Πολεμικό Ναυτικό - Hellenic Navy

Για τον Συλβερ 70.

Προς το ποαρων μπορει να υποστηριξει μονο πυραυλους Σκαλπ. Επιφανειας-Εδαφους στρατηγικης εμβελειας και της καλυτερης ακριβειας.

Αλλα αυτο προ το παρων. Σχεδιαζεται να μπορει να μεταφερει εξτρα-ατμοσφαιρικους βαλιστικους.
Αλλα επισης να υπαρξει και διαμορφωση για να μπορει να μεταφερει και Αστερ. Αλλα αυτα στο μελλον ξερετε αυτα τα πραγματα θελουν χρονια σχεδιασμου και δοκιμων.

οσο για τους Συλβερ 50 που ειναι το στανταρ των Φρεγατων μας μεχρι στιγμης, μπορουν να μεταφερουν 16 πυραυλους Αστερ 30 καθε Πακ, σε 16 θυλακες, επομενοως 32 Αστερ 30 γιατι καθε μια θα φερει 2 Πακ. Αλλα επιπλεον ! Και αυτο ειναι συμαντικο γιατι μια ΑΑ ανυνα πρεπει να ειναι πολυεπιπεδη. Καποιοι θυλακες μπορουν να φερουν 3 πυραυλους CAAM-ER καθενας για αμυνα μικροτερου βεληνεκους. Μιλαμε για τα κορυφαια συστηματα στον κοσμο.

Για τα ηλεκτρονικου πολεμου κλπ, το ειχα πει απο την αρχη... μην ανησυχειτε γιατι δεν ειναι τιποτα πιο ευκολο να στηριχθει δομικα τουκαχιστον. Απλα τρεχει το προγραμμα γιατι τρεχουν και οι εξελιξεις και οι προτασεις κλπ.

Εδω καταφεραν να προσθεσουν RAM ! Που ηταν και το πιο δυσκολο θεμα χωρου που ειναι υπερπολυτιμος για το πλοιο.

Επιπλεον οι Ελληνικες Μπελαρα εχουν 3 τριπλους Ανθυποβρυχιακους εκτοξευτες αντι για δυο.

Σας διαβεβαιω οι Ναυτικοι μας εκαναν τα δυνατα αδυνατα για να παρουν αυτα που ζητησαν και πραγματι μπραβο τους. Ξερουν την δουλεια τους, τι κανουν και τι θελουν.

Το "on-topic" μέρος του παραπάνω πόστ είναι το offtopic εδώ.

Στο παρελθόν, υπήρχε βάση στις λεγόμενες "αποδεσμεύσεις" και μη συστημάτων των ΗΠΑ κυρίως. Πλέον, σε ότι μας αφορά και σχεδιάζεται κανένας δεν έχει δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αν επανεκκινήσουμε τη παραγωγή της MBDA, παραγγέλνουμε 1000 MdCN (scalp naval) και θα μας πουν και ευχαριστώ. Αντίστοιχα έλεγαν και για τους AIM120-C8/D3, από το στόμα του ΑΓΕΑ λέχθηκε πως μπορούμε να πάρουμε ότι θέλουμε.

Σήμερα και για τα αρκετά επόμενα χρόνια, ο προϋπολογισμός των συνολικών παραλαβών/έτος μαζί με τις FoS συμβάσεις συντήρησης είναι ο παρακάτω:

1768594337372.png

Πολυετής δημοσιονομικός προγραμματισμός, σελίς 70 για όποιον ενδιαφέρεται.
Για πέρυσι, από το 1.700, πάνω από το 1δις ήταν η μια FDI, μεγάλος αριθμός ήταν τα FoS. Επειδή η κατάσταση είναι τραγική ως γνωστόν και χρειάζονται ειδικά στο ΠΝ όλα άλλαγμα, όσο προτάθηκε από τη Γαλλία περίπου η αγορά ενός φόρτου MdCN, αγοράζει μια Bergamini. Λογικό απόλυτα είναι το επιτελείο να πάει το πρόγραμμα πίσω.

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση εκείνων που πρέπει να χωρέσουν στο παραπάνω υποβρύχια.

Το "on-topic" μέρος του παραπάνω πόστ είναι το offtopic εδώ.

Στο παρελθόν, υπήρχε βάση στις λεγόμενες "αποδεσμεύσεις" και μη συστημάτων των ΗΠΑ κυρίως. Πλέον, σε ότι μας αφορά και σχεδιάζεται κανένας δεν έχει δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αν επανεκκινήσουμε τη παραγωγή της MBDA, παραγγέλνουμε 1000 MdCN (scalp naval) και θα μας πουν και ευχαριστώ. Αντίστοιχα έλεγαν και για τους AIM120-C8/D3, από το στόμα του ΑΓΕΑ λέχθηκε πως μπορούμε να πάρουμε ότι θέλουμε.

Σήμερα και για τα αρκετά επόμενα χρόνια, ο προϋπολογισμός των συνολικών παραλαβών/έτος μαζί με τις FoS συμβάσεις συντήρησης είναι ο παρακάτω:

View attachment 264888

Πολυετής δημοσιονομικός προγραμματισμός, σελίς 70 για όποιον ενδιαφέρεται.
Για πέρυσι, από το 1.700, πάνω από το 1δις ήταν η μια FDI, μεγάλος αριθμός ήταν τα FoS. Επειδή η κατάσταση είναι τραγική ως γνωστόν και χρειάζονται ειδικά στο ΠΝ όλα άλλαγμα, όσο προτάθηκε από τη Γαλλία περίπου η αγορά ενός φόρτου MdCN, αγοράζει μια Bergamini. Λογικό απόλυτα είναι το επιτελείο να πάει το πρόγραμμα πίσω.

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση εκείνων που πρέπει να χωρέσουν στο παραπάνω υποβρύχια.

Μαλλον δεν καταλαβες οτι τα συμφεροντα της MBDA Γαλλιας δεν ενδιαφερουν καν αυτην την οφισιδα των Βρυξελλων. Οπως δεν τους ενδιεφεραν πολλα αλλα και δεν τους ενδιαφερουν παντα.
Επι του συγκεκριμενου. Εαν οι εξοπλιστικες εξαγωγες της Γαλλιας θα εξαρτουνται απο εγκριση των Βρυξελλων θα υπαρξει θεμα εαν και γιατι να πουληθουν στρατηγικοι πυραυλοι στην Ελλαδα.
Αλλα και θεματα που θεωρουν προταιραιοτητας (που ηδη υπαρχουν αφοροντας την Ελλαδα γιατι να σταλουν πρωτα εκει αντι για αλλου).

Στο μονο που ελπιζω ειναι οτι θα λλαξουν τα πραγματα και εδω εννοω στην γρια Ευρωπη συντομα.

Εαν οι εξοπλιστικες εξαγωγες της Γαλλιας θα εξαρτουνται απο εγκριση των Βρυξελλων

Αυτό που γράφεις, δεν υπάρχει, έστω πως υπάρξει πρόκειται για έλεγχο εξαγωγών, εκτός ΕΕ και αυτό για προγράμματα κοινής ανάπτυξης. Λέγεται EDIS & EDIP και επί της ουσίας δεν επιτρέπει σε ένα μέρος του κονσόρτιουμ να ασκήσει βέτο. Η Γαλλία στα δικά της προγράμματα κάνει έλεγχο εξαγωγών μόνη της και δεν έχει προσφέρει ποτέ υλικό σε χώρες που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της ένωσης.

Όσον αφορά τα καθ'ημάς, σήμερα, δεν υπάρχει θέμα αγοράς οτιδήποτε παράγεται στην ΕΕ. Μας τα προσφέρουν όλα, και υποβρύχια Barracuda αν θέλεις και ότι όπλο -συμβατικό βέβαια, θέλεις. Οι περιορισμοί αφορούν εμάς και είναι δημοσιονομικοί.

Αυτό που γράφεις, δεν υπάρχει, έστω πως υπάρξει πρόκειται για έλεγχο εξαγωγών, εκτός ΕΕ και αυτό για προγράμματα κοινής ανάπτυξης. Λέγεται EDIS & EDIP και επί της ουσίας δεν επιτρέπει σε ένα μέρος του κονσόρτιουμ να ασκήσει βέτο. Η Γαλλία στα δικά της προγράμματα κάνει έλεγχο εξαγωγών μόνη της και δεν έχει προσφέρει ποτέ υλικό σε χώρες που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της ένωσης.

Όσον αφορά τα καθ'ημάς, σήμερα, δεν υπάρχει θέμα αγοράς οτιδήποτε παράγεται στην ΕΕ. Μας τα προσφέρουν όλα, και υποβρύχια Barracuda αν θέλεις και ότι όπλο -συμβατικό βέβαια, θέλεις. Οι περιορισμοί αφορούν εμάς και είναι δημοσιονομικοί.

Δεν τα ξερεις τα πραγματα οποτε αστο. Τ δημοσιονομικα τα γραφιοκρατικα και διαφορα που νομιζουν πολλοι οτι εγκλειουν στο μαρμαρο ειδαμε οτι εξαεριζονται σε μια μερα. Απο το 22 και μετα.
Μιλαμε για σημερα και αυτο που γινεται τωρα. Ειναι κυρια ειδηση εδω οχι ενα "αρθρο" καπου. Οποτε σου λεω αστο. Θα τα πουμε αυριο η μεθαυριο αν υπαρχει η οχι.

Εντάξει, εγώ δεν τα ξέρω, δεν έχω διαβάσει και την κύρια είδηση, μικρό το κακό.

Αυτό το οποίο σίγουρα ξέρω και με αφορά είναι πως δεν θα καταστρέψεις το νήμα που αφορά το ΠΝ με off-topic, οπότε αυτό σταματάει εδώ.

Σου απαντησα πιο πανω αφου μου ξεκαθαρισε ο Κρητικος περι τινος προκειτω.
Και συ ; Οπως φαινεται οτι ειμαι απο τους αρχαιους εδω μεσα μαλλον δεν ειδωθηκαμε. Εσυ φαινεσαι νεος. ;)

Ποιον καιρο ησουν εκει ; Εχω παντα μια ευχαριστη αναμνηση ολων αυτων. Μια νοσταλγια θα ελεγα.

ΠΣ. Σορρυ για το οφφ τοπικ φικοι μου.

Και τωρα σε Ον Τοπικ.

------------------------------------------------------------------------------------

Κυριε Πετιιναρακη. Φιλε απο Κρητη.
Εχω ενα νεο να σου πω για τα Σκαλπ. Το "δεν ξερουμε" δεν ισχυει οσιν αφορα ημας τους Ελληνες, εκ των οποιων τους παιρνοντας αποφασεις. Ουτε ημας τους Γαλλους που οτι παρα τα τραγικα, (που καταντησαμε) φαινεται η αdministration θελει μια γερη βαση με την Ελλαδα και οχι απο καναν ερωτα αλλα για γεωπολιτικη σκοπιμοτητα. Και αυτο μαλιστα απο περιοδο Ντ'Εσταιν, μην πω απο την περιοδο Καννιγκος με την ιδρυση του κρατους.

Αλλα υπαρχουν αλλοι που δεν θελουν. Και αυτοι δεν ειναι ποτε αυτοι που νομιζουμε η που διαφορα κατευθυνομενα μεσα μας εκαναν να χαυουμε.

Γινομαι απολυτα συγκεκριμενος. Και δεν θα πω παραπανω να μην πεσω στο παραπτωμα της πολιτικης συζητησης.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ! Ενας υπουρογος αμυνας των Βρυξελλων (εννοειται δεν εννοω το κρατος των Βαλο-Φλαμανδων) που αποφασισε και διορισε ετσι η Φον Ντερ Λαυεν - ενω δεν υπαρχει σε κανενα συνταγματικο καταστατικο της ΕΕ... αποφασισε και θα προταθει οποτε θα ψηφησθει...διοτι δεν υπαρχει πλεον ουτε το Βετο ουτε η καθολικη πλειοψηφια.
Λοιπον αυτο που προτεινεται να γινει ειναι το εξης : Για καθε Εξαγωγη προϊοντων αμυνας της Γαλλιας θα πρεπει να προηγηθει το συμφωνο των Βρυξελλων.

Χρειαζεται να σχολειασω ; οχι. Για να μην ξεφυγουμε.

Ειναι οι ιδιοι που θελουν την Τουρκια μεσα στο συμφωνο αμυνας της "Ευρωπης" και την δημιουργια πολλαπλων και "ασφαλων" δρομων για την μεταναστευεη προς την Ευρωπη για να ανταπεξελθουν στην υπογεννιτηκοτητα στην Ευρωπη.

Ειναι οι ιδιοι που λυνουν και δενουν εδω και 35 χρονια και εχουν γαντζωθει στις θεσεις τους. Οι Σκαλπ θα εξαρτηθουν απο αυτους.

Σταματαω εδω.
Ειμαι 54 και ζω στο Παγκρατι 20 χρονια.

Αυτο που εγραψες με κοκκινο δεν το καταλαβα.

Επισης, με μπερδευεις για το αν εισαι Γαλλος ή Ελληνας.

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Ειμαι 54 και ζω στο Παγκρατι 20 χρονια.

Αυτο που εγραψες με κοκκινο δεν το καταλαβα.

Επισης, με μπερδευεις για το αν εισαι Γαλλος ή Ελληνας.

Eιμαι και τα δυο. Τι σημαινει "ειμαι" κατ'εμε δεν ειναι μονο το να ζεις καπου. Ειναι να εισαι διατεθημενος να θυσιαστεις για τον τοπο και τους ανθρωπους που δεθηκαν με το πεπρωμενο σου. Οποτε ναι ειμαι και Ελληνας και Γαλλος αφου διατιθεμαι για αυτο.

Αυτο με το κοκκινο το σταματαω γιατι ζητηθηκε απο την διαχειρηση. Θα σου στειλω ΠΜ εντος του ΣΒκκ.

• Like
Reactions: Λάκης

Υπάρχει μια αλήθεια που δεν λέγεται συχνά. Το πρώτο διάστημα ένα νέο πλοίο δεν είναι οικείο ακόμα και για το ίδιο το Ναυτικό που το παραλαμβάνει. Το πλήρωμα και οι επιτελείς πρέπει να το ανακαλύψουν στην πράξη.

Πως συμπεριφέρεται στον καιρό, ποια είναι τα πραγματικά όρια αντοχής όταν δουλεύουν ταυτόχρονα πολλά συστήματα, πώς «γράφει» η θερμική και ηλεκτρομαγνητική υπογραφή σε διαφορετικά προφίλ πλεύσης, ποια είναι η καλύτερη ισορροπία μεταξύ ετοιμότητας και εξοικονόμησης. Αυτή η διαδικασία «αποκρυπτογράφησης» χτίζει εμπειρία και αυτοπεποίθηση όμως θεωρείται δεδομένο ότι ο αντίπαλος παρακολουθεί.