Πολυμηχάνημα + Ethernet?

17 June 2006
25,399
Αθήνα
Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ ένα πολυμηχάνημα της Canon (MP830) το οποίο δυστυχώς δεν έχει ethernet. Μιάς και κοντεύω να βάλω ακόμα και στην τουαλέτα ethernet :grinning-smiley-043 και μιάς και αρχίζουν και τα πιτσιρίκια να χρησιμοποιούν laptop καλό είναι ο εκτυπωτής να είναι δικτυακός για να μην γεμίσω το σπίτι εκτυπωτές.
Το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα μπορώ να το κάνω δικτυακό και το έχω καταφέρει μέσω του NAS ή και παλιότερα μέσω του Fritz που είχε USB θύρα για να μετατρέψεις σε δικτυακή κάποια συσκευή.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε δικτυακή λειτουργία δεν έχει αμφίδρομη επικοινωνία με τον εκτυπωτή που σημαίνει ότι δεν έχεις ενημέρωση για την κατάσταση των μελανιών. Εντάξει αυτό το ξεπερνάω, αφού μπορείς να έχεις άμεση ενημέρωση από την ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη πάνω στον εκτυπωτή. Αυτό όμως που ΔΕΝ λειτουργεί καθόλου στην δικτυακή σύνδεση είναι το σκάνερ. Που όπως καταλαβαίνετε δεν λέει να μπαινοβγάζεις το usb να το βάζεις μία στο pc και μία στο NAS.

Ερώτηση: τα καινούργια πολυμηχανήματα που έχουν ethernet από "μαμά" , έχουν ΠΛΗΡΗΣ λειτουργία; Δουλεύει και το scanner μέσω ethernet;

καλά αυτή η Canon μιλάμε στα καινούργια μοντέλα σ' άλλα βάζει και σ' άλλα βγάζει features. ΔΕΝ υπάρχει μοντέλο που να τα έχει όλα μαζεμένα αντίστοιχο αυτού που έχω τώρα. Απίστευτο!

Χρησιμοποιώ HP Offijet All In One, με Ethernet και wifi.
Μιά και αναφέρθηκες στο scanner, τα HP σκανάρουν ακόμα και μέσω web interface (http://το_ip_του) είτε με σύνδεση ethernet ή, ακόμη και wifi, από οποιοδήποτε pc του δικτύου.

+1 εχω δουλεψει με μοντελα της σειρας της Hp που αναφερθηκε παραπανω και ολα εκαναν τα παντα και δικτυακα.
Αυτος ειναι ο λογος υπαρξης τους εξαλλου!

Παλιά (πριν 3-4 μήνες που είδα τελευταία φορά) η canon είχε όλα τα μοντέλα σκέτα και με R στο τέλος. Πχ MP600 & MP600R. To R στο τέλος σημαίνει network.

Τώρα στο site βλέπω ότι δεν υπάρχει διάκριση και ότι όλοι είναι με wifi και ethernet.

πχ
Canon PIXMA MP640 - Inkjet Multifunctional

A premium Wi-Fi All-In-One that delivers superb photo quality and fast document printing, scanning & copying. With Wi-Fi & an Ethernet port, the PIXMA MP640 integrates seamlessly into home networks.

Εγώ έχω έναν παλιό (2-3 χρόνια) χωρίς ethernet (MP600) με 5 μελάνια, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (ιδίως από την ποιότητα εκτύπωσης στις φωτογραφίες).

Για δικτυακές δυνατότητες δεν μπορώ να πω.

Πάντως αν ξαναπάρω πάλι σε canon θα πάω (έχω βαρεθεί στους HP να ξεραίνονται τα μελάνια (πακέτο με τις κεφαλές). Εκτός και αν κάνεις μεγάλη χρήση.

Εγώ έχω τον Canon MP620. Είναι ethernet και wifi. Το χρησιμοποιώ μέσω wifi και όλα τέλεια!

Αρα για να παίζει μια χαρά πλήρως στο 620 σίγουρα θα γίνεται και στα μεγαλύτερα μοντέλα.
Το θέμα είναι ΔΕΝ υπάρχει μοντέλο που να έχει μαζεμένα όσα έχει αυτό που έχω τώρα (MP830).