Πολυκάναλο ή δικάναλο?

pkourk

New member
11 February 2008
2
Γεια σας φιλοι,

Είμαι καινούριος στο site αλλά και στο θέμα ήχου.

Θα ήθελα λοιπόν τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή (κατ' αρχάς) και το ερώτημα που τίθεται είναι πολυκάναλος ή δικάναλος? Αρχικά σκεφτόμουν πολυκάναλο γιατί απ´ότι είδα αυτή είναι η τάση στις μέρες μας. Εμένα βέβαια τουλαχιστον για την ώρα με ενδιαφέρει κυρίως να ακούω μουσική (έντεχνο, κλασικό ροκ και τζαζ). Μετά απο μικρή έρευνα έμαθα οτι ένας δικάναλος έχει καλύτερη απόδοση στο θέμα μουσική από έναν αντίστοιχο πολυκάναλο της ίδιας κατηγορίας. Να σημειώσω πως μιλάω για σχετικά low budget μηχανήματα έως και 350 ευρω περίπου κατά προτίμηση με ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

επίσης ένας δικάναλος έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σαν 2.1 home cinema?

Αναμένω τα σχόλιά σας

ευχαριστώ
Τάκης

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου!
Το 2,1 δεν είναι θέμα του δικάναλου αλλά ενός ενεργού σαμπ.

Μετά απο μικρή έρευνα έμαθα οτι ένας δικάναλος έχει καλύτερη απόδοση στο θέμα μουσική από έναν αντίστοιχο πολυκάναλο της ίδιας κατηγορίας.

Και βάλε... :ADFADF1:
Ένας δικάναλος των 350 ευρώ μπορεί να παίζει καλύτερα και από έναν πολυκάναλο των 1000 ευρώ...

Μπορείς να παίξεις 2.1 στην περίπτωση του Dolby Suround αν δεν κάνω λάθος. Σε άλλα format που η πληροφορία του sub είναι σε διαφορετικό κανάλι δεν...

Αν από το χρόνο σου το ποσοστό που ακούς μουσική είναι μεγαλύτερο από το 80%, ούτε να το σκέφτεσαι για πολυκάναλο.

Απάντηση: Re: Πολυκάναλο ή δικάναλο?

Και βάλε... :ADFADF1:
Ένας δικάναλος των 350 ευρώ μπορεί να παίζει καλύτερα και από έναν πολυκάναλο των 1000 ευρώ...

Μπορείς να παίξεις 2.1 στην περίπτωση του Dolby Suround αν δεν κάνω λάθος. Σε άλλα format που η πληροφορία του sub είναι σε διαφορετικό κανάλι δεν...

Αν από το χρόνο σου το ποσοστό που ακούς μουσική είναι μεγαλύτερο από το 80%, ούτε να το σκέφτεσαι για πολυκάναλο.

παρα πολλοι πολυκαναλοι των 1000 ευρω αμα τους δουλευεις σε στερεο
παιζουν πολυ καλα !!

μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι ......

απλα αν μιλαμε για πολυκαναλους των 350 εως 400 ευρω εκει μπορω να πω οτι εχουμε διαφορα εως και αρκετη !

Re: Απάντηση: Re: Πολυκάναλο ή δικάναλο?

μη τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι ......

απλα αν μιλαμε για πολυκαναλους των 350 εως 400 ευρω εκει μπορω να πω οτι εχουμε διαφορα εως και αρκετη !

Μα για αυτούς μιλάμε. :)
Όταν στο ποσό των 400 ευρώ ο κατασκευαστής πρέπει να πληρώσει royalties για τα διάφορα dolby συστήματα που έχει χρησιμοποιήσει, 5 τελικούς αντί για 2, οχτακόσια πενήντα δύο RCA, οπτικές, coaxial και διακόσιες πενηνταδυό μπόρνες ηχείων δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον που κότσαρε 10 RCA, 4 μπόρνες ηχείων και 2 τελικούς.
Μπορεί λόγω του stereo το τροφοδοτικό να έχει ρεύμα να δώσει αλλά το κύκλωμα του ενισχυτή πρέπει να βγεί με πολλά watt και με κόστος <30 ευρώ ανά κανάλι.

Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστω πολύ.

Νομίζω ότι είναι προφανές πως ο δικάναλος είναι μονόδρομος για τη περίπτωσή μου και προς τα 'κεί θα κινηθώ.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τώρα είναι αν ένας δικάναλος με ενσωματωμένο ραδιόφωνο - κάτι που θα προτιμούσα - εχει καμιά διαφορά με έναν αντίστοιχο χωρίς ραδιόφωνο όσον αφορά ποιότητα, απόδοση κ.λπ. Υπάρχει δηλαδή κάποιος λόγος που θα έπρεπε να προτιμήσω κάτι χωρίς ραδιόφωνο?

Ζητώ συγνώμη για τις αφελής ερωτήσεις μου αλλά δεν γνωρίζω και πολλα...θα μάθω όμως, που θα πάει?

Και πάλι ευχαριστώ

Ένας δικάναλος των 350 ευρώ μπορεί να παίζει καλύτερα και από έναν πολυκάναλο των 1000 ευρώ
Υπερβολες. Με 1000 ευρω παιρνεις εναν πολυκαναλο που παιζει πολυ καλα μουσικη, τηρουμενων των αναλογιων και φυσικα καλυτερα απο οποιοδηποτε μηχανημα των 350 ευρω.

Απάντηση: Re: Πολυκάναλο ή δικάναλο?

Υπερβολες. Με 1000 ευρω παιρνεις εναν πολυκαναλο που παιζει πολυ καλα μουσικη, τηρουμενων των αναλογιων και φυσικα καλυτερα απο οποιοδηποτε μηχανημα των 350 ευρω.

μην εισαι και τοσο σιγουρος!

Μη βάλεις και το χέρι σου στη φωτιά για αυτό.
Ο καταναλωτής που θα αγοράσει έναν AV ενισχυτή των 1000 ευρώ θέλει όλα τα καινούργια format ήχου, κάποιο σύστημα ισοστάθμισης (Audysey π.χ.), upscalling, 7.1, hdmi και άλλα πραγματάκια που ναι μεν έχουν μεγάλο κόστος αλλά δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα της μουσικής.