Πολυκάναλος & Ηχεία

gousias

Senior Member
30 April 2013
430
Χαίρετε, θέλω να κάνω μια νέα αγορά σε ηχεία, μου άρεσαν τα Chario Delfinus όπως τα άκουσα και τα είδα, ωστόσο με δικαναλο ενισχυτη. Εδώ σκέφτομαι να βάλω πολυκαναλο, γιατί θα τα έχω σε ένα home cinema ως μπροστινά για ακρόαση μουσικής περισσότερο. Μου πρότειναν να πάω σε Cambridge audio ή arcam ακόμη καλύτερα. Κοίταξα τα χαρακτηριστικά του τελευταίου στο site της εταιρείας αλλα μόνο στα δυο μεγάλα μοντέλα είδα χαρακτηριστικά που αναφέρουν ότι παίζουν και σε 4ohm και 8ohm. Επίσης είδα ότι μόνο αυτά διαθέτουν internet radio. Επικοινώνησα με την εταιρεία μέσω email και μου είπε ότι όλα τα μοντέλα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Λίγο κουφό δεν είναι; Τότε γιατί στα μοντέλα κάτω από το 750 γράφει μόνο 8ohm στο site; Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ή γνωρίζει κάτι; Επίσης γνωρίζετε για το internet radio κάτι, αν διαθέτουν και παίζει χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα; Ένα άλλο που σκεφτόμουν είναι να προσθέσω πικαπ, μπορεί να γίνει σε τέτοιους ενισχυτές; Από Cambridge audio τι προτείνετε; Συγκριτικά με arcam ή κάποια άλλη τι θα επιλέγατε;

Απάντηση: ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ & ΗΧΕΙΑ

Τα chario τα εχει φιλος μου και ειναι Καταπληκτικά. Αλλα ειναι δύσκολα φορτία και θέλουν τα βατακια τους. Για πολυκαναλο ενισχυτή το βλεπω λιγο δύσκολο.

Re: ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ & ΗΧΕΙΑ

Το θέμα με το internet radio το λύνεις με ένα media player. Οι Arcam έχουν internet radio. Οι Cambridge Audio δεν έχουν καν δίκτυο. Βάλε και στην εξίσωση και τους Anthem αλλά χωρίς internet radio.
Και οι τρεις έχουν σαφώς καλύτερα υλικά για να οδηγήσουν τα Chario σε σχέση με τους τυπικούς A/V. Πικάπ απ' ό,τι βλέπω και εδώ θα πρέπει να πας σε εξωτερικό phono πλην Anthem.

Από κει και πέρα έχουν άλλα υπέρ και κατά. Στον 751R είναι ωραίο ότι έχει USB DAC, αλλά δεν είναι 4Κ. Στον Anthem η ισοστάθμιση τα σπάει, αλλά είναι φτωχός σε DSP. Στον ARCAM θα έχεις λίγο απ' όλα αλλά κάτι που να ξεχωρίζει, μάλλον όχι.

Επειδή εξετάζω για λύση που να δίνει όσο περισσότερα σε μια συσκευή (κατανοώ ότι αυτο δεν θα μου δώσει το 100% αλλά τουλάχιστον με ένα καλό μηχάνημα να φτάσω το 80% ίσως και παραπάνω) μάλλον το βλέπω για arcam. Όμως μου έκανε εντύπωση που το support της εταιρείας μου είπε ότι όλα τα μοντέλα της τα έχουν τα ζητούμενα σε αντίθεση με την ιστοσελίδα. Εσείς τι πιστευετε; Πέραν αυτού σε ποιότητα και βάθος ήχου ποια λέτε ότι θα οδηγούσε τα chario στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τον Arcam 450 σε σχέση με τον Anthem ΜRΧ-710 και Cambridge Audio 751R που έχω υπ' όψη αλλά δυστυχώς έχω ακούσει τον 380 κι έτσι δεν μπορώ να πω ότι η σύγκριση είναι σωστή. Ωστόσο λάβε υπ' όψη ότι στον ήχο η ισοστάθμιση παίζει ρόλο.

Σε ένα κατάστημα μου είπε ότι arcam & cambridge audio να τα αποφύγω γιατί είναι ασήμαντου κατασκευαστή χωρίς να έχουν τεχνολογικό βάθος και υποστήριξη. Πρότεινε να πάω σε denon & pioneer ίσως και yamaha. Για τα ηχεία τον ρώτησα αν μπορεί να τα δουλέψει ο denon 3313 και μου είπε ναι αν και το πιο σωστό 2καναλος θα ήταν. Το θέμα είναι ότι ο 3313 δεν λέει ότι κατεβαίνει στα 4 ohm. Γενικά δεν έχω εντοπίσει μοντέλο avr να παίζει 2καναλο στα 4 ohm. Απο την Chario μου είπαν ότι η yamaha έχει στα μεγάλα μοντέλα όμως δεν μπορώ να το βρω. Γενικά ως υποψήφιος αγοραστής τι θα κάνατε μετα απο τόσες διαφορετικές και αντίθετες απόψεις;

Παίρνεις τα ηχεία σου μαζί, τα πάς στον αντιπρόσωπο του ενισχυτή, τα στήνεις και τα ακούς. Ακόμα καλύτερα αν φέρεις τον ενισχυτή σπίτι σου. Τώρα σχετικά με τεχνολογικό βάθος και υποστήριξη.... ΟΚ, είδαμε και και την Intersys της Pioneer που μας έχεις ξεχασμένους στα αζήτητα....

Ωραίοι οι αντιπρόσωποι ΑΛΛΑ εγώ θα διάλεγα με τα αυτιά μου. Το ότι οι Anthem, Arcam, CA δεν ακούγονται πολύ εδώ δεν σημαίνει ότι στο εξωτερικό δεν τους επιλέγουν ούτε ότι δεν έχουν υπόβαθρο...

Κατα την γνώμη σου σε πολυκαναλο ποιες εταιρείες θεωρείς καλύτερες; Αυτός απο το κατάστημα είπε ότι δανείζονται πολλά εσωτερικά μέρη απο άλλες εταιρειες η arcam και c.a. και ότι είναι και ξεπερασμένα. Τεσπα δεν μπορώ να ξέρω κι εγώ γιαυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη γιατί παίζουν και πολλά χρήματα εδώ. Πάντως μου έκανε εντύπωση που στο email απο arcam μου είπε εκπρόσωπος της ότι όλα τα μοντέλα παίζουν στα 4 ohm και streamαρουν internet radio. Τότε γιατί δεν το γράφει σε όλα τα μοντέλα στο επίσημο site?

Τι ήθελε να πει ο ποιητής με τα ξεπερασμένα υλικά και ότι είναι άλλων και ότι δεν έχουν τεχνολογικό υπόβαθρο;

Άμα δηλαδή ανοίξεις ένα ONKYO και τα transistor είναι Toshiba, τα DSP της Texas instruments, πάει να πει ότι το μηχάνημα δεν είν' καλό;

Ίσα ίσα, που προσπαθώντας να ξεχωρίσουν από το συρμό οι λιγότερο mainstream κατασκευαστές προκρίνουν τα "σωθικά" των μηχανημάτων τους.

Αυτό εδώ ας πούμε.

x-tract-cooling-is-just-one-of-the-many-technologies-our-30-strong-rd-team-has-developed-1354811717.jpg

Παιδιά εγώ δεν διαφωνώ με όσα λέτε, απλώς δεν έχω γνώσεις σε βάθος και ακούγοντας διάφορα καταλαβαίνετε ότι προσπαθώ να βγάλω μια άκρη απλά και μόνο για να βγω όσο περισσότερο κερδισμένος και άρα ικανοποιημένος. Προφανώς κατα την γνώμη του εταιρίες όπως η arcam κλπ δεν παρέχουν υποστήριξη και κυρίως αξιοπιστία. Εγώ κοιτώ όλες τις εταιρίες ή τουλάχιστον προσπάθεια κάνω και με την δική σας αρωγή μέσω της εμπειρίας σας. Οπότε αν επιμεινω στο τελευταίο ερώτημα μου σχετικά με μοντέλα πολυκάναλων που να υποστηρίζουν επίσημα και 4 ohm σε 2 κάναλο μπορείτε να με βοηθήσετε; Σε κάποιες εταιρίες είδα ότι παίζουν σε 1 κανάλι, τι σημαίνει αυτο; Εμένα με ενδιαφέρει η μουσική στα δυο μπροστινά.

Re: Απάντηση: ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ & ΗΧΕΙΑ

Οπότε αν επιμεινω στο τελευταίο ερώτημα μου σχετικά με μοντέλα πολυκάναλων που να υποστηρίζουν επίσημα και 4 ohm σε 2 κάναλο μπορείτε να με βοηθήσετε; Σε κάποιες εταιρίες είδα ότι παίζουν σε 1 κανάλι, τι σημαίνει αυτο; Εμένα με ενδιαφέρει η μουσική στα δυο μπροστινά.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν/υποστηρίζουν την λειτουργία 2channel/direct mode όπου σε αυτήν ακούς 2κάναλη μουσική. Π.χ. η Pioneer το αναφέρει και σαν Auto surround: The Auto surround mode is the simplest way to listen to any source as it was mastered: the output from the speakers mirrors the channels in the source material.

Ολοι οι ενισχυτές μπορούν να οδηγήσουν 4 ohm ηχεία. Το θέμα είναι πόσο καλά μπορούν να το κάνουν και για πόσο χρόνο. Ο ταπεινός μου Denon 1910 μπορεί να τα οδηγεί κάπως, αλλά σε ένα τέταρτο βράζει και στο τέλος κόβει από προστασία. Μόνο τα ακριβά μοντέλα των εταιρειών αυτών μπορούν να οδηγήσουν χωρίς προβλήματα 4 ohm ηχεία.

Κάποιες εταιρείες δίνουν την ισχύ που μπορεί να αποδώσει ο ενισχυτής σε 1 κανάλι, έτσι ώστε να δείξουν ότι βγάζουν πολλά βάτ. Είναι θέμα μάρκετινγκ για να πουλήσουν. Επίσης , στα περισσότερα μοντέλα πλην των πολύ ακριβών, ο ισχυρισμός 5x100W είναι ανακριβείς διότι οι τροφοδοσίες είναι τέτοιες που δεν μπορούν να πιάσουν αυτή την απόδοση.

Μέρος του βάρους της ισχύος στο πολυκάναλο θα ξεφορτώνεται από το sub.

Εφ' όσον λες ότι σε ενδιαφέρει η μουσική από τα μπροστινά, τότε μιλάς για κάποιο direct/pure direct mode, όπου εκεί το φορτίο αφορά τα δύο εμπρός κανάλια μόνο. Ε, δεν νομίζω τα "γομαράκια" για τα οποία μιλάμε να έχουν θέμα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο ρεύμα απαιτείται κάθε φορά κι αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό ο ενισχυτής ή θα κλείσει λόγω θερμικής προστασίας.
Εάν επρόκειτο να έχεις τα ίδια γύρω γύρω και να βάλεις κάποιο party mode (all channel stereo κλπ) και ήθελες να ανεβάσεις εντάσεις (και άρα απαιτήσεις σε ρεύμα) τότε θα είχες θέμα.

και σε anthem, και σε arcam και σε ότι θες να πας σε πολυκάναλο των 2000 ευρώ, τις δυνατότητες οδήγησης που θα πάρεις από το συνδυασμό ενός δικάναλου μικρομεσαίας κατηγορίας των 500-700 ευρώ σε συνδυασμό με δικάναλο τελικό δε θα τις βρεις.

Αν σε ενδιαφέρει και η μουσική οι Yamaha είναι ότι πρέπει. Οι 2030 και 3030 είναι πολύ ωραία μηχανάκια. Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν τα chario
Και φυσικά σε πολυκάναλο, DSP, ισοστάθμιση και γενικά σε ευκολίες είναι πολύ μπροστά από Anthem, Arcam, Cambrige audio κπλ

Last edited:

Πλην του Anthem σε ισοστάθμιση :o

Δες και κανέναν RX-A3030 από Yamaha.

Πλην του Anthem σε ισοστάθμιση :o

Σωστά, και ο Anthem έχει αξιόλογο σύστημα ισοστάθμισης και room correction.
Απλά στους νέους Yamaha μπορείς πχ να ισοσταθμίσεις χωριστά και 2 sub σε 9.2 συστήματα!
Βέβαια αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει τον φίλο που άνοιξε το thread.

Ο νεος δικαναλος της xindac με το htpassthrough ποσο βγαινει?
Γενικα παντως ειναι καλυτερα να πας σε τετοια λυση σε συνδυασμο με πολυκαναλο καθως πολυ δικαναλες ανησυχιες βλεπω και τα ηχεια πεφτουν κατω απο τα 3ω. Ο συμφορουμιτης tyler durden (παντελης) με xindak τα επαιζε.

Ο νεος δικαναλος της xindac με το htpassthrough ποσο βγαινει?
Γενικα παντως ειναι καλυτερα να πας σε τετοια λυση σε συνδυασμο με πολυκαναλο καθως πολυ δικαναλες ανησυχιες βλεπω και τα ηχεια πεφτουν κατω απο τα 3ω. Ο συμφορουμιτης tyler durden (παντελης) με xindak τα επαιζε.

Απ' όξω είναι αρκετά φτηνός πάντως αλλά το τελωνείο;

Σωστά, και ο Anthem έχει αξιόλογο σύστημα ισοστάθμισης και room correction.
Απλά στους νέους Yamaha μπορείς πχ να ισοσταθμίσεις χωριστά και 2 sub σε 9.2 συστήματα!
Βέβαια αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει τον φίλο που άνοιξε το thread.

Να διαχειριστείς, όχι ακριβώς να ισοσταθμίσεις τα sub (και σε 11.2 συστήματα). Δεν είναι ξεχωριστή η ισοστάθμιση για τα sub, αλλά μέσω ολόκληρου του εύρους των συχνοτήτων που αφορά και τα υπόλοιπα ηχεία. Στον Anthem η ισοστάθμιση είναι ξεχωριστή για το sub, αλλά αφορά μόνο ένα. Και οι παράμετροι είναι τελείως διαφορετικές.

Αυτο που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ με όσο το δυνατό λιγότερες συσκευές να δέσω μουσική δικαναλη ακρόαση, πικαπ, internet radio & fm radio, πολυκαναλο ήχο για ταινίες. Καταλαβαίνω ότι πιο σωστό και ολοκληρωμένο δικαναλο ήχο δεν θα πάρω με πολυκαναλο, όμως μπορώ να συμβιβαστώ αν αυτο θα είναι λίγο πιο κάτω, επιλέγοντας ένα πολύ καλό πολυκαναλο. Αυτο που με ανησυχεί επειδή δεν είμαι έμπειρος και καλός γνωστης των πραγμάτων αυτών, είναι αν υπάρχει κάποιος πολύκαναλος που να δουλέψει σωστά τα 4ohm ηχεία γιατί είδα κάποιες διατυπώσεις για φορτία κλπ. Εδώ μόνο εσείς μπορείτε να με βοηθήσετε με την γνώση σας. Πάντως σας ευχαριστώ όλους ως τωρα για τις απόψεις και προτάσεις σας!