Πώς είναι δυνατόν...

Illustrator

New member
4 December 2009
8
...να βλεπω πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας στα Ελληνικα ελευθερα καναλια μεσω ενος ταλαιπωρου αποκωδικοποιητη της κακιας ωρας, συνδεδεμενο με μια ακομη πιο ταλαιπωρη κεραια που κυριολεκτικα κρεμεται για τη ζωη της στην ταρατσα μου..., απο μια καινουρια εγκατασταση της nova?

Για να ειμαι δικαιος, το HDMI για τη nova το βαζω αυριο, τωρα παιζει με σκαρτακι, αλλα... ποσο διαφορα να κανει σε καναλια μη-HD τελικα? (Εγω πιστευα καμια, αλλα ο τεχνικος της nova το ανεφερε.)

Σε 46 ιντσες δε, μετραω Ελληνικα πιξελ. Τα υπολοιπα καναλια της nova η αληθεια ειναι οτι βλεπονται, ακομα και χωρις HDMI.

Εχετε καμια ιδεα?

Επισης, ασχετο αλλα... ειναι καπως δυνατον να βγαλω τους υποτιτλους απο οτιδηποτε αγγλοφωνο? Το κοντρολ εχει ενα κουμπι "subtitles" αλλα δεν κανει τιποτα.

Ευχαριστω εκ των προτερων, και ζητω συγνωμη αν οι ερωτησεις μου εχουν ηδη απαντηθει καπου στο forum.

Re: Πως είναι δυνατόν...

το hdmi εειναι must. ακομα και σε sd καναλια βελτιωνει κατα πολυ την εικονα. επισης μολις ολοκληρωθει με μεταβαση σε mpeg4 θα βελτιωθουν και αλλο.

οι υπολιτιτλοι δεν βγαινουν. η νοβα τους στελνει ενα με την εικονα.

Re: Πως είναι δυνατόν...

το hdmi ειναι must. ακομα και σε sd καναλια βελτιωνει κατα πολυ την εικονα.

Μαλιστα. Παντως και ο αποκωδικοποιητης με σκαρτ ηταν και βλεποταν. Γιατι τοση τραγικη διαφορα? Τα συμπιεζουν μεχρι θανατου?

επισης μολις ολοκληρωθει με μεταβαση σε mpeg4 θα βελτιωθουν και αλλο.

Τι ακριβως παιζει μ'αυτο? Ξερεις ποτε θα ολοκληρωθει?

οι υπολιτιτλοι δεν βγαινουν. η νοβα τους στελνει ενα με την εικονα.

Θα ηταν τοσο δυσκολο να ειχαμε την επιλογη να τους βγαλουμε? Ειναι ακρως εκνευριστικοι για καποιον που δεν τους χρειαζεται, ειδικα σε μεγαλη οθονη. (Θα μου πεις τουλαχιστον δεν μεταγλωτιζουμε τα παντα σαν τους γερμανους...)

...να βλεπω πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας στα Ελληνικα ελευθερα καναλια μεσω ενος ταλαιπωρου αποκωδικοποιητη της κακιας ωρας, συνδεδεμενο με μια ακομη πιο ταλαιπωρη κεραια που κυριολεκτικα κρεμεται για τη ζωη της στην ταρατσα μου..., απο μια καινουρια εγκατασταση της nova?

Για να ειμαι δικαιος, το HDMI για τη nova το βαζω αυριο, τωρα παιζει με σκαρτακι, αλλα... ποσο διαφορα να κανει σε καναλια μη-HD τελικα? (Εγω πιστευα καμια, αλλα ο τεχνικος της nova το ανεφερε.)

Σε 46 ιντσες δε, μετραω Ελληνικα πιξελ. Τα υπολοιπα καναλια της nova η αληθεια ειναι οτι βλεπονται, ακομα και χωρις HDMI.

Εχετε καμια ιδεα?

Επισης, ασχετο αλλα... ειναι καπως δυνατον να βγαλω τους υποτιτλους απο οτιδηποτε αγγλοφωνο? Το κοντρολ εχει ενα κουμπι "subtitles" αλλα δεν κανει τιποτα.

Ευχαριστω εκ των προτερων, και ζητω συγνωμη αν οι ερωτησεις μου εχουν ηδη απαντηθει καπου στο forum.
Και το HDMI καλώδιο όταν το βάλεις,η εικόνα των ελεύθερων ελληνικών καναλιών θα είναι κατώτερη από την εικόνα που έχουν όταν τα βλέπεις από DIGEA.Ναι μεν βελτιώνεται η εικόνα γενικά με το HDMI,ειδικά στα κανάλια της Nova,αλλά η εικόνα των καναλιών που λες είναι (πολύ) κατώτερη σε σχέση με την επίγεια ψηφιακή.

Αν μιλας για κατωτερη εικονα απο DIGEA και μαλιστα "πολυ", τα καναλια δε βλεπονται σε 46'.

Υπαρχει τροπος να πιασω τα Ελληνικα επιγεια με τον αποκωδικοποιητη της nova συνδεδεμενο σε κεραια? Και αν ναι, θα εχουν καλυτερη εικονα?

Μπορείς,αν χρησιμοποιήσεις τον επίγειο ψηφιακό usb δέκτη που δίνει η Nova.Τον συνδέεις στη usb του Pace και κατεβάζεις και τα επίγεια.Βέβαια,δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορείς να αγοράσεις σκέτο το usb δεκτάκι,ή αν πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά συνδρομή και στην επίγεια Nova.Αν είναι υποχρεωτικό να κάνεις συνδρομή στην επίγεια Nova,τότε δε μπορείς να χρησιμοποιείς τον ίδιο δέκτη και για δορυφορικά και για επίγεια.Θα πρέπει να πάρεις κι άλλο δέκτη Pace γι αυτή την περίπτωση.Αν όμως μπορείς να τον πάρεις χωρίς να πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις συνδρομή στην επίγεια Nova,τότε από το δέκτη που έχεις θα βλέπεις και επίγεια(με τη χρήση του usb δέκτη) και δορυφορικά.

Τον δέκτη τον αγόρασα τον Ιούλιο από κατάστημα της Forthnet με 10 ευρώ, χωρίς καμιά υποχρέωση για συνδρομή στην επίγεια. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

Μπορείς,αν χρησιμοποιήσεις τον επίγειο ψηφιακό usb δέκτη που δίνει η Nova.Τον συνδέεις στη usb του Pace και κατεβάζεις και τα επίγεια.Βέβαια,δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορείς να αγοράσεις σκέτο το usb δεκτάκι,ή αν πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά συνδρομή και στην επίγεια Nova.Αν είναι υποχρεωτικό να κάνεις συνδρομή στην επίγεια Nova,τότε δε μπορείς να χρησιμοποιείς τον ίδιο δέκτη και για δορυφορικά και για επίγεια.Θα πρέπει να πάρεις κι άλλο δέκτη Pace γι αυτή την περίπτωση.Αν όμως μπορείς να τον πάρεις χωρίς να πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις συνδρομή στην επίγεια Nova,τότε από το δέκτη που έχεις θα βλέπεις και επίγεια(με τη χρήση του usb δέκτη) και δορυφορικά.

Ως συνδρομητης 3play μπορω να αγορασω το usb στα 10 euro και να το χρησιμοποιησω κανονικα χωρις δευτερη συνδρομη.

2 ερωτησεις.

1. Υπαρχει καποια διαφορα στην ποιοτητα απο οποιονδηποτε αλλον digea αποκωδικοποιητη?

2. Μπορω να συνδεσω το στικακι στο PC?

1. Δε νομίζω,αλλά καλό είναι να μας πει με σιγουριά κάποιος που τον χρησιμοποιεί.
2. Όχι.