πώς μεταφέρω εγγραφή από κασσέτα σε cd;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Σας παρακαλώ θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής:
θέλω να μεταφέρω κάποιες εγγραφές από κασσέτα σε cd.
Πώς θα γίνει αυτό;
Μάλλον μέσω του υπολογιστή. Υποθέτω ότι το σήμα , από το κασσετόφωνο που παίζει, πρέπει να φθάσει στον υπολογιστή μέσω της υποδοχής Line-in της κάρτας ήχου, να αποθηκευθεί ως WAV αρχείο κλπ κλπ.
Το κασσετόφωνο όμως πρεπει να έχει Line-out ή κάτι τέτοιο; Το δικό μου δεν έχει τέτοια υποδοχή, έχει μόνο phones και mic.
Οπότε τί πρέπει να γίνει ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δεν παίρνεις ένα CDR;Κοστίζουν φθηνά,γράφουν εξαιρετικά(πολλές φορές καλύτερα απο το πρωτότυπο δισκάκι) και παίζουν και καλά σαν πηγή.

Εγώ έχω για αρκετά χρόνια το Pioneer cdr 509 κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Βέβαια υπάρχουν κι ακριβότερα και καλύτερα...

Βασικά πρόκειται για μια εξυπηρέτηση που θέλω να κάνω σε κάποια γνωστή αλλά και για μένα να ήταν δεν θα έπαιρνα συσκευή μόνο για να μεταφέρω μερικές κασσέτες.
Όταν λές φθηνά τί εννοείς;

Απάντηση: Re: πώς μεταφέρω εγγραφή από κασσέτα σε cd;

Βασικά πρόκειται για μια εξυπηρέτηση που θέλω να κάνω σε κάποια γνωστή αλλά και για μένα να ήταν δεν θα έπαιρνα συσκευή μόνο για να μεταφέρω μερικές κασσέτες.
Όταν λές φθηνά τί εννοείς;

Κάπου γύρω στα 200 μετρητά ξεκινούν.

Από τα ακουστικά το παίρνεις. Δεν χρειάζεται να έχει line out. πάρε/φτιάξε ένα καλώδιο από καρφί stereo σε καρφί stereo για την κάρτα ήχου και κάνε όπως το λες. Μόνο κοίταξε την ένταση μην το έχεις στο τέρμα γιατί θα υπεροδηγεί το σήμα και μπορεί να μπουκώνει. Χαλαρά στην μέση το volume του κασετοφώνου και παίξε με το volume του line in της κάρτας ήχου.

εκτός από την ένταση φρόντισε και τα bass/tremble/equalisers να είναι σε ουδέτερες θέσεις ώστε το σήμα που θα φύγει από την έξοδο των ακουστικών να είναι όσο πιο "ουδέτερο" γίνεται.

Τώρα για ηχογράφηση και περεταίρω επεξεργασία προτείνω κάποιο εξειδικευμένο software για sound editing/mixing. Αν μπορείς να βρεις τα pro tools ή το μικρό και εύχρηστο CoolEdit Pro θα μπορέσεις να ηχογραφήσεις αλλά και να βελτιώσεις τον ήχο που έγραψες με διάφορα φίλτρα όπως noise reduction, tape hiss removal κ.α.
Αν θες λεπτομέριες μπορώ να σε βοηθήσω. Αν είσαι κα Αθήνα σου κάνω και ένα μικρό demo.

εγω θα προτινα οχι απο τα ακουστικα αλλα απο την εξοδο REC OUT του κασετοφωνου με βυσμα RCA σε βυσμα καρφι στερεο προς το ΠΙ ΣΙ σου στην Line-in της κάρτας ήχου σου με το προγραμα ΝΕRO θα το κανεις μια χαρα ! προσεχε ομως την ενταση του ηχου την οποια ρυθμιζεις ΜΟΝΟ απο το προγραμα πλεον....

υπαρχει και το προγραμα CLEAN το οποιο ειναι εξαιρετικοτατο!!!!!!!!!!!!!!! για ακομα καλυτερα αποτελεσματα !

Είναι δυνατόν να μην έχει Line Out (Walkman είναι ή δημοσιογραφικό)?!
Μπορεί να αναφέρεται η σχετική έξοδος, ως Play ή απλά Out.

Αν είναι φορητό ή Walkman ή δημοσιοφραφικό (με μπαταρίες), υπάρχει
μεγάλη πιθανότητα η εγγραφή να γίνει με βόμβο, πρόσεξέ το αυτό!

Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν μέχρι τώρα.

Ο Φώτης έχει δίκιο , πρόκειται για φορητό ραδιο-cd το οποίο δεν διαθέτει Line-out. Πριν λίγο όμως είδα ότι ένα φορητό disc-man που έχω, διαθέτει line-out έξοδο (οπτική μάλιστα).
Τώρα αυτό που ανέφερε ο Macmod περί βόμβου με προβλημάτισε κάπως.
Να προτιμήσω το φορητό ραδιο-cd (παίρνοντας από την έξοδο phones) ή το disc-man (παίρνοντας από την οπτική Line-out);
Ή μήπως το παραψειρίζω το όλο θέμα;

Φώτη σχετικά με τις ρυθμίσεις bass,treble κλπ θα τα έχω σε ουδέτερες θέσεις.
Όσον αφορά το noise reduction και το tape hiss removal νομίζω ότι το Nero έχει κάποια φίλτρα και μου δίνει τη δυνατότητα να τα πειράξω. Θα είναι απαραίτητο μιας και πρόκειται για εγγραφή από κασσέτα. Αν δω στην πορεία ότι δεν επαρκεί το Nero ίσως χρειαστώ τη βοήθειά σου για κάτι πιο αποτελεσματικό.

Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν μέχρι τώρα.

Ο Φώτης έχει δίκιο , πρόκειται για φορητό ραδιο-cd το οποίο δεν διαθέτει Line-out. Πριν λίγο όμως είδα ότι ένα φορητό disc-man που έχω, διαθέτει line-out έξοδο (οπτική μάλιστα).
Τώρα αυτό που ανέφερε ο Macmod περί βόμβου με προβλημάτισε κάπως.
Να προτιμήσω το φορητό ραδιο-cd (παίρνοντας από την έξοδο phones) ή το disc-man (παίρνοντας από την οπτική Line-out);

Καλά, το disc-man παίρνει και κασέτα;;;

Κατέβασε το trial goldwave από το www.goldwave.com και ρύθμισέ το να παίρνει από τις εισόδους της κάρτας ήχου σου.

Από τα ακουστικά:

Φρόντισε να είναι τόση η ένταση του κασετοφώνου ώστε τα ρυθμιστικά έντασης της κάρτας ήχου να είναι κάπου στη μέση, ο ήχος να γράφεται χωρίς να τερματίζουν οι κορυφές επάνω -να φτάνουν λίγο πιο κάτω, αλλά ούτε να μοιάζουν όλες ότι "χτυπούν τοίχο" γιατί αυτό θα σημαίνει υπεροδήγηση) και ο θόρυβος (φύσημα) η ο βόμβος να είναι ο ελάχιστος. Αν σου βγάζει βόμβο 50Hz, δοκίμασε να λειτουργήσεις το κασσετόφωνο με μπαταρία αντί ρεύμα για να αποφύγεις βρόχους γείωσης.

Φιλε μου, εγω σου προτεινω να δανειστεις απο καποιον ενα κασετοφωνο hi-fi, για να παρεις καθαρο σημα επιπεδου line και να κανεις σωστα τη δουλεια σου.Αν μαλιστα η εγγραφη στις κασετες εχει θορυβο μπορεις να βελτιωσεις το σημα εισοδου στην καρτα ηχου χρησιμοποιωντας το dolby του κασετοφωνου.
Αληθεια, ειναι και δικη μου απορια το disc-man που παιζει κασετα! Υπαρχει τετοιο πραγμα?

Τελικά όταν κάτι έχει βγει τελείως από τη ζωή μας το μυαλό μπερδεύεται...
Φυσικά και το Disc-man δεν παίρνει κασσέτα...:bang:
Πώς μου'ρθε, δεν είμαστε καλά :jester:

Καλημερα,
Πρωτα απ'ολα εισαι σιγουρος οτι θελεις να μπεις σε μια τετοια διαδικασια?
Το εχω κανει και ειναι απιστευτα κουραστικο (ειδικα αν θελεις να χωρισεις σε κομματια και τα κενα στις κασετες ειναι @^%#@^ )
Αφου το κασετοφωνο δεν εχει line out, παρε απο την εξοδο των ακουστικων και βαλε τη στο line in του PCακιου.
Για αρχη εγω χρησημοποιησα το NERO Sountrax ( αν θυμαμαι καλα ειναι προσθετη εφαρμογη του NERO )
Απο εκει επιλεγοντας σαν πηγη τo line in και "παιζοντας" με το volume του κασετοφωνου ρυθμιζεις το recording level. (εχει ενα ζευγαρι μπαρες που σου δειχνουν την ενταση, την ωρα που παιζει η κασετα).
Νομιζω οτι αν οι κορυφες ειναι στα "κιτρινα" εισαι καλα.
Πατας record και αυτο ηταν. Κανεις τσιγαρο πινεις καφεδακι και σε λιγη ωρα εχεις τη μια πλευρα της κασετας σε wav.
Μετα υπαρχει το NERO Wave Editor ή το Audacity ή οποιο αλλο προγραμματακι θελεις για να επεξεργαστεις το wav αυτο.

Καλη επιτυχια και καλο κουραγιο :party:

Είναι χρονοβόρα η διαδκασία , το καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Το χώρισμα αν θυμάμαι καλά μπορεί να γίνει από το Nero στο τελικό στάδιο της εγγραφής των wav στο cd.
- Αυτό που δεν έχω ψάξει ακόμη είναι μέσω ποιού προγράμματος θα κάνω την εγγραφή: από το software της κάρτας ήχου ή από το NERO Wave Editor ή από το NERO Sountrax
Πρέπει να πέσει μελέτη το Σ/Κύριακο μου φαίνεται.

- Επίσης τη στάθμη της εγγραφής θα την ρυθμίσω από το πρόγραμμα εγγραφής ή από το κασσετόφωνο (την πηγή δηλαδή) ή και από τα δύο;

Υ.Γ. Ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός αλλά είναι κάτι με το οποίο δεν έχω ξαναασχοληθεί.

Δυονυση αν δεν εισαι παρα πολυ βιαστικος στειλτες σε εμενα να στο κανω.
Ελπιζω να μην ειναι καμμια εκατοστη κασσετες!!!!!!

Εχω Τeac κασσετοφωνο και Marantz cdr-pro και θα ειναι σαν πρωτοτυπα!!!