Πώς φέρονται οι μεταφορικές στα δέματα μας ?

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
To Popular mechanics έστειλε 12 δέματα εφοδιασμένα με αισθητήρες επιτάχυνσης θερμοκρασίας κ.α.

Τα συμπεράσματα τους εδώ:
http://www.popularmechanics.com/tec...-shipping-company-is-kindest-to-your-packages

package_abuse_01_1110-de.jpg

Μικρό το στατιστικό δείγμα, αλλα και πάλι θα βγάλετε κάποια χρήσιμα στοιχεία.

Αυτα που γραφουν <ευθραυστον> απλα τα πετανε στο σωρο.Αν δεν γραφει τιποτε ,μπορει να βρεθει με κανενα κινητηρα απο πανω.Η ασφαλεστερη λυση ειναι η παλετα ,αλλα βεβαια ενα δεματακι δεν γινεται παλετα.
Επειδη τα εζησα απο κοντα,μην το ψαχνεται...
Εδω φαρμακα μεταφερονται με παγοκυστες,εκτος ψυγειου με 40 βαθμους ,υπο σκια

Εχω δει κακη μεταχειριση απο USPS - ΕΛΤΑ αλλα μεγαλη ζημια εχω παθει απο UPS η οποια ομως το χειριστηκε αψογα.

εχουν φτασει πακετα και πακετα στα χερια μου! αλλα αψογα αλλα λες ειχαν παρει γευση απο ....χιροσιμα!! τι τραβανε τα καημενα ωσπου να φτασουν στο προορισμο τους δε θελω να ξερω..... -bye-

Εχοντας στο ενεργητικό μου αρκετές εκατοντάδες παραλαβές από όλο τον πλανήτη , έχω να πω ότι 99% δεν έχω πάθει ζημιά, ακόμα και σε γυάλινα (ουκ ολίγα) αντικείμενα. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι ζουλιγμένα πακέτα, χωρίς ευτυχώς να έχει γίνει ζημιά στο αντικείμενο. Μπορεί να είμαι τυχερός, αλλά δεν μιλάμε για μία και δύο ούτε για δέκα και είκοσι παραλαβές.

Το "μυστικό" είναι στο πακετάρισμα από την μεριά του πωλητή. ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει κενός χώρος στο κουτί. Ούτε κενός χώρος μεταξύ αντικειμένου-κουτιού, ούτε κενός χώρος μεταξύ κουτιού-συσκευασίας. Γι αυτό πάντα να ρωτάτε αν είναι sealed in Original Box. Για περισσότερη ασφάλεια, καλύτερα να πληρώσετε στον πωλητή $5 παραπάνω για να το γεμίσει "φουσκάλες" bubble sheets.

Και βέβαια για ακριβές αγορές χιλιάδων, είναι προτιμότερο μια αξιόπιστη courier εταιρεία, όχι απλό ταχυδρομείο. Οχι ότι επειδή θα προσέξουν το δέμα, αλλά επειδή αν γίνει στραβή θα βρεις κάποια άκρη, ενώ στα ταχυδρομεία απλά θα χάσεις τον χρόνο σου.

Τώρα αν έρχονται τα κουτιά ψιλοσκισμένα, με πεντακόσια αυτοκόλλητα επάνω, λερωμένα κλπ μου είναι αδιάφορο. Το περιεχόμενο μ' ενδιαφέρει.