Πολικότητα σύνδεσεης ρεύματος...

έχει αυτό καμμία σχέση με το κουμπί phase reverse που έχουν ορισμένοι ενισχυτές ;

έχω μπερδευτί αν το phase reverse αναφέρεται στην τροφοδοσία ή στην έξοδο του μουσικού σήματος

Δεν έχει να κάνει με το ρεύμα σίγουρα!

Δεν παίζει κανένα ρόλο το πως θα μπεί η φάση σε οτιδήποτε με μετασχηματιστή τον οποίον ακολουθεί ανόρθωση.
Η υπόδειξη γίνεται να κόβει την φάση ο διακόπτης ON-OFF της όποιας συσκευής (που 99% είναι μονός) καί όχι τον ουδέτερο. Θέμα ασφαλείας.

Μπορεί και να χεις δίκιο αλλα είναι ένας χαιενταδικος μύθος που αξίζει να διατηρηθεί (σαν το τερας του λοχ νες ενα πραμα) καθώς και τζάμπα είναι και κανει και γυμναστική το σκυψε βάλε βγαλε

καλα ας ανακατεψει καποιος αλλος την τραπουλα και αντε βρες στα τυφλα τον ασσο... (να μην την ανακατεψω και για καλωδια γιατι θα πεσει κλαμα εκει..)
οτι ομως μας κανει να αισθανομαστε καλυτερα, αξιζει ποσο δε μαλλον οταν ειναι και τσαμπα!!

Γιώργο σωστά,αν και υπάρχει και ο τρόπος με την διαφορά δυναμικού που έχει γραφτεί.
Στην περίπτωση του Μιχάλη όμως (και την δική μου,ομόσταυλα έχουμε ) ο κατασκευαστής υποδεικνύει την σωστή θέση.Οπότε...

Σωκράτη , τον τρόπο που βρίσκεις τη σωστή φάση τον γνωρίζω.
Ωστόσο, πολλές φορές η ένδειξη της σωστής φάσης κατά τον κατασκευαστή υποδηλώνει σε ποιο αγωγό έχει συνδεθεί η ασφάλεια ή/και ο διακόπτης έναυσης του μηχανήματος.
Δεν μας λέει τίποτα για τον τρόπο σύνδεσης της Μ/Σ τροφοδοσίας. Η όποια ηχητική διαφορά δεν οφείλεται στο που ακριβώς έχει συνδεθεί η ασφάλεια προστασίας στο πρωτεύον του Μ/Σ τροφοδοσίας.

Last edited:
Σε αυτό έχεις δίκιο,το είπε και ο άλλος φίλος παραπάνω.
Στην μέτρηση διαφοράς δυναμικού που έχω κάνει πάντως συμπίπτει.

Αυτού που έχω στα μεσουψηλά τον έχω μετρήσει και χωριστά τον Μ/Σ με τον τρόπο που μας είπες στην DIY κι αυτό γιατί ήμουν καχύποπτος επειδή είναι C-Core και νόμιζα πως είναι μετέπειτα προσθήκη κι ήθελα να βεβαιωθώ.Τελικά ήταν μανίσιος,είχε ταμπελάκι από κάτω αλλά αφού έκανα την φασαρία...

Εγώ πάντως αλλάζοντας στο σωστό τα ενισχυτικά, τα οποία είναι τα μόνα κομμάτια της αλυσίδας που δέχονται τέτοια αλλαγή, γιατί η πηγή είναι υπολογιστής και το dac usb μπαταρίας, άκουσα ουσιαστική διαφορά προς το καλύτερο.
Ούτε high tec καλώδια έχω ούτε τπτ..
Δεν είχα καμία ψυχολογική ανάγκη να το ακούσω πιο καλό..