Πολυκάναλος & Ηχεία

Re: ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ & ΗΧΕΙΑ

Θα αστειεύεστε. Ακόμα και ένας φτηνός πολυκάναλος ενισχυτής με διακόπτη στα 4 Ωμ άνετα μπορεί να τα οδηγήσει. Το ότι η σύνθετη αντίσταση μπορεί να πέφτει στα 3 η στα 2 Ωμ αυτό δεν λέει τίποτα, φυσιολογικά πράματα ονομαστική αντίσταση. Το θέμα είναι να είναι ικανός σε επάρκεια ρεύματος ώστε η παραμόρφωση να έρχεται σε πραγματικά μεγάλες εντάσεις. Όλοι οι ενισχυτές που προτείνεις φίλε μου, ο Yamaha 3030 και ο ΜΧ-Α5000 φίλε μου άνετα μπορούν να τα οδηγήσουν αυτά τα μικρά ηχειάκια.

Τα έχεις ακούσει τα ηχεία;;

O μοναδικός ενισχυτής προσιτού κόστους που μπορούσε να τα οδηγίσει επαρκώς είναι ο παρακάτω. Δείτε τα 4 mosfet εξόδου στο κανάλι, πυκνωτές, τροφοδοτικό κλπ και μετά το ξανασυζητάμε.

url

Τι σχέση έχει αν τα άκουσα η όχι? Θα αλλάξει κάτι? Τα 3 ohm που πέφτει η αντίσταση κάπου στα 200hz είναι απολυτά φυσιολογικό και μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια. Εδω ο κατασκευαστής στις ελάχιστες προδιαγραφές ενίσχυσης συστήνει ενισχυτή 30W στα 4ohm. Λίγη προσοχή χρειάζεται απλά στις εντάσεις ειδικά σε αναιμικούς δικάναλους λαμπάτους ενισχυτές. Αυτό μόνο.
Και για να σε βοηθήσω στο σκεπτικό σου όχι δεν έχω ακούσει το ηχείο.

O μοναδικός ενισχυτής προσιτού κόστους που μπορούσε να τα οδηγίσει επαρκώς είναι ο παρακάτω. Δείτε τα 4 mosfet εξόδου στο κανάλι, πυκνωτές, τροφοδοτικό κλπ και μετά το ξανασυζητάμε.

url

pict_01.png

Τι σχέση έχει αν τα άκουσα η όχι? Θα αλλάξει κάτι? Τα 3 ohm που πέφτει η αντίσταση κάπου στα 200hz είναι απολυτά φυσιολογικό και μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια. Εδω ο κατασκευαστής στις ελάχιστες προδιαγραφές ενίσχυσης συστήνει ενισχυτή 30W στα 4ohm. Λίγη προσοχή χρειάζεται απλά στις εντάσεις ειδικά σε αναιμικούς δικάναλους λαμπάτους ενισχυτές. Αυτό μόνο.
Και για να σε βοηθήσω στο σκεπτικό σου όχι δεν έχω ακούσει το ηχείο.

Και τα Rockport Atria έχουν ελάχιστες απαιτήσεις 50W στα 4ohm. Θα μπορεί να οδηγηθούν από έναν τέτοιο ενισχυτή? Αν είχες ακούσει το ηχείο με διάφορους ενισχυτές θα είχες προσέξει ότι όταν ο ενισχυτής δεν έχει drive, τότε το χαμηλό του ηχείου γίνεται πολύ πλαδαρό. Ολοι λέμε ότι χρειάζεται προσοχή στις εντάσεις γιατί αλλιώς ο ενισχυτής θα ζεσταίνεται υπερβολικά. Αν συνδέσει δε και άλλα ηχεία....

Ωραία. Και τί μας λέει αυτή η φωτογραφία για το στάδιο εξόδου κάθε καναλιού? Εμένα τείνει στο «χμμμμμμμ».

Ο τελικός της Yamaha από ότι είδαι κάνει περίπου 2500ΕΥΡΩ. Δεν λέμε ότι είναι χάλι μαύρο, λέμε ότι απλά δεν θα μπορεί να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του ηχείου και ότι χρειάζεται προσοχή.

Ωραία. Και τί μας λέει αυτή η φωτογραφία για το στάδιο εξόδου κάθε καναλιού? Εμένα τείνει στο «χμμμμμμμ».

Ο τελικός της Yamaha από ότι είδαι κάνει περίπου 2500ΕΥΡΩ. Δεν λέμε ότι είναι χάλι μαύρο, λέμε ότι απλά δεν θα μπορεί να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του ηχείου και ότι χρειάζεται προσοχή.

Μας λέει ό,τι και η φωτό του Xindak. Για την ακρίβεια ο yamaha είναι πιο γρήγορο σχέδιο ενισχυτή. Μπροστά του ο Xindak είναι νάνος, αν και η σύγκριση είναι ελαφρώς μήλα με πορτοκάλια.

Μας λέει ό,τι και η φωτό του Xindak. Για την ακρίβεια ο yamaha είναι πιο γρήγορο σχέδιο ενισχυτή. Μπροστά του ο Xindak είναι νάνος, αν και η σύγκριση είναι ελαφρώς μήλα με πορτοκάλια.

Ο μόνος πολυκάναλος που μου άρεσε από θέμα οδήγησης είναι κάτι γομάρια της Anthem. To ζουμί είναι ότι ο φίλος θα πρέπει να είναι προσεκτικός στις εντάσεις που θα παίζει. εξηγήσαμε τους λόγους γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι έτσι. από εκεί και πέρα αν μπορέσει ας τους ακούσει και ας αποφασίσει.

Κι εμείς το φίλο προσπαθούμε να βοηθήσουμε.

Ο MRX-710 είχε ωραίο drive, ο Yamaha (o τελικός) ακόμα καλύτερο. Όπως το είπες κι εσύ από το σφιχτό μπάσο φαίνεται το καλό drive. Για τον Xindak ξέρουμε ότι είναι σχεδιασμένος για σταθερή απόδοση σε περίεργες αντιστάσεις.

Βρε πάρε ένα δικάναλο με htpassthrough και ένα avr με σύνολο 2000 να τελειώνεις :)

Ξέρω, επαναλαμβάνομαι και κουράζω, αλλά πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα.

Απάντηση: ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ & ΗΧΕΙΑ

Ο δικαναλος έχει ενσωματωμένο ραδιόφωνο fm και internet radio;

Αναλογα αλλα συνηθως οχι. Σε τετοιο σεταπ για αρχη χρησιμοποιεις τον πολυκαναλο για αυτα. Ειτε ως transport dac και προενισχυτη, ειτε ως transport dac σκετα.

Απάντηση: Re: ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ & ΗΧΕΙΑ

Συγνώμη αν γίνομαι για μία ακόμη φορά κουραστικός, αλλά προσπαθώ ακόμη να βγάλω μία άκρη, οπότε των σοφότερων η γνώμη θα ήταν πολύ χρήσιμη. Λοιπόν είδα στο site της yamaha ότι αναφέρει στον RX-A3040 τα εξής:
--- 230 W per channel (4 ohms, 1 kHz, 0.9% THD, 1 ch driven [European Model])
--- 150 W per channel (8 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.06% THD, 2 ch driven)
--- 230 W per channel (8 ohms, 1 kHz, 10 % THD, 1 ch driven, JEITA)
και ρωτώ τώρα, στα 4ohm γιατί λέει 1ch; τι σημαίνει; αν παίζει δικάναλη ή πολυκάναλη ακρόαση θα έχει προβλήματα;

Μα για να παρουσιάσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο νούμερο. Αυτό είδες μόνο; Το σχεδόν 1% παραμόρφωση δεν το είδες και το 1Khz;

Το 150W στα δύο κανάλια με 0.06%THD 20Hz-20KHz να λάβεις υπ' όψη. Μια χαρά είναι. Πολύ καλά.

Με ενδιαφέρει να αντέχει τα 4 ohm ηχεία χωρίς προβλήματα και ούτε ανησυχίες. Αλλα αυτό που λες για παραμόρφωση;

Ακόμη δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο συγκεκριμένο, έχω κατα νου το Epos k1 και δυο τρία ακόμη αλλα τα περισσότερα είναι για 4ohm

Re: Απάντηση: Πολυκάναλος & Ηχεία

Με ενδιαφέρει να αντέχει τα 4 ohm ηχεία χωρίς προβλήματα και ούτε ανησυχίες. Αλλα αυτό που λες για παραμόρφωση;

Μάρκετινγκ το λένε φίλε μου. Όλος ο κόσμος το κάνει. Επειδή πουλάνε τα νούμερα, βάζουμε τι βγάζει και με μεγάλη παραμόρφωση και σε μία συχνότητα. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε περισσότερα watt ως νούμερο.