ΠΟΛΛAΠΛΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

siarspi

New member
7 January 2009
41
Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής :
Στο νέο home-cinema θέλω να χρησιμοποιήσω τα εξής μηχανήματα:
-HTPC με έξοδο hdmi .
-PS3
-Α/V με 4hdmi in - 1out ( θα ήθελα βέβαια με 2out αλλά μετά θα βγεί out ο προυπολογισμός... )
-Μελλοντικά ένα Βlue-Ray player.
Όλα τα παραπάνω θέλω να τα συνδέσω με full hd tv και full hd projector.
Προκειμένου να έχω το μέγιστο απο εικόνα και ήχο έχω καταλήξει προς το παρόν στην εξής ιδέα ... HTPC , PS3 , και όποια αλλη πηγή hd μπορεί να προκύψει , να συνδέονται με hdmi στον A/V και μετά και με την διαμεσολάβηση ενός splitter 1σε2 να παίρνω δύο εξοδους για τα μέσα προβόλης μου και απο τον ενισχυτή πια να επιλέγω την πηγή...
Είναι σωστά τα παραπάνω σε γενικές γραμμές ? Δυστυχώς δέν είχα την τύχη να δώ απο κοντά ένα παρόμοιο στήσιμο , οπότε μόνο σενάρια μπορώ να κάνω με τις λιγοστές μου γνώσεις... Το συγκεκριμένο σενάριο θα βόλευε κιόλας μπορώ να πώ γιατί θα έχω μόνο δύο καλώδια hdmi να τρέχουν σε tv-projector ...
Περιμένω τις πολύτιμες γνώσεις σας παιδιά!!Ευχαριστώ!!!!-bye-

Re: ΠΟΛΛΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Καλημέρα και καλώς ήρθες!-bye- Οι συνδέσεις θα γίνουν ακριβώς όπως τις περιγράφεις: όλες οι πηγές στον ενισχυτή κι σπο εκει έξοδος σε projector ή/και tv μέσω splitter.
Καλό θα ήταν όμως να κοιτάξεις να πάρεις splitter και hdmi καλής ποιότητας, ειδικά αφου το καλώδιο προς τον προβολέα θα έχει (μάλλον) μεγάλο μήκος, ούτως ώστε να παίρνεις σωστό σήμα 1080p χωρίς προβλήματα εξασθένισης, κλειδώματος στα 1080 κλπ.
Σε κάθε περίπτωση, ρώτησε απο εκει που θα πάρεις το splitter κσι το hdmi για το προβόλι εαν μπορείς να τα επιστρέψεις αν δεν δουλέψουν ικανοποιητικά.

Απάντηση: ΠΟΛΛΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Γιατι σπλιτερ ? Oλοι οι μοντερνοι ενισχυτες εχουν 2 hdmi out.

Kανει, αλλα κανει δουλεια και ο καθε ενισχυτης.

Αν εχει μια εξοδο ο ενισχυτης λεω ,γιατι και εγω πριν 7 μηνες τον πηρα αλλα εχει μια εξοδο οπως και οι περισσοτεροι μικρομεσαιοι -bye-

Απο άλλα posts που διάβασα για ενισχυτές διαπίστωσα ότι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι η αγορά απο γνωστά καταστήματα της Γερμανίας. Σε αυτά τουλάχιστον που έριξα μια ματιά οι ενισχυτές 5.1 με 2 εξόδους hdmi υπερέβαιναν τα 1500 . Με τόσα εγώ ευελπιστώ να πάρω a/v - ηχεία 5.1 - και τα καλώδια τους. Άν γνωρίζετε κάποιο τέτοιο ενισχυτή έως τα 600-700 περίπου ( 5.1 - για 100w ανα κανάλι περίπου , συγκεκριμένα έχω ξεχωρίσει τα Klipsch Quintet II + Subwoofer KSW-10 - 5.1 Speaker-Set εώς τώρα για να δουλέψουν με τον εν λόγω ενισχυτή.. ) ευπρόσδεκτη , και παραπάνω η πληροφορία...
Οσο για τα splitter , απο εμπειρίες παιδιών στο φόρουμ ακριβά splitter ( θεωρητικά δηλ. καλύτερα.. ) δέν κλειδώνανε στα 1080p ενώ το κάνανε τα "φθηνά" που υπάρχουν π.χ. στο πλαίσιο..
ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά!

Tα βατ που αναφερεις σε ταυτοχρονα 7 καναλια και ακλιπαριστα δεν θα τα βρεις σε αυτα τα λεφτα, ουτε και σε περισοτερα.Επιπλεον τα κλιπσακια δεν ζητανε πολλα βατ, ποιοτικα θελουν για να κελαηδησουν.

Σίγουρα στα λεφτα που λέω θα πρέπει να κάνω αρκετές παραχωρήσεις αλλά αυτό είναι αναγκαστικό καθώς θα αγοραστούν όλα καινούργια και στο πλαίσιο συνολικής ανακαίνισης όλου του σπιτιού οπότε οι ανάγκες πολλές... εξάλλου απο την 36" SAMSUNG με 2.1 ηχεια LOGITECH ( τα πρώτα 2.1 πάντως με πιστοποίηση THX ) έστω και με μέτρια μηχανήματα θα μου φανεί σάν να αγόρασα τα ... village cinemas!