Πορτραίτο πριν και μετά το Photoshop

Για ακόμη πιο τέλειο αποτέλεσμα στο μέλλον ίσως τα μικρά αιματώματα στο μάτι να απάλειφες και να μην είχε αντανάκλαση στην κόρη του ματιού.

Η σκέψη μου είναι πως μερικά στοιχεία διατηρούν την αίσθηση του φυσικού, του χωρίς photoshop. Μάτια χωρίς φλέβες είναι από τα πρώτα αφύσικα στοιχεία κατά τη γνώμη μου, ειδικά σε ένα πορτραίτο που δίνει έμφαση στα μάτια και στην αυθόρμητη έκφραση. :)

Η ανάκλαση εννοείς από τα φώτα;

Η σκέψη μου είναι πως μερικά στοιχεία διατηρούν την αίσθηση του φυσικού, του χωρίς photoshop. Μάτια χωρίς φλέβες είναι από τα πρώτα αφύσικα στοιχεία κατά τη γνώμη μου, ειδικά σε ένα πορτραίτο που δίνει έμφαση στα μάτια και στην αυθόρμητη έκφραση. :)

Η ανάκλαση εννοείς από τα φώτα;

Οκ αν το βλέπεις έτσι σωστά το άφησες .

Η ανάκλαση μου κάθετε λίγο μεγάλη στην επιφάνεια του ματιού.

Επίσης γιατί το κραγιόν έγινε δίχρωμο (κόκκινο απ'έξω - κίτρινο μέσα);

Απάντηση: Re: Πορτραίτο πριν και μετά το Photoshop

Επίσης γιατί το κραγιόν έγινε δίχρωμο (κόκκινο απ'έξω - κίτρινο μέσα);

Νομίζω και αυτό το επιδίωξε το λέει στις αλλαγές που έγιναν στην φώτο.

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά σου.
Μου κάνει όμως αντίφαση αυτό που λες ότι θέλεις να κρατήσεις στοιχεία που δίνουν την αίσθηση του φυσικού. Πχ το χρώμα του ματιού αλλά και η επεξεργασία στο δέρμα δείχνει το αντίθετο.
Η γνώμη μου είναι αν θέλεις να συνεχίσεις το project ομοιόρφα πρέπει να δουλέψεις και στα αγγεία στο μάτι και σε κάποιες χρωματικές διακυμάνσεις του δέρματος και σε κάποιες περιοχές μαλιών και στα φρύδια.
Επίσης να συμφωνήσω με τον NNOW για τα catchlights στο μάτι.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου, πάντα φιλικά.

Γιάννης

Re: Απάντηση: Re: Πορτραίτο πριν και μετά το Photoshop

Νομίζω και αυτό το επιδίωξε το λέει στις αλλαγές που έγιναν στην φώτο.

Όντως! Κεκτημένη ταχύτητα!

Πολυ καλη δουλεια!

:SFGSFGSF:

Ειναι σημαντικο στο photo retouching να ξερεις πότε να σταματησεις το "πειραγμα", ωστε το τελικο αποτελεσμα να μην ειναι αφύσικο ή εξωπραγματικο - εκτος φυσικα αν αυτος ειναι ο σκοπος εξαρχής.

NNOW
η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι κάτι που μου άρεσε πάντα αισθητικά και το επιδίωκα. :)

paulmarinis
ναι όπως είπε και ο NNOW ήταν λίγο προς τα κάτω.

NassosT
μάλλον απαντήθηκε το ερώτημα! :)

jhal
σε ευχαριστώ πολύ, ο σκοπός μου δεν είναι να δημιουργήσω κάτι πραγματικό, αλλά κάτι που θα μπορούσε να είναι και πραγματικό. Το χρώμα αυτό στα μάτια μπορεί και να υπάρξει όπως και μπορεί να αποτυπωθεί έτσι και με κατάλληλο φωτισμό ή φίλτρο. Για το δέρμα δεν κατάλαβα τι εννοείς, έχει ήδη πολλές περισσότερες διακυμάνσεις από το αρχικό. Για τα catchlights όπως είπα και στον ΝΝΟW η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι κάτι που μου άρεσε πάντα αισθητικά και το επιδίωκα. Τα μαλλιά και τα φρύδια είναι και αυτά στο μυαλό μου στη ίδια κατηγορία με τα αγγεία.

supacoopa
σε ευχαριστώ. σκοπός μου είναι τις περισσότερες φορές να βαδίζω σε αυτή τη γραμμή.

Re: Απάντηση: Πορτραίτο πριν και μετά το Photoshop

jhal
σε ευχαριστώ πολύ, ο σκοπός μου δεν είναι να δημιουργήσω κάτι πραγματικό, αλλά κάτι που θα μπορούσε να είναι και πραγματικό. Το χρώμα αυτό στα μάτια μπορεί και να υπάρξει όπως και μπορεί να αποτυπωθεί έτσι και με κατάλληλο φωτισμό ή φίλτρο. Για το δέρμα δεν κατάλαβα τι εννοείς, έχει ήδη πολλές περισσότερες διακυμάνσεις από το αρχικό. Για τα catchlights όπως είπα και στον ΝΝΟW η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι κάτι που μου άρεσε πάντα αισθητικά και το επιδίωκα. Τα μαλλιά και τα φρύδια είναι και αυτά στο μυαλό μου στη ίδια κατηγορία με τα αγγεία.

.

Φίλε Νίκο, μου απάντησες στον προβληματισμό μου απ'τη στιγμή που το αποτέλεσμα είναι αυτό που επιθυμούσες εξ'αρχής. Και πάλι μπράβο και περιμένουμε και επόμενες δουλειές σου.

Ωραίο αποτέλεσμα Νικο αν και δεν είμαι fan της επεξεργασίας , μάλλον γιατί είμαι άσχετος :-)

Θα μπορούσες να δώσεις λίγες παραπάνω λεπτομέρειες για την αλλαγή του σχήματος των ματιών?

jhal
Σωστά αλλά ήθελα να σου εξηγήσω γιατί το ήθελα και να καταλάβω/καταλάβεις γιατί το βλέπουμε διαφορετικά.

NtinNton
Ευχαριστώ! Τι είδους λεπτομέρειες; Απλά ακολουθείτε ένα "πρότυπο" κάθε φορά, με μία σχετική ανοχή ως προς τα προσωπικά χαρακτηριστικά. Αν η ερώτηση σου είναι τεχνικής φύσεως τότε είναι με "Liquify". Περισσότερες Λεπτομέρειες θα ήταν δύσκολο να δώσω γραπτά.

Απλώς για να καταλάβω το στόχο των αλλαγών δεν διορθώνεις κάποιες ατέλειες αλλά έχεις "φανταστεί" το ίδιο πρόσωπο-πορτραίτο με ας πουμε για παράδειγμα λίγο πιο εξωτικά χαρακτηριστικά που πιθανότατα ταιριάζει στο στυλ που θέλεις να πετύχεις και απλώς κάνεις τις μικροαλλαγές που χρειάζονται ?

Όχι δεν έχω εξωτικά χαρακτηριστικά, έχω τα κανονικά. Το συγκεκριμένο είναι πιο "στρογγυλό" από το "κανονικό", κάτι που θέλει αρκετή εξάσκηση για να αρχίσεις να παρατηρείς σε διαφορετικά πρόσωπα φυσικά.

Συγχαρητήρια Νίκο :a0210: Να σε ρωτήσω με αυτό το πρόγραμμα έχεις δουλέψει καθόλου; http://www.portraitprofessional.com/

Υ.Γ. Και μετά μου λένε να εντυπωσιάζομαι από τις φωτό των ηθοποιών που βγαίνουν όλες θεογκόμενες και αψεγάδιαστες. ΟΛΑ ΜΟΥΦΑ είναι. Το πίστευα και το πιστεύω.