"Πολυμερισμός" (;) Πλαστικού

Status
Not open for further replies.

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
Γειά σε όλους.

Δεν μπορούσα να βρώ κατάλληλο thread οπότε ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το ότι postάρω εδώ.

Το πρόβλημά μου είναι με μερικές συσκευές (διαφόρων τύπων, από θερμόμετρα χειρός, κουτιά συσκευών κτλ) οι οποίες με τα χρόνια, παθαίνουν κάτι στο υλικό τους που είναι κατά βάση πλαστικό και μοιάζουν να κολλάνε. Δεν μπορείς να τις πιάσεις γιατί το εξωτερικό τους είναι πλέον κολλώδες. Έτσι αχρηστεύονται, ενώ ο μηχανισμός τους είναι μια χαρά.

Η απορία μου λοιπόν είναι αν υπάρχει κάποια λύση σ' αυτό. Υπάρχει κάποιο υλικό (λάδι, spray κτλ) που θα μπορούσα να τα περάσω για να τα σώσω;

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Axrst.
 
αν φτάσει στο στάδιο να κολλάνε, τότε με ένα πανί βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα μπορείς να διώξεις το υλικό και να το μετατρέψεις σε καθαρό γιαλιστερό πλαστικό.
 
Αν είναι νωρίς και έχει μείνει επιφανειακό κάτι γίνεται. Αλλά εξαρτάται από το υλικό. Η πρώτη μο δοκιμή είναι μωρομάντηλα, η δεύτερη οινόπνευμα.
 
Είχα ανοίξει και γω θέμα για αυτό το καταραμένο υλικό και μεσα σε όλες τις απαντήσεις φίλων ,ήταν και το πέρασμα με σπρέι σιλικόνης.
Στο ένα κοντρολ δούλεψε, στο αλλο που ήταν συχρηστο δεν εκανε τίποτα σπουδαιο
 
Υπάρχει ήδη σχετικό νήμα με πολλαπλές πληροφορίες, οπότε το παρόν κλειδώνεται.
 
Status
Not open for further replies.