Πως αυξάνουμε την ένταση και την ποιότητα του σήματος στα ψηφιακά κανάλια?

sportteo

Supreme Member
19 December 2007
3,178
Θεσσαλονίκη
πως αυξανουμε κυριως την ενταση και την ποιοτητα του σηματος στα ψηφιακα καναλια ? εχω 2 τηλεορασεις μια panasonic mpeg4 χωρις προβλημα και μια samsung που εχω βαλει αποδ/τη hyundai αλλα - μονο σε αυτη τα καναλια ετ1,νετ, ετ3 ,sport+, βουλη ,prisma, εχω ποιοτητα σηματος 39 εως 60 μεταβαλομενη και ενταση σηματος 65 ετσι εχω σπασιματα- σε ολα τα αλλα καναλια εχω ποιοτητα 97 και ενταση σηματος 69 και ειναι οκ .Βρισκομαι καλαμαρια θεσσαλονικη και εχω αλλαξει κεραια -εβαλα αυτη ,καμμια ιδεα ? να βαλω ποιο μεγαλο κονταρι ? ή πρεπει να αγορασω πιο ακριβη κεραια πχ αυτες τις κιτρινες?

Attachments

• images.jpg
    images.jpg
    4.5 KB · Views: 47
Re: πως αυξανουμε κυριως την ενταση και την ποιοτητα του σηματος στα ψηφιακα καναλια

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ φίλε μου,αλλά με την ποιότητα,η ένταση ανεβαίνει με ενισχυτή,αλλα η ένταση δεν παίζει ρόλο στα ψηφιακά κανάλια,η ποιότητα παίζει...αν ανεβάσεις με κάποιον τρόπο την ποιότητα θα βλέπεις χωρίς σπασίματα

Απάντηση: πως αυξανουμε κυριως την ενταση και την ποιοτητα του σηματος στα ψηφιακα κα

Αν η εγκατάσταση έγινε "με το μάτι" τότε θα πάρεις τον δέκτη MPEG4 στην ταράτσα μαζί με μια τηλεόραση ή κάποιο μόνιτορ και θα τα ρυθμίσεις καλύτερα.
Αν τώρα το καλύτερο σήμα που λαμβάνεις είναι αυτό που λες, τότε πιθανόν με κάποια κεραία μεγαλύτερης απολαβής να λυθεί το πρόβλημά σου.

Τα παραπάνω με την προυπόθεση πως δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στην εγκατάστασή σου (παλιά καλώδια, κλπ), το οποίο επηρεάζει την σωστή λήψη.

Απάντηση: πως αυξανουμε κυριως την ενταση και την ποιοτητα του σηματος στα ψηφιακα κα

Eφοσον το προβλημα ειναι μονο στη μια τv, ελεγξε την γραμμη μεταφορας απο τον διακλαδωτη εως αυτη (βυσματα, σπασιμο καλωδιου συνδεσεις πριζων). Αν ολα ειναι ο.κ., αλλαξε στον διακλαδωτη της συνδεσεις αντιστροφα (εκει που ειναι η panasonic βαλε τη samsung) και πες τι παρατηρεις!

τελικα αφου τα ξηλωσα ολα τα καλωδια βρηκα οτι το ατιμο καλωδιο απο τον αποδ/τη ηταν κομμενο στην ενωση και ολα τωρα οκ -εφαγα 4 ωρες ψαχνοντας και αλλαζοντας καλωδια