Πώς μπορώ να ακούω μουσική σε όλο το σπίτι?

sakis71

New member
27 April 2011
13
Καλησπέρα σε όλο το forum. Θέλω την βοήθειά σας. Έχτισα και εγώ το σπιτάκι μου και έβγαλα τα καλώδια στο σαλόνι για το Home cinema αλλά έβγαλα και σε 3 δωμάτια από 2 καλώδια ήχου στο καθένα. Τι ενισχυτή πρέπει να αγοράσω ώστα όταν βλέπω ταινία στο σαλόνι να ακούω μόνο εκεί τα 5.1 ηχεία και όταν κάπια άλλη στιγμή έλω να ακούσω ράδιο ή μουσική να ακούω σε όλο το σπίτι? Δεν με ανδιαφέρει να ακούω άλλη μουσική σε ένα δωμάτιο και άλλη σε άλλο ούτε να έχω διαφορετικές εντάσεις σε κάθε δωμάτιο. όαλα τα δωμάτια να ακουνε τα ίδια. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!!!!!!

Θα χρειαστείς ένα πολυκάναλο ενισχυτή. Αν δεν χρειάζεσαι να ακούς stereo σε κάθε δωμάτιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν ( http://www.thomann.de/gb/ecler_mpa_4150r.htm ). Διαφορετικά θα χρειαστείς αυτόν ( http://www.thomann.de/gb/ecler_mpa_6_150r.htm ).
Γνώμη μου, άχρηστη επένδυση και λειτουργία σε ένα σπίτι που μένει οικογένεια. Δεν θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν ποτέ.

Re: Απάντηση: Πώς μπορώ να ακούω μουσική σε όλο το σπίτι?

σε ευχαριστώ για την απάντηση...θα τους τσεκάρω. Μιας και ακόμα δεν είμαι ούτε καν παντρεμένος...θα αργήσουν να μπουν μικρά εδώ....αλλά και πάλι είμαι τόσο πορωμένος με την μουσική που θα χτυπιόμαστε όλοι εδώ μέσα...μικροί μεγάλοι!!!

Όταν με το καλό πάρεις AV ενισχυτή, θα κοιτάξεις να έχει έξοδο δεύτερης ή και τρίτης ζώνης με προενίσχυση. Κατόπιν θα πάρεις έναν πολυζωνικό ενισχυτή τελικό όπου μπορείς με αυτόν να στέλνεις σε όποιο δωμάτιο και με όποιο συνδυασμό θέλεις τη μουσική σου.
Ο AV αναλαμβάνει την ένταση και το διαμοιρασμό του ήχου και ο πολυζωνικός το ζευγάρωμα των ηχείων που θέλεις να ακούς.
Ωραίο θα ήταν με τον πολυζωνικό να έχεις και ποντεσιόμετρο για κάθε δωμάτιο, αλλά βλέπω ότι έχεις βάλει μόνο καλώδια ηχείων. Δεν πειράζει.

O τελικός ROTEL RB976 που έχω μπορεί να στείλει το στερεοφωνικό σήμα σε τρία δωμάτια.
Είναι τρικάναλος αλλά μπορεί να στείλει το ένα κανάλι που παίρνει και στις τρείς εξόδους.
Επίσης ρυθμίζεται η ένταση του κάθε καναλιού.
Ίσως υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι.

σε ευχαριστω και εσενα Pleo.....θα το ψαξω και αυτο!!! εχω επικοινωνησει με 2-3 μαγαζια μεχρι τωρα αλλα κανενας δεν μου λεει κατι συγκεκριμενο....και δεν νομιζω οτι θελω κατι τρελο....απλα πραγματα.... :))

Re: Απάντηση: Πώς μπορώ να ακούω μουσική σε όλο το σπίτι?

φιλε Messenger σε ευχαριστω και εσενα....θα την δω και την δικη σου προταση!!!!

Μπορείς να πάρεις έναν ενισχυτή AV με Zone2 και Zone3 (όπως ό Yamaha RX-A2020 που πήρα) και να τον ελέγχεις κ από το κινητό που βολεύει.

Ή μπορείς να δεις κάποιο Audio Matrix που να του συνδέσεις τελικούς ενισχυτές.