ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

dvp_32

New member
19 May 2008
29
Παιδιά καλημέρα σε όλους,

Έχω 7 συσκευές ήχου και εικόνας και θέλω να πάρω ένα πολύπριζο ασφαλείας για την προστασία υπέρτασης. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Μπορώ να πάρω ένα με έξη θέσεις και την έβδομη συσκευή να την διασταρώσω σε μία θέση με ένα διακλαδωτή τύπου ταυ ώστε σε μία θέση να έχω δύο συσκευές ; ή πρέπει η κάθε συσκευή να έχει την θέση της ;

Ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση,

πως μπορώ να μετρήσω την συνολική κατανάλωση των συσκευών ; και επιπλέον ο διακλαδωτής τύπου ταυ χρειάζεται να είναι ασφαλείας ;

Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές αναγράφουν στο πίσω μέρος τους την μέγιστη κατανάλωσή τους σε Watt. Απλά προσθέτεις τις επιμέρους καταναλώσεις.

Ο διακλαδωτής δεν χρειάζεται να είναι ασφαλείας - την προστασία την παρέχει το πολύπριζο.

Έχεις καμιά πρόταση σε κατασκευαστή?Το πλαίσιο έχει σε καλή τιμή το "AccuPower UPS 1000VA (600watt)"αξίζει σαν κατασκευαστής?Και βασικό είναι -μιας και δεν ξέρω- πόσο θόρυβο κάνουν τα UPS γιατι είναι συμαντικός παράγωντας σε ένα HomeCinema.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν έχεις προβλήματα ρεύματος είναι να πάρεις ένα σταθεροποιητή. Τα φθηνά UPS δημιουργούν προβλήματα στις συσκευές, ιδίως σε προβολείς. Μία βόλτα από το avsforum θα σου λύσει τις απορίες.

Παιδιά καλημέρα,

κοίταξα στο πλαίσιο και βρήκα ένα πολύπριζο ασφαλείας της APC τα οποία από όσο γνωρίζω είναι πολύ καλά, έχει πέντε θέσεις σούκο και λέει ότι αντέχει 44,000 amber. Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι συνδέοντας 7 συσκευές δεν ξεπερνώ το σύνολο ισχύος που υποστηρίζει το πολύπριζο ; Οι συσκευές όντως στην πίσω πλευρά τους γράφουν την συνολική ισχύ σε Watt. Π.χ. η TV μου λέει 240 W. Δεν ξέρω εάν μπορεί κάποιος να μου πει πως μετατρέπουμε τα watt σε amber. Έναν φίλο που ρώτησα μου είπε ότι αυτό που έχει την μεγαλύτερη ισχύ είναι ο ενισχυτής και οι υπόλοιπες συσκευές χοντρικά κυμένονται στα 2 με 3 amber, συνεπώς κατά την άποψή του δεν υπάρχει πρόβλημα και το πολύπριζο τα καλύπτει όλα.

Ευχαριστώ.

Καλημέρα,

Το πολύπριζο που είδες αποκλείεται να αντέχει 44.000 amper, εκτός αν απευθύνεται σε πυρηνικό αντιδραστήρα.

Κάτι πρέπει να έχεις διαβάσει λάθος - θα μου φαινόταν πολύ παράξενο να αντέχει πάνω από 16Α.

Τεσπα, όσο αφορά τις μετατροπές από W σε Amp, ισχύει το V x I = P, οπότε I = P / V.

Π.χ. αν ο ενισχυτής σου καταναλώνει 500W, αυτό σημαίνει ότι I = 500 / 220 = ~ 2.3A.

Όντως ο ενισχυτής συνήθως καταναλώνει την περισσότερη ισχύ, αν και ελάχιστες συσκευές A/V καταναλώνουν 2-3Α. Συνήθως είναι πολύ λιγότερα.

Το πολύπριζο αναγράφει σίγουρα 44,000 απλά έχει κόμμα και όχι η τελεία οπότε μάλλον εννοεί 44 amber. Εάν όντως αυτό που λες για τον ενισχυτή (όσον αφορά την μετατροπή από watt σε amber) ισχύει, τότε προφανώς με 7 συσκευές που είναι μία lcd tv, ένας yamaha ενισχυτής, ένα dvd player, 2 συσκευές playstation η 2 και 3, ένα vcr και ένας αποκωδικοποιητής δορυφορικής πρέπει να τα καλύπτει.

Σε ευχαριστώ πολύ,

να προσθέσω ότι βρήκα το μοντέλλο στο site της APC είναι το P5BT-GR και αναφέρει στα χαρακτηριστικά :
Input

Nominal Input Voltage 230V

Input Frequency 50/60 Hz

Input Connections Schuko CEE 7/7P

Maximum Line Current per phase 10A

Cord Length 1.83 meters