Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Χθες το πρωι μου εγκατεστησε ο τεχνικος,μετα απο 1,5 μηνα αναμονη,το πιατο 1,2*1.25 στη Σαντορινη....
Εβαλα 3 Lnb(edison 0.2) για astra κεντρικο,hotbird k sirius παρακεντρα.....
Δεκτη εχω τον tecview 2050...
Το προβλημα ειναι,υστερα απο την βοηθεια του Afam κ του Αλεξη Τρυφωνιδητους οποιους κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,οτι συμφωνα με το μενου του δεκτη εχω ποιοτητα σηματος(ber) 30% σε astra k sirius k 73-76% στον hotbird...
Το agc(signal strength συμφωνα με το manual του δεκτη)εχω 76% σε astra-sirius και 86% σε hotbird...
Στη λιστα καναλιων για astra Μου εμφανιζει 406,για sirius 155 και για hotbird 880..(μαλλον ειναι κ ραδιο μεσα σε αυτα...)
Οι ρυθμισεις του δεκτη ειναι σωστες(εγιναν με οδηγιες απο Afam.!!)
Αρα ειναι σιγουρα προβλημα εγκαταστασης...

Γενικοτερα,επειδη περιμενω τον τεχνικο σε λιγο,ποσα καναλια θα πρεπει λογικα να "βλεπω"στον καθε δορυφορο?(εδω θα βοηθουσε καποιος απο κρητη με αναφορες ληψης..)
Με βαση τις διαστασεις του πιατου μου,τι σημα/ποιοτητα σηματος θα επρεπε να εχω?(τοποθετημενο σε ταρατσα χωρις κανενα εμποδιο)
Για να ξερω πως θα αντιμετωπισω τις δικαιολογιες του "τεχνικου"!!

Υ.Γ premiere ας πουμε μου λεει χαμηλο σημα...σε καποια αλλα του astra ανεβαινει το ber se 76%....αλλα...........σιγουρα κατι δεν παει καλα....

Χθες το πρωι μου εγκατεστησε ο τεχνικος,μετα απο 1,5 μηνα αναμονη,το πιατο 1,2*1.25 στη Σαντορινη....
Εβαλα 3 Lnb(edison 0.2) για astra κεντρικο,hotbird k sirius παρακεντρα.....
Δεκτη εχω τον tecview 2050...
Το προβλημα ειναι,υστερα απο την βοηθεια του Afam κ του Αλεξη Τρυφωνιδητους οποιους κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,οτι συμφωνα με το μενου του δεκτη εχω ποιοτητα σηματος(ber) 30% σε astra k sirius k 73-76% στον hotbird...
Το agc(signal strength συμφωνα με το manual του δεκτη)εχω 76% σε astra-sirius και 86% σε hotbird...
Στη λιστα καναλιων για astra Μου εμφανιζει 406,για sirius 155 και για hotbird 880..(μαλλον ειναι κ ραδιο μεσα σε αυτα...)
Οι ρυθμισεις του δεκτη ειναι σωστες(εγιναν με οδηγιες απο Afam.!!)
Αρα ειναι σιγουρα προβλημα εγκαταστασης...

Γενικοτερα,επειδη περιμενω τον τεχνικο σε λιγο,ποσα καναλια θα πρεπει λογικα να "βλεπω"στον καθε δορυφορο?(εδω θα βοηθουσε καποιος απο κρητη με αναφορες ληψης..)
Με βαση τις διαστασεις του πιατου μου,τι σημα/ποιοτητα σηματος θα επρεπε να εχω?(τοποθετημενο σε ταρατσα χωρις κανενα εμποδιο)
Για να ξερω πως θα αντιμετωπισω τις δικαιολογιες του "τεχνικου"!!

Υ.Γ premiere ας πουμε μου λεει χαμηλο σημα...σε καποια αλλα του astra ανεβαινει το ber se 76%....αλλα...........σιγουρα κατι δεν παει καλα....
Σίγουρα είναι προβλημα εγκαταστασης ...δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη απώλεια...

Καλησπέρα Γιώργο! Για ρίξε μια ματιά στις λίστες όπως φαίνονται στο screenshot, είναι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια, με μοτέρ όμως, και 1.10 κάτοπτρο (υπόψη ότι στον astra χάνω μερικά, όπως τα αυστριακά ORF, επειδή το lnb θέλει πιο προσεκτική ρύθμιση που δεν θέλω να την κάνω στο μοτέρ). Επίσης ο αριθμός που φαίνεται στον Sirius περιλαμβάνει όλα τα κανάλια που πιάνω μετά τις τελευταίες αλλαγές (μεταφορά στον Sirius 4).

channels.jpg

Kαταλαβα...:frown:
Τα μισα απο οτι πιανεις εχω εγω για καθε δορυφορο αντιστοιχα...:mad:
Με εγραψε κ δεν ηρθε σημερα ...

Αληθεια τις νεες συχνοτητες που προστεθηκαν στον sirius....αρκει μια αυτοματη ανιχνευση απο τον δεκτη ή πρυποθετει να γινει κατι manual?:blush:

Αυτόματα λίγοι το κάνουν (πρέπει να έχουν blind scan, ή να κατεβάζουν από κάπου τις λίστες, κάπως όπως οι dream νομίζω, ή να ενημερώνονται από τον ίδιο τον δορυφόρο με τις πληροφορίες δικτύου - ΝΙΤ, αν υπάρχουν), με το χέρι ή με update. Αν και σχεδόν όλες οι συχνότητες του sirius είναι ίδιες (προστέθηκαν απλά 1-2) ακόμα και μετά τη μεταφορά. Οπότε λογικά υπάρχουν στο δέκτη...

Απάντηση: Re: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Kαταλαβα...:frown:
Τα μισα απο οτι πιανεις εχω εγω για καθε δορυφορο αντιστοιχα...:mad:
Με εγραψε κ δεν ηρθε σημερα ...

Αληθεια τις νεες συχνοτητες που προστεθηκαν στον sirius....αρκει μια αυτοματη ανιχνευση απο τον δεκτη ή πρυποθετει να γινει κατι manual?:blush:

Γιώργο, καλωρίζικη η εγκατάσταση -bye-

Μην στενοχωριέσαι, αλλά και μην επαναπαύεσαι. Πάρε πάλι τηλέφωνο τον τεχνικό να έρθει και πες του να δώσει έμφαση στις συχνότητες του Astra που σε ενδιαφέρουν.

πες του να ρθει παρ αυτα

πες του οτι εισαι Senior member στο Avclub και αμα δεν σου κατεβασει 2000 καναλια σε Astra-Hot
θα ξεμπαρκαρει γνωστος διαχειριστης και θα το κανει το νησι μια απ τα ιδια οπως τοτε που χασαμε τον Μινωικο πολιτισμο...
τοτε ειχε κατεβει μια θεια μου και ηταν και 10 κιλα ελαφρύτερη

πες του να ρθει παρ αυτα

πες του οτι εισαι Senior member στο Avclub και αμα δεν σου κατεβασει 2000 καναλια σε Astra-Hot
θα ξεμπαρκαρει γνωστος διαχειριστης και θα το κανει το νησι μια απ τα ιδια οπως τοτε που χασαμε τον Μινωικο πολιτισμο...
τοτε ειχε κατεβει μια θεια μου και ηταν και 10 κιλα ελαφρύτερη

:music-smiley-005::Banane0:
Οι περισσοτεροι θελουν φοβέρα ,οντως.....

Πανο ευχαριστω!!
Σημερα ημουν στη δουλεια κ δεν μπορεσα....Ειπαμε για αυριο το πρωι......για να δουμε
Υ.Γ Η πρωτη του αντιδραση παντως ηταν "ελα μωρε τοσα καναλια πιανεις,κιαλλα θες???"
Καλα....αστα αυτα του λεω...κ περνα απο εδω....
Ας ειναι καλα το avclub!!:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

:music-smiley-005::Banane0:
Υ.Γ Η πρωτη του αντιδραση παντως ηταν "ελα μωρε τοσα καναλια πιανεις,κιαλλα θες???"
Πολύ ..επαγγελματική απάντηση για μια ερασιτεχνική δουλειά..
(Την εγκατάσταση την έκανε δωρεάν??)

Αξίωσε σωστή εγκατάσταση. Πρέπει να κατέβει όλος ο Αστρα πλην μιας συχνότητας και όλος ο Hotbird. Μιλάμε για 2000+ τηλεοπτικά κανάλια.

Re: Απάντηση: Re: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Πολύ
(Την εγκατάσταση την έκανε δωρεάν??)

.

οχι βεβαια...γιαυτο,οπως σου ειπα κ απο το τηλεφωνο,θα τον ζαλισω μεχρι να ερθει....ειναι βλεπεις κ περιζητητος εδω....αλλα τελικα δεν φταιει κανεις αλλος αλλα εμεις οι καταναλωτες....
Παει στον αλλον να κανει εγκατασταση,βλεπει ο "ανυποψιαστος" καταναλωτης 1000 καναλια....
Ουαααουυυυ:SFGSFGSF::music-smiley-005: λεει....σουπερ!!!!!
Ενω θα επρεπε να πιανει 2500.....

Γαυτο κ η αναλογη αρχικη του αντιδραση...:rifle:
Οταν ομως του ειπα αυτα μου ειπατε......
"οκ γιωργο...θα ερθω να το φτιαξουμε.."

Γιώργο, πες του ότι θα βγάλεις βρώμα για πάρτι του και να δεις για πότε θα τρέξει !!!!

Είναι και μικρή κοινωνία εκεί, μην το ξεχνάς.....

Και φυσικά μην ενδώσεις σε ..έξτρα χρεώσεις!
Εύχομαι απο αύριο να είσαι πλουσιότερος! (τουλάχιστον σε κανάλια)

Άντε γιατί περισσότερο έχεις πληρώσει σε τηλέφωνα από την εγκατάσταση !!!;)

ο τεχνικος ειχε πεδιομετρο ή satfinder ?:chinscratch:
Η ατυχής ρύθμιση του κατόπτρου παραπέμπει σε satfinder.

Είμαι ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στους επαγγελματίες γιατί ποτέ δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους.
Γιώργο, είμαι σίγουρος πως αν ανακάλυπτες την πλημμελή εκτέλεση της εργασίας μετά την πάροδο μηνός θα σου έλεγε ότι ενδεχομένως το κάτοπτρο μετακινήθηκε από ανέμους ή άλλα μαγικά φαινόμενα και θα ζητούσε χρέωση για την αποκατάσταση.

Re: Απάντηση: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Και φυσικά μην ενδώσεις σε ..έξτρα χρεώσεις!
Εύχομαι απο αύριο να είσαι πλουσιότερος! (τουλάχιστον σε κανάλια)
Καλα...αυτο δεν παιζει.....
Μην σου πω οτι θα του ζητησω "αποζημιωση" για το οτι δεν εβλεπα 3-4 μερες pr**mi**e!!:Banane0::music-smiley-005:

Y.Γ Τα μαθαινω σιγα-σιγα...που θα μου πανε!!

Άντε γιατί περισσότερο έχεις πληρώσει σε τηλέφωνα από την εγκατάσταση !!!;)

Αληθεια μηπως εχεις κανα f2g,whats up??
Με εσενα θα το χρειαστω σιγουρα....βλ.δεκτη...:Banane0::ernaehrung004:

Αληθεια μηπως εχεις κανα f2g,whats up??
Με εσενα θα το χρειαστω σιγουρα....βλ.δεκτη...:Banane0::ernaehrung004:

θα σε προσθέσω στο εταιρικό να μιλάμε απεριόριστα !!!!-bye-