Εχοντας στο ενεργητικό μου αρκετές εκατοντάδες παραλαβές από όλο τον πλανήτη , έχω να πω ότι 99% δεν έχω πάθει ζημιά, ακόμα και σε γυάλινα (ουκ ολίγα) αντικείμενα. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι ζουλιγμένα πακέτα, χωρίς ευτυχώς να έχει γίνει ζημιά στο αντικείμενο. Μπορεί να είμαι τυχερός, αλλά δεν μιλάμε για μία και δύο ούτε για δέκα και είκοσι παραλαβές.
Το "μυστικό" είναι στο πακετάρισμα από την μεριά του πωλητή. ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει κενός χώρος στο κουτί. Ούτε κενός χώρος μεταξύ αντικειμένου-κουτιού, ούτε κενός χώρος μεταξύ κουτιού-συσκευασίας. Γι αυτό πάντα να ρωτάτε αν είναι sealed in Original Box. Για περισσότερη ασφάλεια, καλύτερα να πληρώσετε στον πωλητή $5 παραπάνω για να το γεμίσει "φουσκάλες" bubble sheets.
Και βέβαια για ακριβές αγορές χιλιάδων, είναι προτιμότερο μια αξιόπιστη courier εταιρεία, όχι απλό ταχυδρομείο. Οχι ότι επειδή θα προσέξουν το δέμα, αλλά επειδή αν γίνει στραβή θα βρεις κάποια άκρη, ενώ στα ταχυδρομεία απλά θα χάσεις τον χρόνο σου.
Τώρα αν έρχονται τα κουτιά ψιλοσκισμένα, με πεντακόσια αυτοκόλλητα επάνω, λερωμένα κλπ μου είναι αδιάφορο. Το περιεχόμενο μ' ενδιαφέρει.