Πολύ περίεργο πρόβλημα LG LHB755W και DTS-HD

JamesMason

New member
17 February 2016
16
Καλησπέρα στην κοινότητα.
Έχω το home theater LG LHB755W με το τελευταίο διαθέσιμο firmware που υπάρχει, και την τηλεόραση LG 55LW4500 με το firmware 05.60.02.
Πάνω στη μονάδα LHB755W είναι συνδεδεμένες 2 συσκευές με HDMI (1 μονάδα bluray και ένα Playstation 4). Και οι 2 συσκευές είναι ρυθμισμένες για ήχο DTS.
Ανοίγω το LHB755W, ανοίγω το playstation 4 και ανοίγω την TV. Ο ήχος στη μονάδα δείχνει Dolby Digital 5.1 και όχι DTS. Προσοχή τώρα. Αλλάζω κανάλι στην TV, από HDMI 1 (που είναι συνδεδεμένο το LHB755W) σε HDMI 2 ή HDMI 3. Το LHB755W που παίζει ακόμα, αρχίζει και κάνει διακοπές στον ήχο σα να προσπαθεί να επανασυντονιστεί. Ξαναγυρίζω το κανάλι σε HDMI 1 και τσάκ, ο ήχος ανάβει DTS 5.1.
Άλλη μία λύση είναι - ενώ δουλεύει - να βγάλω το καλώδιο σύνδεσης HDMI (που συνδέει το LHB755W με την TV) από το home theater και να το ξαναβαλω.
Τα παραπάνω ισχύουν και για τη δεύτερη συσκευή, τη μονάδα bluray.

Με οπτική ίνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο home theater με HDMI. Μίλησα με το σερβις της LG, δεν έβγαλα άκρη. Έστειλα mail στην LG στην Αμερική, μου απαντήσανε και μου είπανε αόριστα ότι η τελευταία αναβάθμιση 'κατι' προκαλεί, και θα το λύσουν (αυτά πριν ενάμιση μήνα και καινούργια firmware πουθενά).

Έχει κανείς καμμιά ιδέα? Μήπως δεν του αρέσει η TV? Την συγκεκριμένη αδυνατώ να βρω τρόπο να την κάνω και downgrade, δε με αφήνει. Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η σύνδεση με την TV επιρρεάζει την αναπαραγωγή ήχου του home theater και εμποδίζει το DTS εκτός αν κάνω τους 2 τρόπους παραπάνω. Έχω δοκιμάσει ό,τι βρήκα. Επαναφορές εργοστασιακά, αλλαγή inputs στην TV, αλλαγή ρυθμίσεων, αλλαγή καλωδίου, τίποτα όμως.

Last edited:
Re: Πολυ περίεργο πρόβλημα LG LHB755W και DTS-HD

Νομίζω απ τη στιγμή που σου δώσανε απάντηση από μόνοι τους ότι η τελευταία αναβάθμιση "κάτι προκαλεί" ό,τι και να κάνεις δεν θα γίνει δουλιά, είναι ξεκάθαρα θέμα firmware οπότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή να κυκλοφορήσει καινούριο διορθωτικό. Εχεις να δοκιμάσεις άλλη τηλεόραση;

Μπορώ να προσπαθήσω με μια άλλη. Απλώς σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κανένας τρόπος να μπορέσω να κάνω force downgrade την 55LW4500. Επίσης από αρχές Ιανουαρίου έχω στείλει άλλα 2 εμαιλ στην LG εξηγώντας τους ακριβώς τι συμβαίνει αλλά δεν απαντάνε.

Το δοκίμασα και σε άλλη TV. Τα ίδια. Υπάρχει μήπως τρόπος να κάνω restore το original firmware στο LHB755W? Όταν το είχα αγοράσει υπήρχε αναβάθμιση και την έκανα. Μήπως έτσι ξεμπερδέψω.

Μίλησα με την LG USA πριν λίγο....ο τύπος δεν καταλάβαινε τι του έγραφα καν. Το μόνο που μου είπε ήταν να συνδέσω το LHB755W με την τηλεόραση με καλώδιο HDMI 2.0 αντί για 1.4. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Δεν είναι το καλώδιο που είναι HDMI 2.0 ή 1.4 αλλά οι είσοδοι/έξοδοι. Τα καλώδια είναι όλα τα ίδια Περίμενε το επόμενο update και αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα δώσε τo για service. http://www.cnet.com/news/4k-hdmi-cables-are-nonsense/

Ναι και μένα μου φάνηκε άκυρο. Αναγκαστικά θα περιμένω.

Αφού οι ίδιοι λένε ότι η τελευταία αναβάθμιση προκαλεί κάτι, μετά σου λέει για αλλαγή καλωδίου, σύγχυση βλέπω και δε μ αρέσει, υπομονή φίλε.

Καλησπέρα. Το έστειλα στο σέρβις της LG πριν μια εβδομάδα και κάτι. Το είδανε τι κάνει. Μου το ξαναστείλανε πίσω λέγοντάς μου ότι ο 'μηχανικός έλεγχος είναι οκ' και μου είπαν ότι 'το σύστημα δεν υποστηρίζει DTS Passthrough και απλά με το να βγάζω το καλώδιο και να το ξαναβάζω κοροιδεύω την πλακέτα και το κάνει' χαχα. Προφανώς και δεν ισχύει αυτό αλλά ήταν φαίνεται η εύκολη λύση της LG να το 'βαφτίσουν' έτσι το πρόβλημα για να μην το αναφέρουν στους αρμόδιους των αναβαθμίσεων και να μην το αντικαταστήσουν. Αύριο ενημερώνω το συνήγορο του καταναλωτή.

Ωχ καλά ξεμπερδέματα, κρίμα κι είχα καλή άποψη για το σέρβις της LG και μάλιστα από πρώτο χέρι, μάλλον έπεσες στην περίπτωση.

Απάντηση: Re: Πολύ περίεργο πρόβλημα LG LHB755W και DTS-HD

Καλησπέρα. Το έστειλα στο σέρβις της LG πριν μια εβδομάδα και κάτι. Το είδανε τι κάνει. Μου το ξαναστείλανε πίσω λέγοντάς μου ότι ο 'μηχανικός έλεγχος είναι οκ' και μου είπαν ότι 'το σύστημα δεν υποστηρίζει DTS Passthrough και απλά με το να βγάζω το καλώδιο και να το ξαναβάζω κοροιδεύω την πλακέτα και το κάνει' χαχα. Προφανώς και δεν ισχύει αυτό αλλά ήταν φαίνεται η εύκολη λύση της LG να το 'βαφτίσουν' έτσι το πρόβλημα για να μην το αναφέρουν στους αρμόδιους των αναβαθμίσεων και να μην το αντικαταστήσουν. Αύριο ενημερώνω το συνήγορο του καταναλωτή.

Καλά ξεμπερδέματα,αλλά ξεφτίλα πια,είναι δυνατόν τέτοια αντιμετώπιση;
Στείλε και μια επιστολή διαμαρτυρίας στην ίδια την LG

Re: Απάντηση: Re: Πολύ περίεργο πρόβλημα LG LHB755W και DTS-HD

Πίστεψέ με τους τρέλανα στα τηλέφωνα και στις διαμαρτυρίες. Κάνουν τους κινέζους στην LG. Το χειρότερο είναι να τους το αποδεικνύεις με ΒΙΝΤΕΟ και να σου λένε ότι 'δεν το υποστηρίζει'. Έστειλα όλα τα απαραίτητα στο συνήγορο του καταναλωτή. Ελπίζω να τελειώνει το θέμα σύντομα.

Ερώτηση. Κάπου διάβασα για NSU Engineer mode στα LG που επιτρέπουν ανίχνευση beta ή ακυκλοφόρητων αναβαθμίσεων μέσω άλλων servers. Υπάρχει τρόπος να μπω με αυτό το mode?

Αν και μπορεί να μην έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το θέμα έχω μια ερώτηση. Όλα αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν μέσο hdmi ARC?

Last edited:
Αν και μπορεί να μην έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το θέμα έχω μια ερώτηση. Όλα αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν μέσο hdmi ARC?

Ναι, βασικά την έξοδο HDMI από το home cinema στην TV. Τα simplink κτλ τα έχω απενεργοποιημένα.

Ωραία αφού το θέμα είναι στο arc δεν υπάρχει καν θέμα. Βλέπω ότι η τηλεόραση σου υποστηρίζει μόνο αυτά τα format ήχου. <AC3(Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM>

Το ARC καταρχάς στην απλή του μορφή είναι σχεδιασμένο για να έχεις ήχο από το κανάλια τις τηλεόρασης πίσω στον ενισχυτή δίχως επιπλέον άλλο καλώδιο. Αυτό πάντα την απλή του μορφή. Στην πιο περίπλοκη του μορφή μπορεί να είναι σχεδιασμένο για της συνδέσεις που προσπαθείς να κάνεις. Για να γίνει όμως αυτό η τηλεόραση σου πρέπει να είναι συμβατή και η συγκεκριμένη δεν είναι με τα φόρμα που θέλεις να αναπαράγεις.

Η hdmi είναι πολύ πιο περίπλοκη διασύνδεση από ότι φαντάζεσαι. Πρώτα πριν αρχίσει η αναπαραγωγή γίνεται έλεγχος για συμβατή συσκευή και αναλόγως ο ήχος στέλνεται για αναπαραγωγή.

Με την όλη διαδικασία βαλε - βγάλε hdmi αυτό που ξεγελιέται και στέλλει ήχο μη συμβατό στην τηλεόραση αλλά συμβατό όμως στον ενισχυτή μέσο Passthrough είναι το bluray σου και to Playstation.
Οπόταν δεν υπάρχει θέμα με καμιά από τις συσκευές σου υπάρχει μόνο θέμα σωστών συνδέσεων του bluray και του Playstation που πρέπει να συνδεθούν απευθείας στον ενισχυτή. Και αν ο ενισχυτής σου το υποστηρίζει Passthrough στην τηλεόραση όταν είναι απενεργοποιημένος.

Καλησπέρα στην κοινότητα.
Έχω το home theater LG LHB755W με το τελευταίο διαθέσιμο firmware που υπάρχει, και την τηλεόραση LG 55LW4500 με το firmware 05.60.02.
Πάνω στη μονάδα LHB755W είναι συνδεδεμένες 2 συσκευές με HDMI (1 μονάδα bluray και ένα Playstation 4). Και οι 2 συσκευές είναι ρυθμισμένες για ήχο DTS.
Ανοίγω το LHB755W, ανοίγω το playstation 4 και ανοίγω την TV. Ο ήχος στη μονάδα δείχνει Dolby Digital 5.1 και όχι DTS. Προσοχή τώρα. Αλλάζω κανάλι στην TV, από HDMI 1 (που είναι συνδεδεμένο το LHB755W) σε HDMI 2 ή HDMI 3. Το LHB755W που παίζει ακόμα, αρχίζει και κάνει διακοπές στον ήχο σα να προσπαθεί να επανασυντονιστεί. Ξαναγυρίζω το κανάλι σε HDMI 1 και τσάκ, ο ήχος ανάβει DTS 5.1.
Άλλη μία λύση είναι - ενώ δουλεύει - να βγάλω το καλώδιο σύνδεσης HDMI (που συνδέει το LHB755W με την TV) από το home theater και να το ξαναβαλω.
Τα παραπάνω ισχύουν και για τη δεύτερη συσκευή, τη μονάδα bluray.

Με οπτική ίνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο home theater με HDMI. Μίλησα με το σερβις της LG, δεν έβγαλα άκρη. Έστειλα mail στην LG στην Αμερική, μου απαντήσανε και μου είπανε αόριστα ότι η τελευταία αναβάθμιση 'κατι' προκαλεί, και θα το λύσουν (αυτά πριν ενάμιση μήνα και καινούργια firmware πουθενά).

Έχει κανείς καμμιά ιδέα? Μήπως δεν του αρέσει η TV? Την συγκεκριμένη αδυνατώ να βρω τρόπο να την κάνω και downgrade, δε με αφήνει. Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που η σύνδεση με την TV επιρρεάζει την αναπαραγωγή ήχου του home theater και εμποδίζει το DTS εκτός αν κάνω τους 2 τρόπους παραπάνω. Έχω δοκιμάσει ό,τι βρήκα. Επαναφορές εργοστασιακά, αλλαγή inputs στην TV, αλλαγή ρυθμίσεων, αλλαγή καλωδίου, τίποτα όμως.

Διάβασέ με λίγο προσεχτικά.
Το πρόβλημα είναι τι δείχνει το μηχάνημα ή αν παίζει πολυκάναλα? To μηχάνημα ασχέτως ένδειξης βγάζει ήχο?
Τα αρχεία dobly/ac3 παίζουν κανονικά όλα τα κανάλια?
Όταν κάνεις τις αλλαγές στα καλώδια και δουλεύει έχεις σίγουρα πολυκάναλο ήχο ή μπαίνουν στα μηχανήματα αυτόματες ρυθμίσεις και παίζουν όλα stereo pcm?

Kάποια δεδομένα που μπορεί να βοηθήσουν τη κατάσταση:

H LG αυτή από ότι βλέπω είναι του ´11. Οι παλιές LG δεν αποκωδικοποιούσαν DTS μόνο, Dolby/AC3 (γνωστό πρόβλημα).
Στο manual δεν διαβάζω τίποτα για ARC, ούτε στην ΤV δεν βλέπω καμία είσοδο να γράφει ΗDMI ARC.
Η τηλεόραση είτε δουλεύει είτε δεν δουλεύει το ARC, δεν θα κάνει bitstream ούτε το DTS oύτε το Dolby/AC3 (ακόμα και οπτική) από εξωτερική πηγή. Πάμε στο μηχάνημα τώρα.

Είναι πολύ πιθανόν πάντως να ισχύει αυτό που σου λένε. Να μην υποστηρίζει το μηχάνημα DTS passthrough από εξωτερικές πηγές, μόνο από το δικό του BluRay player ή/και από τη θύρα USB
Αν δεις το manual στην σελίδα 30 γράφει "[PCM]Επιλέξτε το εάν συνδέσετε την έξοδο HDMI OUT της μονάδας με ψηφιακό αποκωδικοποιητή".
Στην σελ. 68 επίσης στις σημειώσεις γράφει οτί "η ρύθμιση ήχου δεν είναι διαθέσιμη στο σήμα εισόδου από εξωτερική πηγή".

Στο δια ταύτα τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα.
Πάρε ένα δισκάκι BluRay που να έχει DTS-HD και βάλτο να παίξει τουλάχιστον να δεις αν παίζει ο ήχος πολυκάναλα.
Κάνε το ίδιο με ένα αρχείο που να είσαι σίγουρος ότι έχει ήχο DTS και βάλ' το να παίξει από τη USB.
Αν δεν δουλεύει δοκίμασε και τις άλλες επιλογές που έχει το μενού ήχου, ψηφιακή έξοδος.
Αν δεν δουλεύει με καμία ρύθμιση στείλτο πίσω.
Μετά βάλε το ίδιο δισκάκι στο Playstation. Aν δουλεύει ο πολυκάναλος ήχος τότε είσαι ΟΚ.
Αν δεν δουλεύει βγάλε τη ρύθμιση για bitstream στο playstation και γυρισέ το σε PCM.
Aν βγάζει ήχο τότε έχουν δίκιο και όντως δεν υποστηρίζει DTS από εξωτερικές πηγές, κάτι το οποίο θεωρώ αρκετά πιθανό.

Πολύ μεγάλο μπέρδεμα τελικά φιλαράκι, γιατί για να έχεις arc εκτός από συμβατό ενισχυτή πρέπει να έχεις και συμβατή τηλεόραση και εσύ δεν έχεις..
Μέσα σε όλα αυτά τα μπουρδουκλώματα ένα είναι άξιο απορίας. Πως μπόρεσες να έχεις επιστροφή ήχου πίσω στον ενισχυτή..
Μεγάλο μπουρδούκλωμα.. Τελικά όσα έγραψα πιο πάνω ισχύουν με την μόνη διαφορά ότι για επιστροφή ήχου είχες Passthrough από την οπτική τις τηλεόρασης στον ενισχυτή.
Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.:bang:

Δεν στέλνω ήχο από την τηλεόραση στο LHB755W. Δεν έχει επιστροφή ήχου. Μόνο εικόνα στέλνει. Τώρα αν προσπαθεί να κάνει κι άλλα πράγματα, δεν το ξέρω. Επιίσης στη σελίδα 19 του manual λέει ξεκάθαρα ότι το LHB755W αναπαράγει ήχο και εικόνα από εξωτερικές συσκευές. Ήχο έχω πάντα. Απλώς από το Playstation είναι Dolby Digital 5.1 και από το bluray, ακόμα χειρότερα, αν επιλέξω DTS σε ταινία, εκπέμπει PCM 2.0. Και ξανά όλα αυτά λύνονται άμεσα ξεπριζώνοντας το TV/ARC και βάζοντάς το πάλι στη θέση του (Ή αλλάζοντας πηγή στην τηλεόραση από HDMI 1 σε HDMI 2 και πάλι σε HDMI 1). Το σύστημα δοκιμάστηκε και με τηλεόραση LG 42LN549 πιο καινούργια, και έκανε ακριβώς τα ίδια.

Να πω ακόμα ότι ένα Playstation 3 με οπτική ίνα πάνω στο LHB755W δεν έχει ποτέ θέμα. Πάντα DTS 5.1 (στην οθονίτσα του LHB755W). Βέβαια το PS3 συνδέεται με HDMI απευθείας στην τηλεόραση, δεν περνάει μέσω του home cinema τίποτα εκτός από τον ήχο του με την οπτική ίνα. Με τα HDMI γίνεται το χάλι.