πολυμηχάνημα laser

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
καλημέρα σας,

σε μικρό γραφείο με 2-5 άτομα την δουλειά ως τώρα βγάζει ένα πολυμηχάνημα HP 6210 (φαξ, αντιγραφικό, εκτυπωτής, σαρωτής). Επειδή όμως το κόστος των μελανιών έχει γίνει βραχνάς, ψάχνω να το αντικαταστήσω με ένα αντίστοιχο laser.
Με ενδιαφέρει να είναι όλα-σε-ένα καθώς το 80% των εκτυπώσεων είναι τα fax και οι φωτοτυπίες. Δεν με ενδιαφέρει να είναι έγχρωμο, θα χρησιμοποιείται το υπάρχον 6210 για τις έγχρωμες ανάγκες. Καλό αλλά όχι απαραίτητο είναι να έχει ethernet, αν και πιστεύω ότι και με USB γίνεται η δουλειά.
Προφανώς μεγάλη σημασία έχει το κόστος ανά σελίδα. Το budget σκεφτόμουν να μην υπερβαίνει τα 250-300 .

Το έχει ψάξει κάποιος για να προτείνει κάτι?

Οπωσδήποτε μονοχρωμο, οπωσδήποτε ethernet θύρα και fax φυσικά.
Εγω πήγα για το γραφείο ενα Xerox Phaser και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.
Κοιτάξου λίγο απο εκεί.. με HP εχω απογοητευτεί, έχει πεσει ΠΟΛΥ στην ποιότητα κατασκευής, είναι με ημερομηνια λήξης.

Κοίτα Lexmark και Xerox που είναι παραδοσιακά καλές εταιρείες και μια ματιά στην Samsung που και αυτή έχει ανέβει στο Printing business.

Δες και την περίπτωση της χρονομίσθωσης.
Δηλαδή κάνεις συμβόλαιο με Χ εταρία, η οποία σου προμηθεύει το πολυμηχάνημα, με τα αναλώσιμα και on site service και εσύ πληρώνεις ένα ποσό το οποίο είναι έξοδο και όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο ¨συμφέρει" τις εταιρίες.
Ασε, που στο συμβόλαιο, μπορείς να βάλεις και όρο αντικατάστασης της συσκευής πχ μετά από 3 χρόνια.
Το γεγονός αγοράς μιας τέτοιας συσκευής πέρα του ότι δημιουργεί εγγραφές σε μητρώα παγίων, ουσιαστικά λειτουργεί και ως βαρίδι, όταν με τον καιρό αποσβεσθεί.
Καλές λύσεις προσφέρει στο κομμάτι πρωτίστως η XEROX και ακολουθεί πολύ κοντά και η CANNON.

μπορείς επίσης, για τα φαξ κυρίως, να χρησιμοποιήσεις ένα software μέσω του οποίου στέλνεις φαξ απο το pc σου χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης!

το είχα δει κάπου και μου είχε αρέσει πολύ αλλά δεν το θυμάμαι για να σου πω ποιο είναι.

βασικά το πολύμηχανημα της Xerox που έχουμε, έχει ethernet και εγκαθιστάς στο PC σου μια εφαρμογή της Xerox το PC FAX που δινει δωρεάν και μέσω αυτού στέλνεις τα φαξάκια μέσω του PC. Γλυτώνεις και χρήμα (χαρτί) και κόπο.

Simo ξέρεις καμια εταιρεία να κάνει τέτοια χρονομίσθωση για εκτυπωτές?

άσχετο, αλλά ΠΕΤΡΑΝ μια φορα και έναν καιρό είμασταν team-mates και σε κέρδισα στον παρθενικό μου αγώνα :P

βασικά το πολύμηχανημα της Xerox που έχουμε, έχει ethernet και εγκαθιστάς στο PC σου μια εφαρμογή της Xerox το PC FAX που δινει δωρεάν και μέσω αυτού στέλνεις τα φαξάκια μέσω του PC. Γλυτώνεις και χρήμα (χαρτί) και κόπο.

Simo ξέρεις καμια εταιρεία να κάνει τέτοια χρονομίσθωση για εκτυπωτές?

Ναι, βρε κομμάτι της δουλειάς μου είναι όπως και το εταιρικό αμάξι.
Νομίζω ότι η XEROX με την Canon, έχουν αφήσει έτη φωτός όλους τους υπόλοιπους.
Η νέα τεχνολογία ονομάζεται print managmenet.
Επίσης υπάρχουν δύο σχολές η μία προσεγγίζει την εκτύπωση από το "φωτυπικό", η άλλη από τον εκτυπωτή, βέβαια όλα τα λεφτά παίζονται στις after sales services.

οκ κάποια στιγμή θα σε καλέσω οταν έρθει η ώρα για upgrade!

Εγώ γλυκοκοιτάω το Canon 4380...
Βέβαια σε όλα-σε-ένα είχα μία πολύ κακή εμπειρία παλιότερα με ένα Brother (παλιομηχάνημα, και έκανε και 1 χιλιάρικο). Έκτοτε διατηρώ χωριστό εκτυπωτή -έναν HP 2015d που έχει αποδειχθεί σκυλί, διόμιση χρόναι τώρα.

σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας ως τώρα. όπως ανέφερα ήδη, είναι σημαντικό το κόστος εκτύπωσης. πχ αυτό το lexmark παίρνει toner αξίας 100 ευρώ που είναι για 2.500 σελίδες. Άρα το κόστος ανα σελίδα βγαίνει 0,004 , σωστά δεν τα υπολογίζω?
Υπάρχει κάποια πρόταση περίπου στα 200-300 με χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα που να διαθέτει ethernet?
Μιλάμε πάντα για αγορά, για διάφορους λόγους (call me "επιδότηση") δεν ενδιαφέρει η λύση του leasing.

Ο αδερφός μου πήρε προ μηνός το Lexmark 264DN και είναι ευχαριστημένος. Στα 380 του βγήκε, ίσως μπορεί να βρεθεί και φθηνότερα. Παίρνει το αυθεντικό τόνερ που κάνει 175 ευρώ και βγάζει 9.000 σελίδες.