Πολυμετρο (??)

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Κατ αρχας δεν ξερω αν ποσταρω στην σωστη κατηγορια....

Με ποιο τροπο μπορω να διαπιστωσω εαν ενα ζευγαρι τηλεφωνικο καλωδιο (κοκκινο μπλε) απο το δωματιο Α που καταληγει στο δωματιο Β ειναι σε καλη κατασταση.
Εκανα την πατεντα με μπαταρια και ηχειακι, και βρηκα οτι απλως "λειτουργει"

Την ποιοτητα πως μπορω να την διαπιστωσω (πχ αν εχει παρει υγρασια)

Ευχαριστω

αν δεν εχει πουθενα αλλη ενωση μεταξυ των δωματιων, γυμνωσε ενα κοματακι καλωδιο και στις δυο πλευρες. αν ειναι μαυριδερο εχεις υγρασια..αν ειναι χαλκινο εισαι κομπλε!

Οπως το είπες ..
εαν λετουργει ,, τέλος !
βάλε το τελεφόνι απάνω και ας έχει πάρει και υγρασία και ότι γουστάρει, και κέτσαπ με μουστάρδα-μαγιονέζα να γεμίσεις το κανάλι στον τοίχο ,,,,, πιστεψέ με θα έχεις τηλ ..

Ευχαριστώ πολυ.

Το "χρουτς χρουτς" που ακούγεται (θόρυβος) στο τηλέφωνο εκτός απο υγρασία .... απο τι άλλο μπορεί να ειναι ;
Φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν αρκετοί οι λόγοι, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, ας τους πω παταδοσιακους ? απο κάπου να ξεκινήσω το ψάξιμο Δλδ.

Πολυμετρο πάντως απο οτι κατάλαβα δεν μου κάνει για αυτο που έλεγα (ποιότητα)

Αν ακους χρουτς χρουτς σαν φύσημα ενα πράμα , τότε κάτι παίζει απο μεριά οτέ . Θα ήταν χρήσιμο αν μπορείς να πας στο κουτι της πολυκατοικίας , να βρεις τη ρεκλέτα σου και να βαλεις ενα τηλεφωνο να ακουσεις . Αν το φύσημα μένει ειναι ο πάροχος , αν δεν υπάρχει ,εχεις θεμα απο το κουτί μέχρι το τηλέφωνο . Συνήθως τα καλώδια που χρησιμοποιουν για τηλεφωνα ειναι 6αρια (3 ζευγη) ανα σπίτι ή τουλάχιστον 4αρια . Οπότε αν μπορεις αλλάξε ζέυγος απο το κουτι μέχρι το σπίτι . Ομοίως και εντός του σπιτιου , παιζει να έχει και δέυτερο ζευγος διαθέσιμο.

Καλημερα.
Εκει που φτανει το καλωδιο απο τον οτεωδεν εχει προβλημα θορυβου (το εχω τσεκαρει)
Απο εκει και μετα ειναι το προβλημα, πρεπει να μπω στην διαδικασια να αλλαξω καλωδια φοβαμαι...

Re: Απάντηση: Πολυμετρο (??)

μη φοβασαι,δεν ειναι και τιποτα φοβερο,εγω αλλαξα πριν δυο βδομαδες.

Δεν λεω οτι ειναι κατι το φοβερο. Βασικα δεν θα ειχα κανει καν κουβεντα αν η εικονα ηταν οπως οι παρακατω φωτος

Και ας ειναι και διαφορετικα τα καλωδια....

Βαλε τωρα ομως οτι οι τρεις παραπανω ειναι απο τις 3 ευκολες περιπτωσεις...

Το αγγουρι θα κληθω να το .... καθαρισω σε αυτo που βλεπεις παρακατω.

Εντωμεταξυ, καπου κατι παει και στον συναγερμο, σε μοντεμ/ρουτερ κλπ.

Ειμαι ηδη κανα μηνα+ χωρις τηλεφωνο, μολις επεμβω με βλεπω να γυριζω στον μεσαιωνα :D

εχεις τοσες πολλες τηλεφωνικες πριζες στο σπιτι;
Εγω εχω δυο και τη 2η την καταργησα,γιατι μου μειωνε τη ταχυτητα του ιντερνετ απο 40Mbps σε 31Mbps.

Αν δεν εχω χασει τον λογαρισμο εχω 9...

Το μοντεμ το εχω βαλει κατευθειαν στο χοντρο καλωδιο του ΟΤΕ (πριν την ροζετα), και το ιντερνετ ερχεται σπιτι με CAT6 μεσα στο σπιτι, οπου:
- Φτανει σε ενα switch, και εχει εχω βαλει ενα access point,
- φευγει αλλο CAT6 απο το swicth αυτο και παει σε αλλο χωρο, σε αλλο switch, που συνδεεται σε htpc / ps3 / AV που βρισκονται σε αυτον τον χωρο.
made by ντινος....

Το τηλεφωνο ομως εχει παθει κοκομπλοκο....

Εχω παρει μια κουλουρα 100μετρα UTP 8 ζευγαρια μεσα, θα χαραξω πορεια και θα δουλεψει τροχος (εξωτερικα) και δραπανοκατσαβιδο (για να μπω μεσα) μεχρι να πει "αγιουτο" και να κανει αιτηση διαζυγιου...

Δεν τσιμπησες ετσι ? :flipout:

Για καμια βοηθεια εννοω :D

Kαι αντε βαζω καινουργια...
Πως θα καταφερω να "φταζω στον συναγερμο εκει που ειναι δεν ξερω.... Ξαφνικα αισθανομια τρωτος :BDGBGDB55:

Μηπως μπορει καποιος Διαχειριστης να το μεταφερει καποιυ σχετικα με εγκαταστασεις παρακαλω ?

Απάντηση: Re: Πολυμετρο (??)

Δεν τσιμπησες ετσι ? :flipout:

Για καμια βοηθεια εννοω :D

Kαι αντε βαζω καινουργια...
Πως θα καταφερω να "φταζω στον συναγερμο εκει που ειναι δεν ξερω.... Ξαφνικα αισθανομια τρωτος :BDGBGDB55:

εισαι και κοντα ρε παιδι μου...