεί μόνο απάντηση στην κρίση, αλλά και στον υπερκαταναλωτισμό.

Είναι κρίμα να πετιούνται μηχανήματα και κάθε λογής αντικείμενα στα σκουπίδια μόνο και μόνο επειδή έχει παρέλθει η μόδα τους, ή θεωρούνται "ξεπερασμένα" από τα τελευταία μοντέλα, κάτι που επανειλημμένα διαψεύδεται.

Πιστεύω πως είναι καλή ευκαιρία να αναπτυχθεί η αγορά των μεταχειρισμένων σε πιο συστηματική και επιχειρηματική βάση.

Π.χ. ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να διαθέσει το χώρο, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα να φέρνουν τα προς πώληση μεταχειρισμένα αντικείμενα τους. Θα μπορούσε επίσης να αναλαμβάνει το σέρβις, την επισκευή και γενικότερη αποκατάσταση τους. Επίσης την προβολή. Και από την πώληση να εισπράττει ένα λογικό κέρδος ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Υποθέτω, υπάρχουν πολλά οργανωτικά και προ πάντων γραφειοκρατικά προβλήματα να λυθούν. Δεν είναι όμως αδύνατο.
Και σίγουρα είναι γενικότερα ωφέλιμο.

Απάντηση: Re: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Λυστε μου μια απορια..εχει πεσει στα χερια μου ενα dual 502 - 3 το οποιο θελει τα μαζεματακια του.. παιζει ομως και ενα Thorens TD166 σαν εναλακτικη..ποιο αξιζει περισσοτερο να ασχοληθω μαζι του?

Το 166 χωρίς αμφιβολία!!

Απάντηση: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

το systemdeck είναι από τα καλά κρυμμένα μυστικά του highend.

Με ένα σετ καλού βραχίονα-κεφαλής χαρίζει απίστευτο ήχο...

Όντως έχεις απόλυτο δίκιο!!!

Re: Απάντηση: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

το systemdeck είναι από τα καλά κρυμμένα μυστικά του highend.

Με ένα σετ καλού βραχίονα-κεφαλής χαρίζει απίστευτο ήχο...

Mε εναν BASIK + / GLIDER μου πηρε χρονια μεχρι να αποφασισω να το αποχωριστω.