Πολυ καλα ακουστικα για φορητη χρηση?

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Γεια σας,θα ηθελα παρακαλω καποιες προτασεις απο οσους ασχολουνται με το θεμα"ακουστικα"!

Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μοντελα ακουστικων,κατα προτιμηση κλειστου τυπου και να περικλειουνε ολο το αυτι/circumaural(οπως καθονται τα hd600 πχ),που να μπορουν να οδηγηθουν απο φορητη συσκευη.

πως ακριβως θελω να ειναι ο ηχος¨

1)να εχει γενικα μια ισσοροπια σε ολο το ακουστικο φασμα και σωστες,αληθοφανεις χροιες.

2)να μην εχει λαμπρο ηχο,με τονισμενα/σκληρα,συριστικα μεσουψηλα/πριμα,και να μην εχει και εντονες,τονισμενες χαμηλες.Θελω τα πριμα να εχουν καλη λεπτομερεια και εκταση,και να ειναι και λιγο γλυκα,και το μπασο να ειναι σε λογικη ποσοτητα,και οσο το δυνατον περιγραφικο(δε περιμενω ιδιαιτερη εκταση και ελεγχο απο το discman)

3)να εχει λιγουλακι ζεστο,εκφραστικο ηχο στα μεσοχαμηλα/μεσαια,και να τα αποδιδει με ισορροπημενο και φυσικο τροπο(οχι πολυ προβολικα).Μ'αρεσει επισης ο ηχος να εχει μια λιγο βελουδινη/μεταξενια χροια.

4)να εχει μια καλη αποδοση της ηχητικης σκηνης και εικονας/τοποθετησης των φωνων/οργανων(ενταξει,οσο γινεται απο ακουστικα...)

5)γενικα να εχει ενα ομογενες,μουσικο αποτελεσμα που να μην κουραζει,αλλα ουτε να ειναι και "χωρις ζωη".Να μην ειναι ο ηχος κλειστοφοβικος,να ειναι λιγο ανοικτος.

Η μουσικη που ακουω ειναι ξενη,κυριως απο τις δεκαετιες 70/80(καπως λιγοτερο απο 60's και 90/00's)Pop,rock,pop-rock,disco,electro pop/new wave,italo/euro disco,electronic instrumentals 70's,80's,ballads,και τελευταια εχω αρχισει και ακουω και λιγο κλασικη μουσικη.

Μπορω να δωσω εως 220-230 ευρω(αν ειναι και κατι παραπανω οκ,αλλα οχι πολυ),και δεν αγοραζω ποτε τιποτα απο το διαδυκτιο.

Last edited:
Ξεχασα να αναφερω οτι απο το headfi.org μου εχουν προτεινει τα shure 840,german maestro 8.35,sennheiser hd 25ii-i(τα οποια δοκιμασα και δε μου αρεσε ο ηχος πολυ)sony 7509hd(τα οποια μαλλον δε θα τα βρω καπου στην ελλαδα,εχω βρει τα απλα 7509 αλλα δεν τα εχω ακουσει),audio technica m50.

Επισης υπαρχει το ομορφο Audio technica esw9(10),το οποιο εχει θετικα σχολια,αλλα η αντιπροσωπεια εδω δεν το εχει και μετα απο επικοινωνια με εξωτερικο,δεν μπορει ουτε να το φερει,και οπως ειπα και παραπανω,απο διαδυκτιο δε προκειται...(ασε που για τα συγκεκριμενα audio technica λενε οτι υπαρχουν πολλες απομιμησεις...)

γιατί κλειστού τύπου?

ο κλειστός είναι κουραστικός, και συ θέλεις κάτι ξεκούραστο... (χώρια που με το συμπάθειο....τα θέλεις όλα από ένα ακουστικό....:grinning-smiley-043)

Η πρότασή μου είναι μιά και μοναδική.

AKG K240.

Dipie,

Το μοντελο που λες μου το προτειναν και απο το headfi (οπως αναφερω και στο δευτερο ποστ),και το εχω στα υποψιν.

supersonic,

πολυ φοβαμαι οτι εχεις δικιο,μιας και ειμαι και συνηθισμενος στα hd600,αλλα θελω πολυ καλη ηχομονωση...

Σημερα πηγα και δοκιμασα διαφορα ακουστικα.

sony mdr 7509hd:δε μου αρεσε ο ηχος τους.Ειχε μια αισθηση στα μεσαια κυριως περιεργη,σαν χωνοειδες,στα αυτια μου ηταν "λαθος",δεν ειχε φυσικοτητα.Δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που ψαχνω,εν τελει ολα ειναι θεμα και προσωπικων προτιμησεων.

AKG K271 MKII:Μου αρεσαν λιγο καλητερα απο τα προηγουμενα,αλλα και παλι οχι αυτο που ζητω.Επισης η εφαρμογη τους δε μου αρεσε και τοσο.

akg k240mkii,akg k240 studio:το πρωτο μου αρεσε λιγο καλητερα απο το k271 mkii,αλλα και παλι οχι και τοσο(οχι οτι ειναι ασχημα,απλα...δε μου αρεσαν)το studio το δοκιμασα με ενα μονο τραγουδι για λιγο,και ειχε πολυ μπασο για το γουστο μου(δεν μου φανηκε γενικα ασχημο.)

akg k 601:αν και δεν ειναι κλειστου τυπου,ειπα να το δοκιμασω απο περιεργεια να δω τι θα κανει με το φορητο cd player.Οσον αφορα τις σταθμες,δεν τα καταφερε τοσο καλα το φορητο,κυριως με καποια τραγουδακια χαμηλα ηχογραφημενα.Βεβαια σε ηρεμο μερος και με κανονικη/χαμηλοτερη ενταση ηταν οκ.
Οσον αφορα τον ηχο,ηταν τα μονα που μου αρεσαν πραγματικα απο αυτα που δοκιμασα σημερα.Ο ηχος ηταν ανοιχτος,ακομη και απο το φορητο,με καλη διαφανεια,καλη λεπτομερεια,καλη εικονα και διαχωρισμο,τα μεσοχαμηλα/μεσαια ηταν καλα,με λιγο γλυκια,αν και οχι τοσο φυσικη χροια σαν τα hd600,τα φωνητικα αποδιδονταν ωραια,και τα υψηλα του ηταν καλα,με καποια λιγα προβληματα σκληραδας σε καποια τραγουδακια(οχι κατι ενοχλητικο παντως,ισως ηταν θεμα στρωσιματος?).Γενικως μου αρεσαν αρκετα σαν συνολο,πιστευω για την τιμη τους και με ενα καλο set-up ειναι καλη επιλογη.

επισης ενα αλλο ακουστικο που μου αρεσε απο το φορητο,ειναι τα hd 595.Τους ελειπε μονο λιγο "ζωη",αλλα γενικα σαν συνολο ηταν καλο,με ισσοροπημενο,σχετικα φυσικο ηχο και γλυκα πριμα ακομη και σε υψηλες εντασεις(το φορητο τα οδηγουσε χωρις προβλημα οσον αφορα τις εντασεις,την εκδοση των 50 ohm)

Οσον αφορα τα audio technica ath m50,πηγα στην αντιπροσωπια,επειτα απο τηλεφωνημα που εκανα και μου ειπαν να παω να τα δοκιμασω,αλλα οταν πηγα δεν τα ειχαν τελικα:frown:.Μου ειπαν μεσα/τελος Σεπτεμβριου.

Περιμενω τωρα να δοκιμασω και τα shure 840,να δω αν μου αρεσουν.

Δε θελω να κανω βιαστικες κινησεις,θελω να βρω κατι που να μου αρεσει πραγματικα.Αν τα k601 πιανανε λιγακι υψηλοτερη ενταση απο το φορητο,μπορει και να τα επαιρνα.(αν και απο ηχομονωση δεν ειναι τοσο καταλληλα)

chriselme,τα 702 απ'οτι γνωριζω ειναι τα ιδια με τα 701 με μια διαφορα στο χρωμα και το καλωδιο που βγαινει,και ειναι ακριβα(αρκετα πανω απο 200)

Τα 701 μια φορα που τα ειχα δοκιμασει καλα μου φανηκαν,αλλα δεν τα ειχα δοκιμασει με τον ενισχητη ακουστικων που εχω(x can v8),αλλα απο την εξοδο μιας επαγγελματικης κονσολας/μικτη,κατι τετοιο,και με ενα αναλογο cd player.Αυτα πιστευω με καταλληλο ταιριασμα συνοδων θα παιξουν πολυ καλα.

Last edited: