Πως μπορω με μια μπαταρια ΑΑ να αναψω καμια 10αρια λεντακια...

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Ο τιτλος τα λεει ολα νομιζω θελω να φτιαξω ενα ρολοι με μερικα υλικα που εχω και θελω να του δοσω και λιγο φως το ρολοι σαν μηχανισμος περνει μια ΑΑ ε.. θα βαλω και μια δευτερη αλλα δεν ξερω πως να τα κανω να αναβουν αυτα τα μικρα τα κλασσικα τα λεντακια διακοπτακι θα μπει οποσδοιποτε στο κυκλομα οπωτε δεν ξερω τι χρειαζοντε για να ανοιζουν κανει η μπαταρια μοιπος θελει καμια 9 βολτι για δωστε ιδεες...-bye-

Shera εισαι καταπληκτικος ποσο πιο ευκολο αλλα την βοηθεια σου αν ξερεις

R = 150 ohms τι σημαινει χρειαζομε κατι παραπανω εκτος απο την 9 βολτι μπαταρια για να κλισει το κυκλομα.....?-bye-

Για πειτε μου καμια ιδεα γιατι εχω καταμπερδευτη, εχω 4 μπαταριες ΑΑ συνολο 6v και εχω και τεσσερα λεντακια 2 κοκκινα και 2 πρασινα απο και καμια δεκαρια, απο αυτα τα μικρα τα πραγματακια που μοιαζουν με τραντζιστορ, (συνχοριστε με για την ασχετοσινη μου) τι κυκλομα μπορω να φτειαξω με αυτα...

Για να τροφοδοτήσεις το κάθε led χρειάζεται να βάλεις παρέα μαζί του και μια αντισταση (R). ο λόγος είανι ότι πρέπει να υποβιβάσεις πολύ το ρεύμα που θα το τροφοδοτήσεις.

δες εδω http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=43033 τον τροπο υπολογισμού και γενικά αν βάλεις στο google led και αντίσταση θα σου βγάλει πράγμα για διάβασμα.

να θυμάσαι επίσης ότι τα λεντακια εναι δίοδοι, που σημαίνι ότι πρέπει να τα βαλεις με την σωστή πολικότητα για να περνάει το ρεύμα....

ένα ωραίο πρότζεκτ που χρησιμοποιεί μπαταρίες ρολογιών και πολλά χρωματιστά λεντάκια έχει εδω: http://www.instructables.com/id/LED-Throwies/
στο ίδιο site θα βρείς και άλλα DIY πραγματάκια

Να δώσω μια ιδέα για φωτισμό από λεντάκια.
Πήρα μια σειρά Led σε ταινία και την έβαλα περιμετρικά στο εσωτερικό ενός διπλού τζαμιού.
Πίσω είναι ένας κοινός καθρέπτης και μπροστά ένα τζάμι ανακλαστικό τύπου Koolite.
To κενό ανάμεσα είναι 3 πόντοι.
Όταν ανάβουν δίνουν την εντύπωση βάθους, λόγω της αντανάκλασης του καθρέπτη και του τζαμιού.
Φωτίζουν έναν χώρο με ημίφως.
Κρεμιέται σαν ένα κοινό κάδρο στον τοίχο.

102.jpg

105.jpg

108.jpg

107.jpg

Οοοο ευχαριστώ για τα χρήσιμα links "asxetopoule", από εκεί και πέρα η κατασκευή σου είναι τρομερή ρε μεγάλε...-bye-

Να δώσω μια ιδέα για φωτισμό από λεντάκια.
Πήρα μια σειρά Led σε ταινία και την έβαλα περιμετρικά στο εσωτερικό ενός διπλού τζαμιού.
Πίσω είναι ένας κοινός καθρέπτης και μπροστά ένα τζάμι ανακλαστικό τύπου Koolite.
To κενό ανάμεσα είναι 3 πόντοι.
Όταν ανάβουν δίνουν την εντύπωση βάθους, λόγω της αντανάκλασης του καθρέπτη και του τζαμιού.
Φωτίζουν έναν χώρο με ημίφως.
Κρεμιέται σαν ένα κοινό κάδρο στον τοίχο.

102.jpg

105.jpg

108.jpg

107.jpg

Super Μιχαλη, μπραβο!

Λεντάκια μπλέ που μπορώ να βρω....?

Κανένα μαγαζί με είδη φωτισμού θα έχει...?