Απάντηση: Re: Popcorn Hour A110 ως πηγη..
υπαρχει καποιος πλαυερ που παιζει παραπανω;
Σαφώς και υπάρχουν και δεν είναι ανάγκη να καταφύγεις σε πολύ ακριβές λύσεις όπως το Dune που προτάθηκε - εκτός και εάν θέλεις ένα μηχάνημα με πλήρη συμβατότητα σε όλα, βίντεο-ήχος (με βάρος στον πολυκάναλο ήχο μέσω hdmi).
Αλλά για να μην επεκταθούμε εκτός της θεματικής συζήτησης αλλά και του ερωτήματος που έθεσες, το οποίο αφορά αποκλειστικά αναπαραγωγή αρχείων ήχου υψηλής ανάλυσης (και φαντάζομαι ότι μιλάς για αναπαραγωγή δικάναλου συστήματος), να σου πω τα εξής:
Το PopCorn που διαθέτεις θα σου παίξει ποιοτικότατα όλα τα αρχεία ήχου μέχρι και 24/96 (δηλ. το 99% των αρχείων). Μειονεκτεί όμως σημαντικά στην διαχείριση των αρχείων ήχου. Διαθέτει "φτωχό" player χωρίς πολλές δυνατότητες εμφάνισης αλλά και παροχής πληροφοριών και το κυριότερο ότι δεν μπορείς να πλοηγηθείς στα αρχεία σου, την ώρα που ακροάζεσαι. Εάν αυτό δεν σε ενοχλεί, τότε μη ξοδεύεσαι και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.
Υπάρχουν άλλα media player (κυρίως σε realtek) όπου έχουν καλύτερη διαχείριση των αρχείων ήχου (εμφάνισης και πλοήγησης κατά την ώρα της αναπαραγωγής) - αλλά όχι τέλεια - και με δυνατότητα αναπαραγωγής 24/192 που δεν κοστίζουν μια περιουσία όπως το Dune (τα μισά χρήματα).
Βέβαια για όλα τα media player, υπάρχει ένα θέμα στα 24/192 στο κατά πόσο το αναπαράγουν αυτούσιο και όχι με downsampling.
H κορυφαία επιλογή για αποκλειστική αναπαραγωγή audio αρχείων είναι to μηχανάκι της Logitech (υπάρχει ειδικό νήμα για αυτό), το οποίο δεν απαιτεί την τηλεόραση ανοιχτή για να λειτουργήσει (τουλάχιστον για μια απόσταση ακρόασης ≈ 3μέτρα). Βεβαίως μπορείς και στο PopCorn να προσθέσεις μια μικρή οθόνη 5-6" (κάδρο) μέσω composite και να έχει την τηλεόραση κλειστή.