Πώς εξαλείφονται στίγματα σε φωτογραφία πορτραίτου;

Greg61

Senior Member
Το πρόβλημα φαίνεται εδώ: Σπυράκια στο πρόσωπο. Πρέπει να εξαλειφθούν αλλά, το νεοαποκτηθέν Capture NX δέν γνωρίζω (ακόμη) άν μπορεί να βοηθήσει. Photoshop δέν έχω ακόμη. Τί άλλο μπορώ να κάνω, και με ποιό πρόγραμμα;

ea8c0175.jpg

Μια μικρή γρήγορη παρέμβαση

1) Levels (σε κάθε κανάλι χωριστά). Η εικόνα να έρθει στα ίσα της
2) Αντιγράφω το Red channel σε καινουργιο layer και θέτω το blending mode se screen και κατεβάζω το opacity λίγο
3) Με το healing brush στα ελάχιστα σημεία που μείναν εξαφανίζω τα σημαδάκι

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Attachments

• facepicchanged.jpg
    facepicchanged.jpg
    50.6 KB · Views: 45
Όσον αφορά στίγματα σκόνες κλπ ευκολότερα και καλύτερα από όλα, λειτουργεί το DXO optics pro με ένα κλικ/στίγμα που αποκαθιστά την περιοχή προσομοιώνοντας την υφή της γύρω περιοχής. Το δοκίμασα στην εικόνα διορθώνοντας μόνο τα πολύ έντονα, αλλά διόρθωσα και λίγο τα curves, τον κορεσμό και την έκθεση ανεβάζοντάς την αφού πρόκειται για High Key πορτραίτο. Θα έσωζα από κει αλλά προτίμησα να το περάσω από το photoshop που το ξέρω για να βεβαιωθώ για το color profile -εκεί διόρθωσα ακόμα λίγο την καμπύλη φωτεινότητας. Το μειονέκτημα του DXO είναι ότι προς το παρόν είναι ημιτελές -όχι undo, bugs κλπ.

Υ.Γ το ανέβασα προσωρινά σε μια δική μου σελίδα (μη δημοσιοποιημένη) για να ανεβεί σε πλήρη ανάλυση.

RETOUCHED_DxO_PS_.jpg

Απάντηση: Re: Πώς εξαλείφονται στίγματα σε φωτογραφία πορτραίτου;

Μια μικρή γρήγορη παρέμβαση

1) Levels (σε κάθε κανάλι χωριστά). Η εικόνα να έρθει στα ίσα της
2) Αντιγράφω το Red channel σε καινουργιο layer και θέτω το blending mode se screen και κατεβάζω το opacity λίγο
3) Με το healing brush στα ελάχιστα σημεία που μείναν εξαφανίζω τα σημαδάκι

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Μου αρέσει το αποτέλεσμα, καθώς κι ο τρόπος που διαβάζω οτι γίνεται αλλά...
... Με ποιό πρόγραμμα;
Είμαι πολύ φρέσκος στην ψηφιακή φωτογραφία.

Μπορείς με διάφορα προγράμματα που παρέχουν αυτές τις δυνατότητες.
Εκτός απο photoshop με photoshop elements με το gimp (που ειναι τσαμπα) με το paint.net (και αυτό τσάμπα).

Το καλύτερο τσάμπα ειναι το gimp.